Bilo da se radi o pronalaženju ljubavi ili traženju partnera za jednu noć, registracija u aplikacijama za sastanke nikada nije bez rizika. Savet: pazite na ovaj novi toksični trend!

Postoji bezbroj razočarenja u aplikacijama za upoznavanje. Između onih koji ne liče na svoje fotografije, onih koji ne komuniciraju i onih koji preko noći prestanu da nam odgovaraju na poruke, teško je pronaći ljubav.

Ali ne gubimo nadu! I mi imamo pravo na našu „sezonu lisica“. I naći ćemo njega, ovog idealnog partnera sa kojim želimo da se ušunjamo pod jorgan i preguramo zimu. Ali dok taj trenutak ne dođe, pazite na najnoviji toksični trend koji se pojavljuje u aplikacijama za sastanke: polter-ghosting.

Image by Drazen Zigic on Freepik

Polter-ghosting: Šta je to tačno?

U stvarnosti, polter-ghosting nije potpuno nepoznat. Naprotiv, ovaj termin označava situaciju koju smo svi već jednom iskusili u svom samačkom životu: tvoja simpatija te je ispalila.

Nakon dugih diskusija putem poruka, od jutra do večeri, konačno ste odlučili da se nađete i upoznate. Ali na veliki dan, dok čekate – pod stresom kao i uvek – za stolom u kafani, više nemate vesti od njega – 30 minuta, jedan sat, dva sata… Neće doći. I osećaš se kao puž bez ljuske. Prazno.

Image by prostooleh on Freepik

Korisnicima je zabranjen pristup aplikaciji?

Udaranje zeca u lice je daleko od prijatnog. Slično kao i ghosting, gde osoba prestaje da odgovara na poruke i nestaje, polter-ghosting takođe može biti izuzetno štetno.

Pored toga što nema objašnjenja zašto i kako, žrtva može da veruje da je uradila nešto pogrešno, da se ne oseća na visini zadatka i zbog toga izgubi svako samopouzdanje. Kako bi sprečila da se ovaj fenomen još više razvija, aplikacija za upoznavanje Bumble je odlučila da zabrani profile koji se više puta ne pojavljuju na sastancima zahvaljujući prijavljivanju drugih korisnika.

Stručnjak za seks i veze dr Kerolajn Vest preporučuje „da se fokusirate na sebe i sopstvenu energiju“, izveštava Psychologies.