Pun Mesec u Biku 8. novembra 2022. tačno u 12.02h je potpuno pomračenje Meseca.

Poravnava se sa Merkurom nasuprot Uranu. Dakle, astrološko značenje Lunarnog pomračenja u novembru 2022. je korišćenje fleksibilnosti i otvorenosti za prilagođavanje uslovima koji se brzo menjaju.

Astrološki, novembarski pun Mesec takođe je pod uticajem Saturna. Pomračenje proširuje uticaj Saturna u kvadratu Urana i poravnava se sa fiksnom zvezdom sličnom Saturnu. Tako će pomračenje Meseca 8. novembra nastaviti da čini ljude uplašenim i nesigurnim u pogledu budućnosti. To povećava rizik od produžene globalne recesije.

Pročitajte i ovo: VENERA U ŠKORPIJI svojom seksualnošću dobija sve što želi

Pun Mesec u utorak, 8. novembra 2022, na 16°00′ Bika poravnava se sa Merkurom nasuprot Urana. Najmoćniji aspekt pomračenja je Sunce u konjunkciji sa Merkurom sa orbisom od samo 0°08′. Sledeći je Mesec u konjunkciji sa Uranom (0°55′). Konačno, slabiji kvadratni aspekti stvaraju obrazac T-kvadrata sa Saturnom na vrhu.

Značenje punog Meseca

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Aspekti Lunarnog pomračenja novembra 2022.

Planetarni aspekti u nastavku su navedeni po redu jačine: Merkur > Uran > Saturn.

Merkur

Pun Mesec naspram Merkura otežava razumevanje vaših osećanja i njihovo deljenje. Pomešano ili polarizovano razmišljanje može učiniti izazovnim pronalaženje unutrašnje ravnoteže i opuštanje. Takođe može otežati razumevanje svakodnevnih problema.

Pročitajte i ovo: TAJNA RETROGRADNOG MARSA

Svađe su moguće zbog emocionalne pristrasnosti ili jednostavnog nedostatka razumevanja. Ostali simptomi mogu uključivati zbunjenost, anksioznost, predrasude, rasizam i zavisnost. Potrebno je posvetiti posebnu pažnju pregovorima, kritičnim odlukama i osetljivim temama za diskusiju.

Uran

Pun Mesec u konjunkciji sa Uranom započinje radikalne promene, snažnu potrebu za nezavisnošću, emocionalnu nestabilnost i neredovno ponašanje. Možda se osećate nestrpljivo, nemirno, uznemireno, impulsivno ili buntovno. Iznenadni događaji mogu dovesti do poremećaja u odnosima, porodičnih nesuglasica ili značajne promene u pravcu bliskih odnosa.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MARS i intimni odnosi

Pomračenje Meseca u konjunkciji sa Uranom u novembru 2022. pojačava vašu intuiciju i može doneti pojačanu psihičku svest i bljeskovite uvide. Međutim, Mesec je naspram Sunca i Merkura i u kvadratu sa Saturnom. Dakle, vaša intuicija može biti nepouzdana i pod uticajem strahova i pesimizma.

Pročitajte i ovo: Ova ČETIRI horoskopska znaka naći će ljubav i sreću u novembru 

Merkur naspram Urana povećava brzinu života sa više zadataka, interakcija i iznenađenja. Nizak raspon koncentracije i sklonost da se lako ometaju mogu da zakomplikuju komunikaciju. Užurbano i raštrkano razmišljanje može dovesti do grešaka i nesreća.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI URAN od 24. avgusta 2022. do 22. januara 2023. godine – Nestabilnost i neizvesnost

Zato budite pažljivi da slušate i pokušajte da ne govorite pre nego što razmislite. U suprotnom su moguće svađe i sukobi. Pravljenje planova, pregovaranje o poslovnim dogovorima ili obavljanje bilo kakvih mentalnih zadataka koji zahtevaju strpljenje i samodisciplinu postaju komplikovaniji.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa ŠKORPIJOM

Fleksibilnost i prilagodljivost su od suštinskog značaja. Planovi će možda morati da se promene zbog neočekivanih događaja, tehnoloških kvarova ili prekida putovanja. Mogli biste upoznati stimulativne ljude koji izazivaju vaše razmišljanje. Povećana otvorenost može dovesti do uzbudljivih prilika.

Saturn

Saturn u kvadratu punog Meseca ima ograničavajući i depresivan uticaj koji otežava deljenje osećanja. Testovi, izazovi i teške odgovornosti mogu dovesti do pesimizma, gubitka i razočaranja. Ovaj astrološki aspekt punog Meseca u Biku novembra 2022. može dovesti do tuge, usamljenosti, krivice, stida ili tuge.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC

Nezdravi ili zavisni odnosi koji uključuju zlostavljanje ili zavisnost mogu se završiti. Čak i naizgled normalni odnosi mogu patiti od emocionalne hladnoće, ćudljivosti, prigovaranja ili maltretiranja. Naporan rad, strpljenje, upornost i odgovoran stav smanjiće rizik od ovakvih negativnih ishoda.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci vole da budu u centru pažnje! Jeste li među njima? 

Merkur u kvadratu sa Saturnom otežava prenošenje vaših planova i ideja zbog negativnog razmišljanja i nesporazuma. Sumorne misli, loše vesti ili usamljenost mogu negativno uticati na vaše mentalno blagostanje. Moguće su svađe, kritike i podlosti. U bliskim odnosima može doći do neke distance ili razdvajanja.

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide? 

Potrebno je strpljenje i pažnja na detalje. Ne oslanjajte se na tuđe reči, i budite oprezni sa svojim. Odvojite vreme za važne odluke i pregovore. Potražite pouzdane, profesionalne savete u vezi sa ugovorima, poslovnim ili pravnim pitanjima.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Saturn u kvadratu Urana opada i skoro je završen. Ali ova aktivacija potpunim pomračenjem Meseca produžiće strah i neizvesnost u vezi budućnosti za najmanje još šest meseci. Ovaj značajan aspekt poklopio se sa milionima smrtnih slučajeva, ograničavanjem slobode i političkom i finansijskom nestabilnošću zbog pandemije. Možemo očekivati još ograničenja, prirodne katastrofe, ozbiljne promene i neočekivane zastoje.

Pun Mesec novembra 2022. T-kvadrat

Energija se skladišti i flašira u opozicijama. Sunce-Merkur nasuprot Mesec-Uran stvara veoma nestalnu, nestabilnu i impulsivnu energiju. Ispušta se duž kvadrata prema vrhu T-kvadrata. Sa Saturnom na vrhu, cilj je postizanje stabilnosti i sigurnosti.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Međutim, primena previše discipline i ograničenja da bi se uspostavio red dovešće do neuspešnih prenosa energije koji će dovesti do rigidnih stanja svesti. Nemogućnost prilagođavanja promenama dovešće do toga da se iste greške ponavljaju.

Ukratko

Pun Mesec novembra 2022. je moćniji od običnog punog Meseca jer je potpuno pomračenje Meseca. A ovo je posebno moćna Eklipsa. Ukupno, pomračenje Meseca 8. novembra traje 86 minuta, što je znatno iznad proseka. To je najduže potpuno pomračenje Meseca do juna 2029.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Merkur naspram Urana koji je tako blizu Sunca nasuprot Mesecu doprinosi snazi i intenzitetu ovog pomračenja Meseca. To će učiniti ljude anksioznim, nestalnim i nepredvidivim. Sa Saturnom na vrhu T-kvadrata, biće potrebno mnogo truda da se održi red i stabilnost. Ali sama priroda Merkura naspram Urana i T-kvadrata znači da će biti napravljene greške.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Merkur ima najmoćniji planetarni uticaj na pomračenje Meseca iz novembra 2022. koje vlada trgovinom i valutama. Pomračenje Meseca poravnato sa Merkurom naspram Urana učiniće finansijska tržišta nepredvidivim i neredovnim uz velike promene.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

A kvadrat prema Saturnu sugeriše da će oni biti na donjoj strani. Poslovni partneri mogu biti nepouzdani i mnogi poslovi će propasti. Trgovina može biti prekinuta ili ograničena. Doći će do bankrota, gubitka radnih mesta, oduzimanja imovine i globalne recesije.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Merkur takođe vlada razmišljanjem. Haotične promene i neočekivane loše vesti će i dalje činiti ljude uplašenim i nesigurnim u pogledu budućnosti.

Na dan izbora u SAD moglo bi doći do promena u korist konzervativaca ili na osnovu straha. Sa pomračenjem u konjunkciji sa zvezdom sličnom Saturnu i Saturnom na vrhu T-kvadrata, postoji rizik da se negativno razmišljanje pretvori u depresiju.

Faze pomračenja

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Pomračenje Sunca 25. oktobra stvara neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Uticaj pomračenja Sunca od 25. oktobra kombinuje se sa uticajem pomračenja Meseca 8. novembra. Oni formiraju fazu pomračenja koja traje oko šest meseci do pomračenja Sunca 20. aprila 2023.

Prethodna Mesečeva faza: Pomračenje Sunca 25. oktobra 2022

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 23. novembar 2022

Potpuno pomračenje Meseca 8. novembra biće u potpunosti vidljivo iznad Pacifika i većeg dela Severne Amerike. Videće se na rastućem Mesecu iznad Australije, Azije i na krajnjem severoistoku Evrope, a na zalasku iznad Južne Amerike i istočne Severne Amerike.