Da li češće jedete hleb nego što imate seks? Hm… Evo naznaka koje jasno govore da vaš seks (više) ne funkcioniše i kako da (pokušate) prevaziđete probleme u vezi.

Sumnja da seks nije kako treba uvlači se u vaš um, one najmračnije i najsumnjičavije, zlokobnim mislima sklonim ćoškove, a posebno između čaršava u mnogim situacijama… neke od njih su rešive, dok druge nisu.

U smislu, to može da bude period ili jednokratni problem.

Da biste razumeli da li problem postoji i, ako postoji, kako da ga rešite, evo 10 alarmantnih zvona na koja treba obratiti pažnju.

Ako pronađete tri ili više ovih tragova između vaših čaršava, nešto nije u redu.

Pročitajte i ovo: Ako ti govori ovakve stvari, verovatno te više ne voli

Ali ne brinite: u mnogim slučajevima to se može rešiti i za svaki problem objašnjavamo šta da uradite da biste ga brzo rešili.

Deset znakova da vaš seks (više) ne funkcioniše.

Osećate se “slobodno” nakon seksa

Ako čim završite sa vođenjem ljubavi, osećate kao neku vrsta oslobođenja, onda postoji nešto za čime se vredi pozabaviti.

Seks ne bi trebalo da bude nevoljni posao, kao kada morate da predate posao i jedva čekate da završite.

Da biste zaobišli ovaj problem, pokušajte da razbistrite svoj um tokom strasti.

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje vam nikad nisu rekli o orgazmu (kako ženskom, tako i muškom!)

Nastojte da odbacite sve misli, anksioznost i stresove i uživajte (bukvalno) u sadašnjem trenutku.

Često se taj osećaj oslobođenja javlja jer ste razmišljali šta da kuvate za večeru, o tom mejlu koji šef čeka ili o listi za kupovinu.

Ponekad je dovoljno očistiti glavu od nebuloznih misli i proživeti trenutak i tako se prepustiti samo emocijama, instinktima i, na kraju, zadovoljstvu.

Love photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Nemate uobičajene seksualne fantazije

Nekada je to bilo neprekidno „Hajde da se pretvaramo da…“, „Obuci se kao…“ i „Reci mi ovo ili ono…“ dok je sada scenario prizemljen. Pokušajte da rešite problem tako što ćete ponovo nahraniti vruće fantazije, kako vaše tako i one vaše bolje polovine.

Pročitajte i ovo: Želite da gledate svoju ženu sa drugim muškarcem? Zašto biste to radili? I šta se krije iza toga?

Ne morate da se oblačite kao seksualna radnica: samo ponovite nešto što vas je davno uzbuđivalo, nazovite to imenom lika iz filma ili TV serije koji vas izluđuje, pitajte šta želite i vodite ga u potrazi za zadovoljstvom.

Nasuprot tome, podstaknite ga da sa vama podeli svoje želje da počnete da igrate ozbiljno (u seriji, kada bude teško…) i videćete da će se ponovo stvoriti osećaj koji ponovo rasplamsava vatru.

Malo je spontanosti i mnogo planiranja kada treba da imate seks

Umesto da pitate svog partnera ili osetite potrebu, da li vas na seks podseća Siri ili aplikacija za izračunavanje plodnih dana?

Rutina već igra veoma negativnu ulogu, ali ako ovome dodate i zakazivanje, ćao – zdravo.

Pokušajte da se uzbudite u najrazličitijim trenucima, čak i u ludim trenucima, kao, recimo, usred noći. Iznenadite ga i preplavite čistom strašću.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNA ENERGIJA mora da dominira da bismo se osećali srećno

Ako je programiranje povezano sa potragom za detetom, pokušajte da budete manje zahtevni prema sebi, uživajte u trenutku kakav jeste, a da se ne projektujete u budućnost koja je uvek neizvesna i nemoguće je predvideti.

S obzirom na to da je razumljivo, neophodno i pravedno organizovati po plodnim danima, čak i ako ste umorni od slušanja, ipak vam poručujemo: ne razmišljati previše o tome je najsigurniji način da se to ostvari.

Ne postoje položaji koji se dopadaju oboma

Ne nalazite pravo uklapanje, svakako ne na anatomskom nivou već na nivou zadovoljstva? Potražite ga, po svaku cenu.

Među mnogim položajima kojima nas uči Kamasutra, biće bar jedna čija se ideja dopada oboma. Ako ga ne pronađete eksperimentisanjem sa praksom, počnite od teoretskih osnova: nabavite sebi kopiju Kamasutre i pregledajte je zajedno, zabavljajući se radeći to.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Kada pronađete nešto što vam se dopadne i sa čime se složite na papiru, pređite na vežbe i nastavite dok ne pronađete ono što vam oboje odgovara.

Biće to zabavan i uzbudljiv način koji će vam pružiti zadovoljstvo u krevetu, ali i mnogo zajedništva u kojem niste dugo uživali.

Ne razmenjujete izlive ljubavi

Seks nije samo prvi korak predigre, a zatim prelazak na najlepše.

Prva faza strasti je ona izliva ljubavi, pravog fitilja koji osvetljava zabavu. Milovanja, raskošni poljupci, snažni zagrljaji ili čak samo lagani dodir sa veoma seksi nagoveštajem, to je ono što otvara nezaboravan seks.

Dugoročno gledano, parovi imaju lošu naviku da se više ne ljube, dok to potpuno ne iščezne iz njihove veze, pa ako ste jedan od onih parova čiji je maksimalni napor postao držanje za ruke u supermarketu, odmah trčite u zaklon (ili pakujte kofere i tutanj!).

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Dug strastveni poljubac, senzualna masaža ili ples uz note pesme uz sinhronizovane ritmove soula ili bluza pomoći će vam da preokrenete situaciju. I auto sedište.

Kad smo već kod soula i bluza, znajte da su to muzički žanrovi čiji je ritam zasnovan na seksu, stoga savršeni da rasplamsaju želju.

People photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto by Racool_studio – www.freepik.com

Izolujete se u sopstvenim prostorima

Primećujete da u poslednje vreme više volite da budete sami, a da ne delite prostor sa svojim partnerom?

Ako sedite na sofi, onda idete u spavaću sobu da gledate TV? Ako vam se čini da i on to isto čini, loše toleriše vaše prisustvo, problem i dalje postoji.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Već nije dovoljno dobro da se jedno od vas dvoje udaljava, ali ako čak oboje idete svako na svoju stranu u suprotnom smeru, kao par rizikujete da se raspadnete.

Pokušajte da pronađete slobodnu zonu, prostor u kome ćete se naći.

Bilo da je to u kuhinji ispred šporeta, zajedno eksperimentišete sa novim receptima, ili na pomenutoj sofi koja otvara viziju nove TV serije, sve je u redu bilo gde, sve dok pokušavate da se približite.

Woman photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto by gpointstudio – www.freepik.com

Stalno se žalite jedno na drugo

Još jedan ljuti neprijatelj seksualnog razumevanja je pritužba u vezi. Neprekidno nastavljanje da kritikujete partnera i slušate ga kako radi isto nije dobro za srce, a i više od toga.

Čak i ako za mnoge „ljubav nije potpuna ako nema svađa“, kritike nikada nisu pomogle ničijim libidu, pa ih a priori izbegavajte.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Umesto toga, pokušajte da pohvalite partnera/ku: fokusirajte se na prednosti vašeg partnera i podelite ih sa njim, videćete da će biti prijatno iznenađen.

A način na koji jedni drugima odgovaraju u rimama kada se svađaju, isto važi i za kada se hvale, zbog čega ćete ih ohrabriti da kažu nešto lepo o vama. Sa reči pređite na dela: zagrljaj, poljubac, milovanje i eto ga seks!

Love photo created by standret - www.freepik.com
Foto by standret – www.freepik.com

Pametni telefon deluje kao treći točak (čak i u krevetu)

Javni neprijatelj seksa broj jedan je pametni telefon. Ceo naš život sada karakteriše sveprisutnost ovog dodatka koji je postao treća osoba u paru, što nikako nije dobro za osećaj para.

Mobilni telefon je, zapravo, prozor u svet koji je samo naš: otvorimo Fejsbuk, pogledamo notifikacije, postavimo selfi na Instagram dok pogledamo vesti… A u međuvremenu, and just like that nestalo je razumevanja sa boljom polovinom.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Obuzdajte se i kontrolišite upotrebu telefona. Sklonite telefon sa stola tokom večere, a naročito ga izbacite iz spavaće sobe.

Ipak, često sedi na noćnom ormariću, nikad ne znaš da li će stići mejl ili će nas neko pozvati, poslati zahtev za prijateljstvo, lajkovati vam sliku. Ova veza sa spoljašnošnjim svetom, sa spoljašnošću u poređenju sa parom, ne donosi apsolutno nikakvu korist jer čini unutrašnju vezu manje važnom, a time i jakom.

Ne flertujete više

Flert nije nešto što treba negovati samo na početku, tokom udvaranja. Uvek treba da pokušavate da flertujete sa svojim partnerom, čak i nakon godina zajedničkog života, veridbi ili braka.

Nekome izgleda teško, nemoguće, ali je vrlo lako i gotovo automatski nakon prvih nekoliko pokušaja.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Odnosite se jedni prema drugima kao da je to prvi put, istražujući jedno drugo bez predrasuda i otkrivajući neke nove aspekte ličnosti druge osobe.

Mislite li da znate sve o svom partneru? Veoma grešite. Testirajte se, osećaj izazova će povećati senzualnost.

Više ne brinete o svom izgledu

Na kraju, ali ne i najmanje važno, neuredan izgled. Na početku ljubavne priče uvek se šminkate, brijete, doterujete i parfemišete.

Nikad ne rizikujete da vas vide nesređenu. Onda vremenom počinjete da ne pazite toliko kada ste sami sa njim, što bi moglo dovesti do smanjenja libida.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

I ne govorimo o partnerovom libidu, već o sopstvenom, jer spremanje, lepo oblačenje, nakit i šminkanje nam pomažu da se osećamo seksi, udobnije i lepše, što pozitivno utiče na psihu.

Osećati se bolje u sebi je prvi korak da se osećate bolje i sa drugima, pre svega sa partnerima.