Majski pun Mesec u kvadratu sa Jupiterom donosi potencijal za pohlepu, preterivanje i nemoral. Ali još snažniji uticaj dolazi od Merkurovog i Venerinog kvadrata sa Neptunom.

Dakle, zbunjenost i obmana su glavne teme pomračenja Meseca 26. maja. Kombinacija nemorala i obmane dobra je za propagandiste, zelenaše i kriminalce, ali predstavlja opasnost za ljude koji su slabi, nesigurni ili ranjivi na viktimizaciju, sugestije, zavisnost ili infekcije.

Ovo super punokrvno pomračenje Meseca u Kandžama Škorpiona povećava rizik od obmane i izdaje. Podstiče podle ljude da budu još okrutniji, zlobniji i osvetoljubiviji. Ove fiksne zvezde takođe povećavaju rizik od infekcije zaraznim bolestima.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Dakle, ovo potpuno pomračenje Meseca verovatno će produžiti pandemiju koronavirusa.

Pomračenje Meseca 26. maja zajedno sa pomračenjem Sunca 10. juna čine fazu pomračenja koja traje do pomračenja Meseca 19. novembra 2021. Ako pun Mesec novembra 2020. direktno utiče na vašu horoskopsku dekadu, o njegovom dejstvu možete pročitati u horoskopu za ovu fazu Meseca na našem portalu.

Pun Mesec u Strelcu, u sredu, 26. maja 2021. godine, predstavlja potpuno pomračenje Meseca. Takođe se naziva punokrvnim pomračenjem zbog crvenkaste boje. Duhovno značenje punog Meseca, maja 2021. godine, astrološki se odnosi na moralnost i etiku.

Pun Mesec u maju 2021. u kvadratu je sa Jupiterom, što može izazvati test vere zbog pohlepe, preterivanja svake vrste i nemorala. Merkur i Venera u kvadratu sa Neptunom ne pomažu, naprotiv, dodaju zbunjenost, obmanu i ranjivost.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Konačno, pomračenje Meseca, maja 2021. godine, pridružilo se nekim gadnim fiksnim zvezdama između Kandži Škorpiona (naziv sažvežđa) koje podstiču obmanu, zločin i bolesti. Dakle, važnije je nego ikad da zaštitite sebe i najranjivije ljude do kojih vam je stalo.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Glavni aspekt koji pomračenje punog Meseca 26. maja na 05°25′ Strelca pravi jeste Mesečev kvadrat sa Jupiterom, što predstavlja vrlo izazovan aspekt. Postoje još tri aspekta ispod dva stepena orbisa (orbis = odstupanje od egzaktnog aspekta) i oni su takođe izazovni aspekti crvenog kvadrata.

Značenje pomračenja Meseca

Poput redovnog punog Meseca samo jačeg, Sunce nasuprot Meseca pomračenja Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus. Suprotstavljene sile poput rada nasuprot kuće ili onoga što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje vam oduzimaju energiju.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Mesečevi kvaliteti osećanja i instinkta dostižu vrhunac pri pomračenju Meseca. Zato koristite povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi.

Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja uzrokuju disharmoniju.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Pomračenje Meseca predstavlja resetovanje vaših emocija, uklanjanje emocionalnog prtljaga u prethodnih šest meseci (od prethodnog pomračenja u novembru – setite se šta se sve dešavalo u tom periodu).

Glavni aspekti Mesečevog pomračenja

Mesec kvadrat Jupiter

Mesečev kvadrat sa Jupiterom obično nije toliko izazovan aspekt i orbis za ovaj aspekt je preko četiri stepena, što nije jako. Ali ovo je potpuno pomračenje Meseca i svi ostali značajni aspekti su veoma izazovni.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Na ovo pomračenje utiču i gadne fiksne zvezde tipa Mars-Saturn. Dakle, negativnije osobine Jupitera će verovatno biti izražene (a trebalo bi da imate na umu da Jupiter, iako se smatra najvećim benefikom zodijaka, u nepovoljnim aspektima samo povećava nepovoljnost jer njegova osnovna priroda je širenje). Tu spadaju pohlepa, preterivanje, rasipanje, nemoral, prekomerno samopouzdanje i prekomerni optimizam.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Možda ćete doživeti promenljivo raspoloženje, a promena takve vrste može predstavljati poteškoće u vezi, posebno ako ste skloni švrljanju (ili vam je srce odlutalo od stalnog partnera).

Ako se zabavljate, vodite računa da ne spuštate svoje standarde ili ne zanemarujete očigledne nedostatke karaktera osobe sa kojom ste u vezi. U suprotnom, možete biti izloženi sramoćenju, nelojalnosti ili skandalu.

Možda će, takođe, doći do sklonosti ka preterivanju kada su u pitanju hrana, alkohol, droga i kockanje, posebno ako imate problema sa zavisnošću.

Dobar način da izbegnete moralno propadanje je da provedete neko vreme deleći svoju dobru volju. Dobrotvorni rad bi bio ispunjenje i zadovoljenje aspekta, ali pobrinite se da ostavite dovoljno za sebe.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Na ovu tendenciju ka preterivanju sa stvarima takođe treba obratiti pažnju prilikom kupovine.

Ako je vaša vera testirana, religija ili drugi oblici duhovnosti mogu vam pomoći. Ovo je takođe dobro pomračenje da proširite vidike kroz obrazovanje, posebno u humanističkim i društvenim naukama, ali i u biznisu i pravu.

Merkur kvadrat Neptun

Merkurov kvadrat Neptuna ostaje u orbisu od dva stepena od 25. maja do 9. juna, jer je Merkur ušao u svoju senku, što znači značajno usporio kretanje, jer 29. maja kreće retrogradno. Tako da konfuzija, obmana, nesigurnost i nerazumevanje imaju glavni uticaj na majski pun Meseca.

Ovaj aspekt može iskriviti vaše razmišljanje što može zakomplikovati diskusije i poslovne odnose. Stoga je važno pažljivo slušati i govoriti na jednostavan, jasan način. Ne dozvolite prostor za pogrešno tumačenje. Ako morate da se pozabavite nekim važnim poslovnim, državnim ili pravnim pitanjima, potražite stručni savet ili pomoć od pouzdanog prijatelja.

Zaista morate izbegavati izdaju i skandal. Čak i male bele laži mogu dovesti do velike sramote ili potrebe za zamršenijim zataškavanjem.

Izbegavajte teorije zavere ili čudna i ekstremna duhovna i verska gledišta. Uzdržite se od pozajmljivanja od zelenaša, zaštitite se od napadnih prodavaca, vođa kulta i energetskih vampira.

Može da se desi da budete podložniji infekciji, trovanju ili predoziranju, ukoliko se nađete u takvim okolnostima ili imate takve sklonosti.

Venera kvadrat Neptun

Venerin kvadrat Neptuna daje povećanu potrebu za nežnošću, ali takođe povećava rizik od prevelike idealizacije. Težnja ka stvaranju iskrivljene slike o nekome drugom može dovesti do razočaranja, skandala i iskorišćavanja.

Pitanja poverenja mogu postati problem u vezama. Imati aferu tokom ove faze pomračenja bilo bi teško sakriti.

Moguće je nisko samopoštovanje i osećaj nesigurnosti. Mogli biste da osetite da vas drugi čudno gledaju ili misle da ste na neki način čudni. Važno je shvatiti da su takvi utisci iskrivljeni i da se ne podudaraju sa stvarnošću.

I sa Merkurovim i sa kvadratom Venere sa Neptunom je vrlo lako postati zbunjen, prevaren i uopšte steći pogrešan utisak. Ovo se odnosi na vaše misli, komunikaciju, ljubavni život, finansije, poslovnu saradnju i poslovanje uopšte, kao i na zdravlje i ishranu.

Saturn kvadrat Uran

Saturn u kvadratu sa Uranom donosi restriktivne promene ili neočekivane restrikcije. To može doneti promene koje ne želite. Takođe, otežava unošenje vrsta promena koje želite.

Ovo može biti vrlo frustrirajuće vreme porasta napetosti i naglih, neočekivanih promena. Ali ne mora biti tako. Ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, ono što u početku izgleda kao izazov, može se pretvoriti u mogućnosti da se oslobodite negativnih, restriktivnih i ograničavajućih stvari u svom životu.

Vidljivost Mesečevog pomračenja, maj 2021.

Potpuno pomračenje Meseca, maja 2021. godine, biće vidljivo u Australiji, delovima zapadnog dela SAD-a, zapadne Južne Amerike i jugoistočne Azije.

Prethodna faza Meseca: Mladi Mesec, 11. maja 2021

Sledeća faza Meseca: Pomračenje Sunca, 10. juna 2021

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.