Ulazimo u završnu sezonu čuvenog špijunskog serijala Homeland.

Poslednja sezona odmah počinje akcijom. Nema više davljenja o bolesti glavne junakinje, njenom bipolarnom poremećaju i tome da li je to njena super moć ili opstrukcija. Gruvamo s neba pa u rebra. Vraćamo se u Avganistan. Vreme je da okončamo priču sa Talibanima. Ali ko zna gde će nas priča odvesti. Biće neizvesno do kraja. A kraj jedva čekamo. Ništa maliciozno. Već nestrpljenje.

U posljednjoj, osmoj sezoni Carrie Mathison oporavlja se od brutalnog tamničenja u ruskom gulagu. Telo joj zaceljuje, ali sećanje ostaje maglovito.

Pročitajte i ovo: EMA, omiljena komedija Džejn Ostin o potrazi za savršenim parom i srećom do kraja života

Ovo predstavlja problem Saulu, savetniku za nacionalnu sigurnost predsednika Warnera, koji je određen za angažovanje talibana u mirovnim pregovorima u Avganistanu. Ali Kabul je u dosluhu sa ratnim zapovednicima i plaćenicima, fanaticima i špijunima – a Saulu su potrebni odnosi i stručnost koju samo jedna osoba može da pruži, a to je, naravno, njegova štićenica Carrie. Nasuprot lekarskim savetima, Saul traži Carrie da uđe s njim u vučju jazbinu – po poslednji put.

Homeland je poptilično zanimljiv špijunski triler, sa nekim vrhunskim zaokretima, naročito u prve dve sezone. Ali, kako izveštava britanski Independent, da je ovo bila debitantska sezona, ne bismo ih imali osam.

Uloge igraju Claire Danes (Carrie Mathison), Mandy Patinkin (Saul Berenson), Elizabeth Marvel (Elizabeth Keane), Maury Sterling (Max), Linus Roache (David Wellington), i drugi.

Poslednja sezona serijala ima osam epizoda, u trajanju od oko 55 minuta. Ceo serijal broji ukupno 96 epizoda, od 2011. godine, kada je premijerno prikazana prva epizoda.

Pročitajte ovo: Serija BAGHDAD CENTRAL, uzbudljivi triler koji preispituje prisustvo zapadnih sila u Iraku

Režijom osme sezone seijala pozabavili su se Lesli Linka Glatter, Michael Cuesta, Daniel Attias, Alex Graves i Tucker Gates.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter