Čitanje govora tela kako biste uvideli da li mu se sviđate ili ne, lakše je nego što mislite.

Treba samo malo da obratite pažnju na govor njegovog tela. Ne na ono što vam priča, već na ono što vam nesvesno poručuje, a da toga nije ni svestan. Samo, bez umišljanja, molim vas! Da zablude ne bi bilo, navodimo znake koji jasno ukazuju na to da mu se dopadate!

Dakle, želite da znate da li mu se sviđate, ali ne smete da ga to otvoreno pitate i ne znate kako da dođete do zagonetnog, a tako željenog odgovora? Pitajte njegov govor tela! Štagod da njegov gazda priča, telo će ga odati!

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Pročitajte i ovo: Obrazac žrtve kao beg od ljubavi

Govor tela često je rečitiji i iskreniji od verbalnog. Kad smo zajedno s nekim, emitujemo nesvesne signale koji su pravi lakmus test koliko volimo ili su nam dragi oni oko nas.

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

Ali za dekodiranje signala tela potreban vam je šifrarnik za pravilno tumačenje. Stoga, predstavljamo vam jednostavan i praktičan vodič za prepoznavanje gestova koji nepogrešivo govore da mu se sviđate, i to ne samo kao prijatelj/ica.

Photo by Chris Benson on Unsplash

#1 Drži noge otvorene

Ako prekrštene noge nisu dobar znak jer označavaju zaključan stav, suprotno je znak interesovanja.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

U govoru muškog tela, kada muškarac drži noge otvorene prema vama, još bolje ako su mu stopala čvrsto na tlu, znači da muškarac koji se nalazi pred vama gaji simpatije prema vama.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Ima to i dodatno značenje, na primarnom nivou, koje se nije promenilo od prvobitne zajednice do danas, a sasvim je jednostavno – muškarac među nogama čuva svoj genetski materijal, što znači da kada su mu noge otvorene prema vama, spreman je da vam ga ponudi.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Često muškarci vole i da se šepure na taj način u društvu, ako su ubeđeni da imaju šta da ponude, ako me razumete. U fazonu, vidi šta imam za tebe, ali na vama je da procenite i odlučite sami da li on to radi svesno i neuskusno ili je u pitanju zaista podsvesni čin, na pristojan način emitovan.

Photo by Jennifer Regnier on Unsplash

#2 Često i brzo diže obrve tokom razgovora

Čak su i obrve trag!

Ako ih brzo podigne i spusti, držeći ih vrlo kratko (tačno petinu sekunde, iako, biće teško da mu merite vreme), onda to znači da ga seksualno privlačite.

To je tren oka, ali dovoljan i značajan.

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

#3 Širi prsa dok pričate

Drugim rečima, šepuri se pred vama, zavodi vas. Vidi me kakav sam, koliki sam, velik, snažan, taman pravi, kao stvoren za tebe, poručuje vam. Legni mi na grudi junačke!

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Čak i širenje grudnog koša u uspravnom položaju znak je fizičke privlačnosti.

Baš kao što to petao radi da zadobije simpatije koka u celom kokošinjcu, šepureći se i udvarajući, tako i muškarac ima u svojim genima upisan rečnik ljubavnih gestova koje koristi u cilju produženja vrste.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Rekoh vam već, malo toga se zaista promenilo, bar što se tiče partnerskih odnosa, od prvobitne zajednice do danas. Kako u ljudskom, tako i životinjskom svetu.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Zato, obratite pažnju na to šta radi sa svojim prsima kada se nađe u vašem prisustvu – ako ih širi tako da i sam postane veći, krupniji, jači, čvršći, stameniji (poručuje da bi vam bio stabilan oslonac!), a to znači i otvoreniji prema vama, to je gotova stvar. Trljajte ruke!

Photo by Crystal Shaw on Unsplash

#4 Pomera svoje telo da privuče vašu pažnju

Što se tiče životinja, mnogi nesvesni pokreti koje čini mužjak, u principu, služe samo da bi privukli pažnju ženke.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Sve se vrti oko muško-ženskih odnosa. To jest, seksa. Je l’ vidite vi to?!

Odnosno, kao što već rekosmo, oni su usmereni na produžetak vrste.

Pročitajte i ovo: Pokušaji bega u lažnu slobodu koji uništavaju vezu

Jedan od tih rečitih pokreta usredsređen je na visinu ramena. Naime, ako se mnogo kreće dok razgovara sa vama, to je zato što želi da proveri da li ima vašu pažnju, to jest, da li ga pažljivo pratite pogledom dok on vrluda torzom tamo-amo. Nije ni on veverica! Hoće da bude siguran da li ste zainteresovani i da vam se sviđa. Hoće čovek da vaš pogled bude prikovan za njega.

Pročitajte i ovo: Nezdrava doza infantilnosti u vezi

I ne samo on! Evolucija vrsta potvrđuje pravilo.

Photo by Vitor Pinto on Unsplash

#5 Grebe prstima po staklu ili ga dodiruje da bi se igrao sa njim

Da li se obično igrate sa okruglim predmetima, recimo, grebuckate noktima po čaši ili šoljici kafe dok pričate s nekim ili prelazite vrhovima prstiju po ivicama?

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

To nije samo ritual udvaranja, već neka vrsta transfera – milovanjem čaše nada se da će vas podstaći da mu dopustite da učini isto sa vašim telom. Nesvesno, nada se čovek da će mu se posrećiti!

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Svaki pokret koji pravi sa predmetima, naočarima, priborom za jelo ili posuđem na stolu, predstavlja seksualnu fantaziju koju želi da izvede sa vama.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

Ako se umesto toga igra čačkalicama, to ima neko vudu značenje! Moraćete da potražite drugi šifrarnik.

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

#6 Pušta te da prva prođeš, tako što stavlja ruku na tvoja ramena

Neretko, ruku, leđa, čak i malo niže – struk. Međutim, ako krene još niže, ošamarite prostaka. Naravno, ako ste još uvek u fazi udvaranja.

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Gest propuštanja dame je galantan, kavaljerski čin, ali staviti ruku na ženino rame ili, još bolje, ruku, znak je zaštite.

Ako to radi instinktivno, to znači da taj gest i želja da vas zaštiti dolazi iz srca, u smislu da nije imao vremena da razmišlja o tome da bi ocenio šta bi bilo prikladno da uradi ili ne uradi.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Na primer, ako ste u vezi, i vaš partner je sa vama, to je radnja koju bi mozak pokušao da izbegne (pričam o razmišljanju). Ali srce se ne da kontrolisati, uključujući i mišiće.

Brooke Winters, Unsplash

#7 Daje ti svoju jaknu da se pokriješ

Jedan od najromantičnijih gestova koji postoje je onaj kad on skida svoju majicu ili jaknu i daje vam je da bi vas zaštitio od hladnoće ili kiše.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

U gotovo svim slučajevima, onaj ko je u stanju da tako nešto uradi, radi to zato što ste mu privlačni, ali ne samo fizički, već i emotivno.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Sem ako onaj ko vas pokriva jaknom nije vatrogasac koji vas spašava iz zapaljene zgrade, možete da budete sigurni da mu se sviđate.

Samo, vodite računa – ako vatrogasac to učini van dužnosti i radnog vremena, i njemu se sviđate. Ne propustite priliku!

Photo by Courtney Clayton on Unsplash

#8 Ruke i otvorene šake

Njegove ruke i otvorene šake, udaljene od njegovih grudi (znači, nije stisnuo ruke uz telo ili šake u pesnice, ne daj bože), jasno znače da on uopšte nije ravnodušan.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Fizička otvorenost, u stvari, odražava mentalnu i emotivnu otvorenost.

Oklevanje već na nivou tela ide ruku pod ruku s ljubavlju, u smislu da su male šanse da stupite u blizak odnos s njim.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Umesto toga, otvaranje ruku i šaka je prvi korak ka zagrljaju.

One miluju usne, bradu ili obraze.

Seksualna privlačnost prema nekome povećava krvni pritisak i uzrokuje da najosetljiviji delovi tela postanu osetljiviji, da ne kažem direktno – erogeni.

Pročitajte i ovo: Da li ja imam pravo na sreću?

Tačka u kojoj je ova promena najočitija je lice – crvenilo od lupanja srca i nelagode praćeno je većom osetljivošću na kontakt, naročito na usnama, obrazima, ušima i bradi.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci voleli da znaju

Ako, dok vam govori, dotakne neke od tih delova tela, vrlo je verovatno da je njegov gest tihi zahtev (ali rečit prema drugoj vrsti neverbalne komunikacije) da se ljubite i strasno dodirujete.

Photo by Jonas Weckschmied on Unsplash

#9 Usmerava svoje noge prema vama

Među najvrednijim znacima govora tela, govor nogu se ističe među ostalima. Na samom vrhu lestvice je!

Pročitajte i ovo: Kako muškarci manipulišu ženama

Naime, usmeravanje stopala, naročito desnog, prema nekome znači da vas ta osoba privlači. Obratite pažnju na to jer je to vrlo snažan signal, koji nikada ne sme biti potcenjen i zanemaren.