Mlad Mesec u Biku 30. aprila 2022. je delimično pomračenje Sunca. Uz pozitivne veze sa Marsom i Uranom, duhovno značenje astrologije pomračenja Sunca u aprilu 2022. odnosi se na pokretanje pozitivnih promena i praćenje vaših strastvenih želja.

Poravnanje Venere i Jupitera manje od sat vremena nakon pomračenja Sunca u Biku 2022. je odličan znak za ljubav i novac. Ono dodaje senzualnu ljubav neobuzdanim strastima Marsa-Urana. Konačno, ovo pomračenje poravnava se sa asteroidom Eros, tako da ne ostavlja sumnje da ćete juriti svoje strastvene želje.

Značenje pomračenja Sunca za svaki znak je na kraju ovog posta.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Mlad Mesec u Biku u subotu 30. aprila 2022. je drugi mlad Mesec u mesecu aprilu. To je takođe pomračenje Sunca i označava početak nove faze pomračenja (sezonu eklipsi) koja traje do 25. oktobra 2022. godine.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Smešteno na 10°28′ Bika, pomračenje Sunca od 30. aprila je veoma dobro aspektovano za tako važnu prekretnicu. Poravnava se sa Uranom (u konjunkciji je), što može biti težak položaj. Ali harmonični aspekt Marsa čini ovu konjunkciju srećnom.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Zapravo, u horoskopu pomračenja Sunca za april 2022. postoje samo pozitivni aspekti. Potpuni nedostatak izazovnih aspekata čini ovo pomračenje posebno srećnim. Ne postoje velike fiksne zvezde oko 10° Bika. Ali postoji ljubavni asteroid koji dopunjuje senzualno uzbudljivu energiju Mars-Uran.

Značenje Sunčevog pomračenja

Pomračenje Sunca je kao običan mlad Mesec gde Mesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomračenje Sunca je snažnije jer Mesec zatamnjuje Sunce. Najjači i najvažniji aspekt astrologije je Sunce u konjukciji sa Mesecom. Daje osnažujući nalet energije i inicijative.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu. To znači da su sve mogućnosti na stolu i da se s pravom možete staviti na čelo novih planova za budućnost.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Dakle, ovo je odlično vreme za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe, možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Aspekti pomračenja Sunca

Pomračenje Sunca (Solarna eklipsa) u sekstilu sa Marsom (orbis 1°24′) daje pojačanje samopouzdanja, snagu i hrabrost. Odličan je za fizičke aktivnosti kao što su vežbanje, fizički rad i takmičarske aktivnosti poput sporta i poslovanja. Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaju koristi od dodatne topline, šarma i harizme.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja OVNA

Takođe, povećava strastvenu želju i seksualnu privlačnost.

Pomračenje Sunca je savršeno vreme za početak novih projekata ili novi početak. Sekstil Marsa dodaje inicijativu i asertivnost kako bi se stvari pokrenule. Posebno je dobar za obavljanje stvari koje ste odlagali u prošlosti jer su se činile preteškim.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – Misteriozno neshvaćena osećanja

Pomračenje Sunca u konjunkciji sa Uranom (orbis 4°03′) donosi neočekivanu promenu i uzbuđenje. Rizik od neželjenih promena i haosa je u velikoj meri smanjen sekstilom na Mars.

Dakle, treba da bude pozitivnih promena i veće lične slobode. Savršen je za početak nečeg potpuno novog i drugačijeg. Uran takođe dodaje fleksibilnost, otvorenost, intuiciju i samosvest astrologiji pomračenja Sunca u aprilu 2022.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – Najbolje što imaš

Marsov sekstil Urana (orbis 2°39′) povećava inicijativu, motivaciju, inspiraciju i vašu želju za zabavom i uzbuđenjem. To dodatno stimuliše fizičku privlačnost i čini vas odvažnijim i avanturistički nastrojenim.

Takođe bi trebalo da budete spremniji da rizikujete i isprobate nešto novo. Ovo je zaista idealno pomračenje za pokretanje velikih promena u vašem životu. Trebalo bi da se dese brzo i relativno glatko.

Pročitajte i ovo: MERKUR U BIKU spaja lepo i korisno

Venera u konjunkciji sa Jupiterom (orbis 00°01′) donosi ljubav, novac, harmoniju i sreću. Dakle, ovo je odlično pomračenje za druženje, a posebno za izlaske. Sklapanje prijateljstava je lako, a nova partnerstva treba da budu iskrena i obostrano korisna.

Sreća se takođe odnosi na putovanja na daljinu, finansijska ulaganja, visoko obrazovanje i zakon.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – MISTERIOZNO NESHVAĆENA OSEĆANJA

Venera sekstil Pluton (0°40′) čini druženje važnijim jer osećate čežnju da svoju ljubav podelite sa nekim posebnim. Opsesije su moguće i nova romansa bi bila burno iskustvo i u velikoj meri promenila vaš život. Dublja osećanja ljubavi u postojećoj vezi mogu je razviti na dublji ili duhovni nivo.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – ZRELA LJUBAV, SVEPROŽIMAJUĆA I BEZGRANIČNA

Jupiterov sekstil Plutona (0°38′) ističe i pojačava sreću u ljubavi i novcu koju stvara Venera u konjunkciji sa Jupiterom. Povećana moć i uticaj donose pozitivne promene i uspeh.

Moćne sile koje rade iza kulisa mogu dovesti do duhovnog i ličnog rasta, stvaranja bogatstva i profesionalnog napredovanja. Snažan nagon da nešto reformišete u svom životu može se poklopiti sa mogućnošću da uradite upravo to.

Asteroid 433 Eros

Asteroid Eros na 10°18′ Bika je u konjunkciji sa pomračenjem Sunca za samo 0°10′. Eros bukvalno znači „želja“, a asteroid je dobio ime po grčkom bogu ljubavi i seksa. Njegov rimski pandan bio je Kupidon. Eros je takođe bio bog prijateljstva i slobode.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o RIBAMA koje samo RIBE znaju 

Gimnazije su bile posvećene Erosu, a Erosu su prinošene žrtve pre nego što su vojnici krenuli u bitku. Verovali su da sigurnost i pobeda zavise od prijateljstva onih koji stoje rame uz rame u borbi.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o OVNU koje samo OVNOVI znaju

U skorije vreme, međutim, verovalo se da je Eros nestašno intervenisao u stvari bogova i smrtnika da bi stvorio ljubavne veze, često nezakonito.

Rezime: Pomračenje Sunca u aprilu 2022.

Pomračenje Sunca 30. aprila u konjunkciji sa Uranom i sekstilu sa Marsom donosi pozitivnu i uzbudljivu promenu koja se dešava brzo. To uklanja inhibiciju i čini vas motivisanim da jurite svoje najstrastvenije želje.

Pročitajte i ovo: MARS U RIBAMA – Tamo daleko…

Poravnanje Venere i Jupitera manje od jednog sata nakon pomračenja savršeno upotpunjuje neobuzdane strasti Mars-Uran sa senzualnom ljubavlju.

To takođe čini astrološki uticaj pomračenja Sunca u aprilu 2022. izuzetno srećnim. Sekstil prema Plutonu još više naglašava i pojačava tu sreću.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RIBAMA

Asteroid Eros tako blizu pomračenja Sunca Bika ne ostavlja sumnju da je glavna tema ovog pomračenja strasna želja.

Uticaj pomračenja Sunca od 30. aprila traje do pomračenja Sunca 25. oktobra 2022. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je tokom dvonedeljne faze rastućeg Meseca, od 30. aprila do 16. maja, pomračenja Meseca.

Pročitajte i ovo: Ljubavne i seksualne potrebe VODOLIJE

Konačno, za više detalja o tome kako pomračenje Sunca u Biku utiče na vaš znak, pročitajte dole navedeno.

Prethodna faza Meseca: Pun Mesec 16. aprila 2022.

Sledeća Mesečeva faza: Pomračenje Meseca 16. maja 2022.

Vidljivost pomračenja Sunca u Biku, u aprilu 2022.

Delimično pomračenje Sunca se dešava kada Sunce i Mesec nisu tačno u liniji sa Zemljom i Mesec samo delimično zaklanja Sunce. Izgleda kao da je Mesec zagrizao Sunce. Pomračenje Sunca 30. aprila biće vidljivo u delovima Antarktika, južnog vrha Južne Amerike i Tihog i Atlantskog okeana.

Pomračenje Sunca u aprilu 2022. godine: Značenje za svaki znak

Ovan

Pomračenje Sunca u Biku 2022. pomaže vam da napravite male korake ka svojim dugoročnim ciljevima. Objektivno ćete prikupljati nove informacije dok ne budete imali jasnu percepciju šta želite i kako do toga doći.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Povećana fleksibilnost i otvorenost omogućavaju vam da se prilagodite malim, ali pozitivnim promenama u okolnostima.

Bik

Pomračenje Sunca u Biku donosi nalet energije, vitalnosti i entuzijazma. Ovo je savršeno vreme za nove početke.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Povećano samopouzdanje i inicijativa pomažu vam da postignete svoje ciljeve. Možete ostaviti dobar utisak na one koji imaju moć i uticaj da naprave veliku razliku u vašem životu.

Blizanci

Pomračenje Sunca u Biku 2022. pomaže vam da napravite male korake ka svojim dugoročnim ciljevima.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Objektivno ćete prikupljati nove informacije dok ne budete imali jasnu percepciju šta želite i kako do toga doći. Povećana fleksibilnost i otvorenost omogućavaju vam da se prilagodite malim, ali pozitivnim promenama u okolnostima.

Rak

Mlad Mesec u Biku 2022. povećava vašu ličnu moć i uticaj koji pomaže u samopromociji i postizanju ciljeva.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti i prethodni otpor nestaje. Ovo je dobro vreme za početak novih veza i traženje usluga.

Lav

Pomračenje Sunca u Biku donosi potencijal za izazove koji testiraju vaš karakter.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste na pravom putu, ipak ćete postići određeni napredak tako što ćete ostati fokusirani na glavni cilj. Ali ako vas poraz i razočaranje nadvladaju, možda je vreme da preispitate svoje ciljeve.

Devica

Mlad Mesec u Biku ima harmoničan i opuštajući uticaj na vas. Ako izlazite, verovatno ćete privući pravu osobu za ovo vreme u vašem životu.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Povećano samopouzdanje znači da se dobici mogu ostvariti i u vašem profesionalnom životu. Možete očekivati usluge od drugih, posebno muškaraca i ljudi sa moćnih pozicija.

Vaga

Aprilsko pomračenje Sunca moglo bi da učini da se osećate nesigurno, uznemireno i neodlučno.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ali takođe daje poriv da se postigne zamišljeni budući cilj. Ključ uspeha je naučiti da se ograničite na jedan cilj. Tada će biti lakše donositi odluke i neizvesnost će biti zamenjena unutrašnjom ravnotežom.

Škorpija

Uticaj pomračenja Sunca u aprilu 2022. povećava vašu odlučnost da se takmičite i pobedite. Ali neki ljudi se mogu protiviti vašim naporima.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako je tako, odstupite od situacije i utvrdite zašto dobijate ove reakcije. Kompromis i komplimenti će vam mnogo olakšati život.

Strelac

Aprilsko pomračenje Sunca moglo bi da učini da se osećate nesigurno, uznemireno i neodlučno. Ali takođe daje poriv da se postigne zamišljeni budući cilj.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ključ uspeha je naučiti da se ograničite na jedan cilj. Tada će biti lakše donositi odluke i neizvesnost će biti zamenjena unutrašnjom ravnotežom.

Jarac

Mlad Mesec u znaku Bika ima harmoničan i opuštajući uticaj. Ako izlazite, verovatno ćete privući pravu osobu za ovo vreme u vašem životu.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Povećano samopouzdanje znači da se dobici mogu ostvariti i u vašem profesionalnom životu. Možete očekivati usluge od drugih, posebno muškaraca i ljudi sa vrha moći.

Vodolija

Pomračenje Sunca aprila 2022. donosi potencijal za izazove koji testiraju vaš karakter.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako ste na pravom putu, ipak ćete postići određeni napredak tako što ćete ostati fokusirani na glavni cilj. Ali ako vas poraz i razočaranje nadvladaju, možda je vreme da preispitate svoje ciljeve.

Ribe

Mlad Mesec u Biku 2022. povećava vašu ličnu moć i uticaj koji pomaže u samopromociji i postizanju ciljeva.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti i prethodni otpor nestaje. Ovo je dobro vreme za početak novih veza i traženje usluga.