“Roditeljstvo novog doba” je organizacija koja se bavi edukacijom roditelja na kvalitativno nov način, primeren roditeljima “novog doba”. Jedan od prvih programa je i besplatno holističko savetovalište za trudnice “PORODI SE LAKO”!

Ovaj program je jedinstven upravo zbog svog holističkog pristupa. Naime, postojeći programi pripreme za roditeljstvo, uglavnom obuhvataju predavanja o  tehnikama disanja za porođaj, o zdravoj ishrani i postporođajnim danima. Iako je i ovakva priprema veoma važna, ona vas nimalo ne osposobljava za promene koja, rođenjem vašeg deteta, očekuju vaš duh ili um. Savetovalište za trudnice PORODI SE LAKO je holistički program. On obuhvata duh, telo, um jer ste i vi jedinstvo duha, tela i uma.

Foto Juan Galafa
Foto Juan Galafa

Zašto je upravo ovakva priprema važna?

Tada započinje najpre emotivna i mentalna a tek potom fizička promena. Vremenom će fizička promena biti sve očiglednija, ali će mentalna i emotivna ostati zauvek. Već sa informaacijom o trudnoći, počeće da se menjaju vaša uverenja, strepnje, emocije, misli, očekivanja, vrednosti, prioriteti. Vaš život više nije isti.

Istovremeno, sve te promene u vama postepeno počinje da oseća i vaša beba. Muzika koju slušate, način na koji provodite svoje slobodno vreme, knjige koje čitate, razgovori koje vodite utiču ne samo na vaše raspoloženje, već i na vašu bebu, i pre njenog rođenja. Jedan od ciljeva programa PORODI SE LAKO jeste upravo osvešćivanje i prihvatanje ove ogromne moći koju imate još pre rođenja vašeg deteta.

pregnant-775036_1280Kada počinje?

Holističko savetovalište za trudnice PORODI SE LAKO počinje 04. oktobra 2016. godine. Zatim, tokom naredna dva meseca, svakog utorka i četvrtka, tj. u ukupno 16 susreta, nastavljamo predavanja/savetovališta/radionice iz ovog programa.

Vreme trajanja: Svako predavanje započinje u 18h, traje do 21h.

Mesto održavanja: Sala opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77, Beograd.

Cena: Neprocenjivo, i otuda, besplatno!

Cilj: Svi predavači su vrhunski stručnjaci iz svojih oblasti. Ipak, imaju zajedničke ciljeve, a to je da pruže dodatne informacije iz novih naučnih disciplina, pomognu da se buduće mame oslobode od straha od porođaja, podrže vaše unutrašnje potencijale, odgovore na pitanja koja do sada, niste imali kome da postavite, osnaže i ohrabre vas za izazove koji vas očekuju.

pregnant-711747_1280Kome je namenjeno?

Savetovalište PORODI SE LAKO prvenstveno je namenjeno trudnicama. Ali, od velikog značaja su i buduće tate, jer njihovo osvešćivanje i za njih lično ali i za bebe, takođe ima veliku dugoročnu korist.