Radio-televizija Srbije, posle izuzetnog uspeha serija “Meso“ i “Kosti“, predstavlja publici treći deo ove čuvene banjalučke trilogije pod nazivom “Koža“, nastale po scenariju Nikole Pejakovića i u režiji Saše Hajdukovića.

Seriju “Koža” je, za Radio-televiziju Srbije realizovala izvršna produkcija “Bosonoga” iz Banja Luke. Ova desetodelna saga biće prikazivana premijerno subotom i nedeljom od 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Serija “Koža“ premijerno od 20 januara, vikendom na RTS 1

“Koža” je priča o muzičaru, bivšem narkomanu i dileru droge kome je ime Slobodan Milošević i koji, nakon višegodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne zbog šverca dvadeset kilograma kokaina u Holandiju, biva pušten na slobodu iz zatvora u Hagu.

U povratku preko Beograda u njegov rodni grad Banja Luku, u Slobodanu oživljavaju reminiscencije na njegov pređašnji život: vreme studiranja na muzičkoj akademiji u Hagu, rat u bivšoj Jugoslaviji u kojem mu ginu roditelji, period života u Beogradu devedesetih godina prošlog veka obeležen likovima iz kriminalnog i narkomanskog miljea.

Dolaskom u rodni grad Slobodan pokušava da pronađe svoje mesto u društvu i sistemu koji je odavno promenjen i u kojem vladaju neka nova pravila koja su njemu nepoznata. U isto vreme on se suočava i sa likovima i događajima iz prošlosti koji će ga iznova promeniti i staviti pred njega dilemu – da li ka pročišćenju i daljem životu krenuti putem osvete i isterivanja vlastite pravde, ili putem oprosta i isceljenja duše?

Uloge tumače: Nikola Pejaković, Aleksandar Jovanović, Nebojša Dugalić, Sanja Vejnović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković, Aleksandar Stojković, Ljubomir Bandović, Nataša Ninković, Jovo Maksić, Jovana Gavrilović, Milica Janevski, Vladimir Đorđević, Marko Todorović, Boris Isaković, Amar Ćorović, Marko Gvero, Miljka Brđanin, Slobodan Perišić, Ljubiša Savanović, Mirjana Đurđević, Vahid Džanković, Aleksandar Đurica, Željko Erkić, Boris Šavija, Branko Vidaković, Vuk Kostić… i drugi.

Urednik serije: Marko Novaković

Scenarista: Nikola Pejaković

Reditelj: Saša Hajduković

Direktori fotografije: Saša Petković i Dragan Radetić

Scenografkinja: Slobodanka Pilić

Kostimografkinja: Lidija Andrić

Kompozitor: Petar Bilbija
Montažerke: Nataša Pantić i Ana Žugić
Snimatelj i miks zvuka: Petar Suzić
Direktorka serije: Brankica Janković

Izvršna produkcija: Bosonoga, Banja Luka
Producent: Radio-televizija Srbije, 2023. godine