Mlad Mesec u znaku Škorpije, 25. oktobra 2022. godine, tačno u 12.48 časova je delimično pomračenje Sunca. Usko je povezano sa Venerom, tako da je duhovno značenje pomračenja Sunca iz oktobra 2022. ljubav, lepota i zadovoljstvo.

Napet aspekt sa Jupiterom takođe utiče na astrologiju mladog Meseca oktobra 2022. Ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pomračenje Sunca mladog Meseca 25. oktobra 2022. nalazi se na 02°00′ Škorpije. Najsnažniji uticaj na pomračenje Sunca dolazi od konjunkcije Venere. Izazovniji, ali slabiji uticaj dolazi od Jupitera. Aktuelni aspekti mogu poremetiti mir i harmoniju povoljnog poravnanja Sunca, Meseca i Venere.

Značenje pomračenja Sunca

Pomračenje Sunca je poput običnog mladog Meseca gde Mesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomračenje Sunca je snažnije jer Mesec zatamnjuje Sunce. Najmoćniji i najvažniji aspekt astrologije je Sunce u konjunkciji sa Mesecom. Predstavlja ciklično obnavljanje i daje osvežavajući nalet energije i inicijative.

Pročitajte i ovo: SADE SATI – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu. To znači da su sve mogućnosti na stolu i da se s pravom možete staviti na čelo novih planova za budućnost.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Dok mlad Mesec traje četiri nedelje, efekti pomračenja Sunca traju skoro šest meseci. Dakle, oktobarsko pomračenje Sunca je odlično za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe, možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Aspekti pomračenja Sunca oktobar 2022.

Mlad Mesec u konjukciji sa Venerom usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Više cenite harmoniju i lakoću. Divni ljudi, udobno okruženje i zdrave finansije poboljšaće vašu samopoštovanje i dostojanstvo. Dakle, ovo pomračenje Sunca je idealno da se razmazite novom frizurom, odećom, kozmetikom ili bilo čim da biste izgledali i osećali se lepše.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

Ljubavni odnosi postaju važniji; trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Ovo društveno i zabavno poravnanje je dobro za traženje zadovoljstva kroz seks, zabavu i žurke.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Pomračenje Sunca u oktobru 2022. u konjukciji sa Venerom je takođe pogodno za opuštanje u udobnosti ili zabavu sa decom, kućnim ljubimcima i hobijima. Trebalo bi da osećate više entuzijazma za umetničke i kreativne aktivnosti kao što su ukrašavanje, muzika, pevanje, ples, umetnost ili poezija. Želja za više novca može dovesti do ulaganja u posao, umetnost, nakit ili gotovinu.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Vaša želja za mirom i harmonijom znači da treba da imate dobre diplomatske veštine. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Ali saosećajnija priroda rizikuje da ugrozi previše da bi održala mir. Zaslađivanje neprijatnih stvarnosti, preterano uživanje, ekstravagancija ili lenjost takođe su mogući, posebno sa pomračenjem Sunca 25. oktobra i Venerom u inkonjunkciji sa Jupiterom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU u RIBAMA od 29.12.2021. do 20.12.2022.

Mlad Mesec u inkonjunkciji sa Jupiterom daje vam čežnju da postignete svoje ciljeve koji se tiču bogatstva, prosperiteta i sreće. Ako ste na pravom putu za svoju dušu, mešavina težnje i sreće doneće bogatstvo i uspeh. Ali svaka neravnoteža između onoga što želite i onoga što vam je potrebno da budete srećni postaće očiglednija i problematičnija.

Nezadovoljstvo, razočarenje, nesigurnost ili neizvesnost bi ukazivali da je potrebna ponovna procena vaših ciljeva. Ako nastavite pogrešnim putem, kriza identiteta ili samopoštovanja će vas primorati da pogledate dublje u sebe da biste pronašli odgovore.

Mlad Mesec u inkonjunkciji sa Jupiterom može vam pomoći da shvatite da u životu postoji više od profesionalnog ili materijalnog uspeha.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Filozofskiji i duhovniji pristup će ponovo uravnotežiti vaš život. Rad na samousavršavanju pomoći će vam da pronađete lično zadovoljstvo i sreću. Takođe će vam pomoći da pobedite krivicu, stid ili nisko samopoštovanje i dovesti do trajnijih ličnih odnosa.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Venera u inkonjunkciji sa Jupiterom donosi potencijal za napetost u vezi ili finansijski stres. Svaka neravnoteža između ljubavi koju dajete i primate moraće da se ispravi. Ako ste učinili previše za nekoga, može vas iskoristiti i učiniti da se osećate iskorišćeno i zlostavljano. Ako ste nekoga uzeli zdravo za gotovo, on može povući svoju naklonost dok ne shvatite koliko vam je potreban i volite ga.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Možda ćete doživeti sramotu, stid ili finansijske poteškoće ako ste nedavno preterali. Međutim, možete dobiti i poklon, novac, ponudu ili neku drugu sreću kao karmičku nagradu za ranija dobra dela.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Dodatni šarm, diplomatija i takt pomoći će u oslobađanju svake napetosti u vezi. Takođe možete koristiti svoj poboljšani smisao za humor da zabavite svoje prijatelje ili razbijete led. Međutim, tendencija da se pomeraju granice može dovesti do toga da se neko uvredi. Ljudi će biti osetljiviji na verske, moralne i seksualne teme. Koristite umerenost i poniznost da biste izbegli kontroverze, skandale ili pravne probleme.

Rezime mladog Meseca oktobra 2022.

Sa astrološke tačke gledišta, na pomračenje Sunca u oktobru 2022. najviše utiče Venera. Dakle, značajan fokus u narednim mesecima biće ljubavni odnosi. Ali Venera takođe vlada time koliko i kako cenite i vrednujete stvari. To može biti vaše samopoštovanje ili koliko volite sebe. Sa 150 stepeni do Jupitera, to bi takođe moglo da bude vaša neto vrednost.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o RIBAMA koje samo RIBE znaju 

Sve u svemu, ovo je pozitivno pomračenje Sunca. Ipak, aspekti kvinkunksa ukazuju na borbu za prevazilaženje neke neizvesnosti ili krize u vezi sa ljubavlju, novcem i vašim krajnjim nivoima sreće i zadovoljstva.

Biće potrebna prilagođavanja da bi se nadoknadile promenljive stope rasta. Kako će se vaš budžet nositi sa ekonomskim padovima i rastućim troškovima života?

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT PLUTON – Mračna i složena priroda ličnosti

Fiksna zvezda Princeps daje moć rasuđivanja za donošenje kritičnih odluka. Ključ je da se ograničite na jedan cilj.

Uticaj pomračenja Sunca od 25. oktobra kombinuje se sa uticajem pomračenja Meseca 8. novembra 2022. Oni formiraju fazu pomračenja koja traje oko šest meseci do pomračenja Sunca 20. aprila 2023.

Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je tokom dvonedeljne faze rastućeg Meseca, od 25. oktobra do 8. novembra.