U nedelju, 21. februara, na Velikoj sceni “Mira Trailović“ Ateljea 212, biće izvedena dvesta pedeseta predstava POMORANDŽINA KORA, Maje Pelević, u režiji Gorana Markovića!

POMORANDŽINA KORA je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge – intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva.

pomorandzina kora3

Preispitivanje i kreiranje novih identiteta i sve jači uticaj agresivnih reklama na svakodnevni život, od premijernog izvođenja, 30. aprila 2006. godine, privlači i oduševljava publiku Atelja 212 i igra se sa velikim uspehom pred prepunim salama.

Predstavu je režirao Goran Marković, a u njoj igraju Jelena Ilić, Aleksandra Janković/ Jelena Jovičić, Katarina Žutić i Srđan Timarov.

pomorandzina kora2

Maja Pelević je dobitnica nagrada „Borislav Mihajlović Mihiz“, „Slobodan Selenić“ i Sterijine nagrade za najbolji tekst savremene drame na Sterijinom pozorju 2010. godine, za dramu “Pomorandžina kora”.