Pun Mesec u Škorpiji 16. maja 2022. je potpuno pomračenje Meseca. I to, uz izazovan aspekt Saturna. Dakle, duhovno značenje astrologije punog Meseca maja 2022. je preuzimanje odgovornosti i suočavanje sa svojim strahovima sa strpljenjem, odlučnošću i emocionalnom zrelošću.

Pomračenje Meseca u Škorpiji u maju 2022. takođe je dobro aspektovano prema Marsu i Neptunu. To znači da se možete suočiti sa bilo kojom nevoljom hrabro i borbeno. Astrologija pomračenja Meseca u maju 2022. ukazuje na duhovni rat, ali i na moralnu pobedu nad zlom. Značenje punog Meseca za svaki znak je na kraju ovog posta.

Pun Mesec 16. maja, ujutro u 06:14h, na 25°17′ Škorpije, ima i pozitivne i izazovne uticaje. Aspekt kvadrata prema Saturnu jedan je od najizazovnijih mogućih aspekata. Ipak, postoji harmoničan aspekt trigona sa dve planete, Marsom i Neptunom.

Isti kontrast između pozitivnog i negativnog uticaja nalazi se kod fiksnih zvezda. Mesec je u konjunkciji sa srećnom i prijateljskom fiksnom zvezdom Agenom, dok je Sunce u konjunkciji sa najopasnijom zvezdom na nebu, Algolom.

Polaritet u astrologiji punog Meseca maja 2022. između dobrog i lošeg izgleda fino izbalansiran. Ima više pozitivnih aspekata nego teških, ali fiksne zvezde koje spajaju Mars-Neptun, pa čak i Jupiter, predstavljaju izazov.

Značenje pomračenja Meseca u maju 2022.

Poput običnog punog Meseca koji je samo jači, Sunce nasuprot Mesecu u pomračenju Meseca izoštrava i stavlja u prvi plan vaš dom, porodicu i intimne odnose. A pomračenje Meseca u maju 2022. je posebno jako jer je ovo potpuno pomračenje Meseca.

Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba u odnosu na ono što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Mesečevi kvaliteti emocija i instinkta dostižu svoj vrhunac u pomračenju Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da prevaziđete sve izazove u vezi.

Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Pomračenje Meseca predstavlja resetovanje vaših emocija, čišćenje emocionalnog prtljaga prethodnih šest meseci.

Aspekti pomračenja Meseca

Pomračenje Meseca u kvadratu sa Saturnom može doneti nevolje i patnju. Može doći do kašnjenja, kritika, razdvajanja, gubitka i tuge. Moguće su dodatne odgovornosti i pritisak nadređenih. Takvi testovi karaktera mogu učiniti da se osećate razočarano, obeshrabreno, pesimistično, krivim, tužnim i usamljenim.

Ovaj ograničavajući i depresivni uticaj zahteva naporan rad, strpljenje, odlučnost i emocionalnu zrelost. Ako se klonite svojih odgovornosti, osećaćete samo još više krivice, strahova, gorčine i samosažaljenja. A ni prigovaranje i maltretiranje neće biti bolji.

Trigon pomračenja Meseca i Marsa daje hrabrost, inicijativu i instinkte da se borite za svoja prava i preuzmete više odgovornosti. Dodatno samopouzdanje i emocionalna snaga pomoći će vam da se nosite sa svim izazovima sa Saturnom ili problemima u vezi i izbegnete razočaranje i tugu. Možete biti asertivniji i direktniji u svojim poslovima kako biste izbegli da budete iskorišćeni ili zloupotrebljeni.

Saturnov uticaj na astrologiju majskog punog Meseca otežava postizanje vaših ciljeva i deljenje osećanja. Ali sada vam Mars daje energiju i entuzijazam da dobijete ono što želite. Povećana harizma i seksipil će takođe učiniti vaše veze strastvenijim.

Trigon Neptuna sa pomračenjem Meseca takođe ublažava restriktivni uticaj Saturna. Emocionalna osetljivost i saosećanje će vam pomoći da podelite svoja osećanja. Osećaćete se inspirisanije i idealistički da sledite svoje snove i pretvorite ih u stvarnost. A poboljšana kreativnost i mašta će vam pomoći da se potpunije izrazite.

Ovaj aspekt takođe pojačava vašu intuiciju i psihičku svest da probijete sve Saturnove barijere. To će vam pomoći da se povežete na duhovniji način sa drugima. Vaši odnosi će takođe imati koristi od zajedničkog razumevanja koje može biti neverbalno.

Mars u konjunkciji sa Neptunom može imati negativne manifestacije poput paranoje i zabluda. Ali ne kada je ova konjunkcija u trigonu sa pomračenjem Meseca. Umesto toga, harmoničan aspekt daje samopouzdanje i motivaciju da jurite svoje snove i duhovne ciljeve. Ljubavni odnosi će imati koristi od više romantike, senzualnosti i seksualnog magnetizma.

Možete iskoristiti snažnu duhovnu hrabrost i borbeni duh da odbranite sebe i svoje najmilije. Sada možete da dobijate bitke, ali više kroz ljubaznost nego napadom na druge. Ovaj aspekt duhovnog ratnika je odličan za borbu protiv nepravde.

Fiksne zvezde

Pun Mesec maja 2022. je u znaku Škorpije. Ali, ono se zapravo nalazi u sazvežđu Vage. Ovo neslaganje je zbog precesije ravnodnevica. To je pomerilo Sunčeve znakove skoro ceo znak van usklađenosti sa sazvežđima od kojih su dobili ime pre više od 2000 godina.

Mesec na Kentauru

Iako je Mesec u sazvežđu Vage, on se ne poklapa ni sa jednom većom fiksnom zvezdom na Skalama. Međutim, on je u skladu sa Beta Kentauri, fiksnom zvezdom Agenom na 25°06′ Škorpije. Njeno zvanično ime je Hadar, ali astrolozi koriste tradicionalno ime Agena.

Mesec u konjunkciji sa Agenom: Sarkazam i gorak govor, jake strasti.

Generalno, Agena daje položaj, prijateljstvo, prefinjenost, moral, zdravlje i čast.

Za sazvežđe Kentaur se kaže da daje tvrdoglavost, sklonost osveti, ljubav prema oružju, snažnu strast i energičnu prirodu. Može biti povezano sa otrovima. Sazvežđe daje mudrost i veštinu u botanici, muzici, astronomiji, proricanju i medicini.

Sunce na Meduzinoj glavi

Fiksna zvezda Algol na 26°28′ Bika je u konjunkciji sa Suncem u ovom pomračenju Meseca. Predstavlja glavu Gorgone Meduze koju je ubio Persej. Nesrećni uticaj ove zvezde Algol na astrologiju pomračenja Meseca u maju 2022. je jak iz drugih razloga.

Poslednje pomračenje Meseca u novembru 2021. na 27°14′ Bika bilo je u konjunkciji sa Algolom. A Merkur se usmerava direktno 3. juna 2022. na 26°05′ Bika u spoju sa Algolom.

Sunce zajedno sa Algolom: Nasilna smrt ili ekstremna bolest. Veoma je teško izbeći nezgode i teške povrede.

Generalno, Algol izaziva nesreću, nasilje, obezglavljivanje, vešanje, strujni udar i nasilje mafije, i daje upornu i nasilnu prirodu koja uzrokuje smrt urođeniku ili drugima. To je najzlobnija zvezda na nebu.

Iako „visoki duhovni zraci” izlaze iz Algola, mogu ih primiti samo oni koji su već dostigli visoki duhovni razvoj. Čak i tada, na njihovom putu će biti poteškoća i prepreka, a mnogo energije mora biti utrošeno da se ovi nedostaci prevaziđu. Ako njihovi poduhvati propadnu, biće prisutne jake kontrasile i neprijateljstva.

Sazvežđe Persej daje inteligentnu, snažnu, smelu i avanturističku prirodu, ali sklonost ka laži. Sazvežđe ukazuje na događaje koji utiču na veliki broj ljudi, posebno na one događaje izazvane velikim meteorološkim fenomenima.

Sažetak

Pomračenje Meseca od 16. maja u kvadratu sa Saturnim donosi potencijal za teškoće i patnju. A Sunce sa Algolom znači da bi moglo biti ozbiljno i uticati na veliki broj ljudi. Ali konjunkcija Marsa i Neptuna u trigonu sa pomračenjem daje hrabrost i borbeni duh da se preuzme odgovornost i prihvati svaki izazov.

Planetarni aspekti i fiksne zvezde pomračenja Meseca ukazuju na duhovni rat. To bi dobro moglo da opiše rat u Ukrajini ili debatu o abortusu u Americi. Ali i opet ličnija borba protiv nepravde, nasilne veze ili zavisnosti. Koristeći svoje instinkte, moral i duhovne ideale, možete se suočiti sa svojim strahovima, boriti se sa svojim demonima i trijumfovati nad zlom.

Uticaj pomračenja Meseca od 16. maja u kombinaciji sa pomračenjem Sunca od 30. aprila formiraju fazu pomračenja koja traje do pomračenja Sunca 25. oktobra 2022. Pomračenje Sunca vam pomaže da pokrenete pozitivnu promenu i sledite svoje strastvene želje.

Prethodna Mesečeva faza: pomračenje Sunca 30. aprila 2022.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 30. maja 2022. u 13:30h (CET).

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.