U nedelju, 21. februara, na Velikoj sceni “Mira Trailović“ Ateljea 212, biće izvedena dvesta pedeseta predstava POMORANDŽINA KORA, Maje Pelević, u režiji Gorana Markovića!

POMORANDŽINA KORA je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge – intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva.

pomorandzina kora3

Preispitivanje i kreiranje novih identiteta i sve jači uticaj agresivnih reklama na svakodnevni život, od premijernog izvođenja, 30. aprila 2006. godine, privlači i oduševljava publiku Atelja 212 i igra se sa velikim uspehom pred prepunim salama.

Predstavu je režirao Goran Marković, a u njoj igraju Jelena Ilić, Aleksandra Janković/ Jelena Jovičić, Katarina Žutić i Srđan Timarov.

pomorandzina kora2

Maja Pelević je dobitnica nagrada „Borislav Mihajlović Mihiz“, „Slobodan Selenić“ i Sterijine nagrade za najbolji tekst savremene drame na Sterijinom pozorju 2010. godine, za dramu “Pomorandžina kora”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.