Mlad Mesec u Ovnu 20. aprila 2023. tačno u 06:12 časova ujutro prema našem vremenu je retko hibridno pomračenje Sunca. Sa izazovnim kvadratnim aspektom Plutona, duhovno značenje astrologije pomračenja Sunca u aprilu 2023. žrtvuje vašu potrebu da imate kontrolu.

Sunčevo pomračenje mladog Meseca u aprilu 2023. donosi rizik od borbi za vlast i kriza. Ali pozitivan inspirativni i duhovni uticaj fiksne zvezde pomaže vam da se oslobodite svoje potrebe da imate kontrolu i umesto toga da se fokusirate na postizanje svojih ciljeva.

Pomračenje Sunca mladog Meseca 20. aprila 2023. na 29°50′ Ovna je u velikoj konjunkciji sa Jupiterom. Ali kao što već pomenusmo, najznačajniji aspekt je kvadrat prema Plutonu.

Pomračenje Sunca je poput običnog mladog Meseca gde Mesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomračenje Sunca je snažnije jer Mesec zatamnjuje Sunce. Najuticajniji i najvažniji aspekt astrologije je Sunce u konjukciji sa Mesecom, koje predstavlja cikličnu obnovu i daje osvežavajući nalet energije i inicijative.

Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu. To znači da su sve mogućnosti na stolu i da se s pravom možete staviti na čelo novih planova za budućnost.

Dok mlad Mesec traje četiri nedelje, efekti pomračenja Sunca traju skoro šest meseci. Dakle, Solarna eklipsa april 2023. je odlična za novi početak, preokretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe, možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Postoje tri glavna tipa pomračenja Sunca; delimično, prstenasto i potpuno pomračenje Sunca. Međutim, pomračenje Sunca iz aprila 2023. je fascinantna četvrta vrsta pomračenja Sunca koja se dešava samo nekoliko puta u veku. Zove se hibridno pomračenje Sunca, „najređi, najintrigantniji i verovatno najspektakularniji i najzanimljiviji tip pomračenja Sunca koji postoji“. Vidi se kao delimično, prstenasto potpuno pomračenje Sunca u različitim vremenima i na različitim mestima.

Borba za vlast i krize

Solarno pomračenje kvadrat Plutona daje vam više energije, snage i motivacije. Ali potreba za više moći i uticaja, sa tendencijom da budete asertivniji i više kontrolišući, može dovesti do stresa, sukoba ega, borbe za moć ili krize sa vašim samopouzdanjem, poštovanjem ili identitetom.

Možda ćete biti priterani u ćošak gde morate da branite svoju poziciju ili da se značajno promenite. Ali kanalisanjem svog intenziteta u naporan rad, možete se boriti kroz poteškoće i postići svoje ciljeve.

U vezama možete biti predmet ili počinilac manipulacije, ljubomore, dominacije ili špijuniranja. Intenzivno, nemilosrdno ili kompulsivno ponašanje može postati destruktivno i opasno ako ne znate kada da prestanete. U ekstremnim slučajevima moguće je psihičko, fizičko ili seksualno zlostavljanje.

Ovo je dobro pomračenje za uklanjanje loših navika i destruktivnih odnosa. Povećana svesnost će pomoći u suočavanju sa strahovima, opsesijama, zavisnošću, netrpeljivostima ili rasizmom. Žrtvovanjem svoje potrebe da imate kontrolu, možete evoluirati na viši nivo i pustiti stvari da idu, opustiti se i osećati se manje ugroženo. Moguća je značajna transformacija, ponovno rođenje koje vas oslobađa od dubina bola i patnje.

Pomračenje Sunca 20. aprila u kvadratu Plutona nosi rizik od borbi za vlast i kriza. Glavni uticaj fiksne zvezde dolazi od Mirača, zvezde magnitude 2,1, u poređenju sa prigušenom Alrisom magnitude 3,8. Mirah donosi ljubav, sreću, dobrotu i oproštenje, ali ti pozitivni uticaji su smanjeni kvadratom na Pluton.

Umesto toga, veća je verovatnoća da će Mirah pogoršati poteškoće koje izaziva Pluton, izazivajući napetost u odnosima i razočarana očekivanja. Ali pozitivan inspirativni i duhovni uticaj koji proizilazi iz Miraha može se iskoristiti za povećanje vaše svesne svesti o strahovima, prinudi i vašoj potrebi da kontrolišete i kontrolišete druge. Intenzitet Plutona se tada može kanalisati u dostignuća, prevazilaženje poteškoća i kreativni i umetnički rad.

Pomračenje Sunca u aprilu 2023. kvadrat Plutona moglo bi da izazove krize koje utiču na veliki deo globalne populacije. Mogu biti vulkanske erupcije, zemljotresi, oluje i poplave, epidemije, glad, ratovi, masovna ubistva, genocid i finansijske ili političke krize. Rizik od velikih zemljotresa je povećan sa pomračenjem Sunca u sazvežđu Andromeda.

Dakle, kriza poverenja je moguća zbog Plutonovog zlokobnog uticaja na ličnom i globalnom nivou svesti mase. Nadamo se da će ovo pomračenje takođe pokrenuti pozitivnu transformaciju kako bismo se mogli prilagoditi i evoluirati.

Uticaj pomračenja Sunca od 20. aprila kombinuje se sa uticajem pomračenja Meseca 5. maja. Oni formiraju fazu pomračenja koja traje oko šest meseci do pomračenja Sunca 14. oktobra 2023. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je tokom dvonedeljne faze rastućeg Meseca, od 25. oktobra do 8. novembra.

Prethodna faza Meseca: Pun Mesec 6. aprila 2023.

Sledeća Mesečeva faza: Pomračenje Meseca 5. maja 2023. tačno u 19:34 časova.