Stiže Dan zaljubljenih, a miris je pravi izbor za poklon nekome koga volite!

A kada nekoga volite, morate mu pokazati da ga dobro poznajete, i vaš mirisni izbor mora biti pravi: mora priličiti osobi kojoj ga poklanjate.  Parfimerija Metropoliten predlaže vam nesvakidašnje mirise niche brendova iz celog sveta, mirise kojima ćete obradovati, iznenaditi, očarati. Mirise prilagođene tipu ličnosti.

lavender-823600_1280

 ONA

 Super žena

Svestrana, ona koja sve stiže: da pokupi decu iz škole, napreduje na poslu, ide na kurs keramike i bavi se ekološkim aktivizmom.

Pročitajte i ovo: Najzavodljivijii ženski parfemi 

Njen parfem mora biti moderan, ali utemeljen u klasici.

Penhaligons Gardenia je taj. Iskričav, prozračan, topao, senzualan i romatničan u isto vreme – bogat buket gardenije, tuberoze, ilanga, jasmina i magnolije.

Penhaliogns Gardenia

Šefica

Njoj ne možete da kažete “Ne”. I nekako, uvek na kraju bude kako ona hoće. Njen autoritet je neprikosnoven.  Parfem koji će nju zadovoljiti mora da bude skup, poseban i snažan.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Juliette Has a Gun u svojoj “lux”  kolekciji ima Oil Fiction,  raskošan i pohotan, sa igrom orijentalnih nota šafrana i ambre, pod plaštom irisa i tuberoze.

Juliette has a gun Oil-Fiction web

Lolita

Slatka mala koketa, frivolna i mazna. Njena detinjasta kvazi-naivnost i nestalan duh  imaju magnetnu privlačnost. Parfem za nju mora imati slatke note vanile, lepršavost i transparentnost. Italijanski Nobile 1942 ima baš takav: miris nazvan  “Ples vilinog konjica”,  La Danza Delle Libeliule, miriše na jabuke, cimet, vanilu i kakao.

la-danza-delle-libellule-nobile-1942

 

Nepopravljivi romantik

Ona ne veruje da ljudi mogu biti zli. Plače kada gleda filmove sa tužnim krajem. Plaće kada gleda filmove sa srećnim krajem. Želi nekoga ko će je intuitivno razumeti. Veruje u srdone duše.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih letnjih parfema

Za nju je parfem koji zrači čisto i svetlo, u kom nema teških nota i nejasnih mirisa. Byredo Blanche je parfem nevinosti i čistote, delikatan i jedinstven, u kojoj se ruža, ljubičica i drvenaste note stapaju u miris sveže oprane bele košulje osušene na suncu.

 

Hipsterka

Nju nije lako zadovoljiti, ona ne želi obično i jednostavno, ona je zahtevna, stalno u pokretu, nezavisna i radoznala,  želi miris koji će potcrtati njenu različitost.

Pročitajte i ovo: Boje u trendu za proleće leto 2019

Comme des Garcons je brend koji se razlikuje, a Incense Kyoto inspirisan budističkim hramomda mirisima čempresa, tamjana, tikovine i kafe, ne može biti različitiji od klasićnih mirisa – i to na najbolji mogući način.

comme des garcons incense kyoto

 

Intelektualka

Uvek u potrazi za temama koje će zaintrigirati njen duh i okupirati njene misli, ona traži i miris koji će je razbuditi i inspirisati,  snažan miris, koji će napraviti oko nje auru koju samo posvećeni mogu da prozru.

Pročitajte i ovo: Izbor od 100 najlepših pari cipela i sandala za proleće – leto 2019

Byredo 1996 je miris inspirisan umetničkom fotografijom   – drvenast i začinjen, sa klekom, biberom, kožom, crnom ambrom i vanilom.

Byredo_1996

ON

Alfa mačo

Nemoj slučajno da neko ne zna da je on glavni baja. Sirova snaga mora da treperi u vazduhu oko njega. Njegov miris mora biti autentičan, neverovatno privlačan i pomalo mračan i poročan, poput njegove strastvene i ne naročito meke duše.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2019

Nasomatto Black Afgano je miris koji miriše na vatru, dim, ognjište – zapravo je inspirisan hašišom, koji se u žargonu naziva i crnim Avganistancem.  Miris koji ne može proći nezapažen.

nasomatto black afgano

 

Porodični tip

Komotan i samozadovoljan,  pun poverenja u svoje bližnje, on uživa u jelu, piću i društvu. Dajte mu neki slastan parfem, zašto ne baš onaj inspirisan konjakom koji se pijucka u kožnoj fotelji uz dobru cigaru, Frapin Speakeasy.

Pročitajte i ovo: Više od 100 hit ženskih tašni za proleće – leto 2019

frapin speakeasy

 

Metro

Ultra moderan, samodopadljiv i samosvestan, uvek doteran, poznavalac svetskih brendova i trendova, mora imati Escentric Molecule 02 u svojoj kolekciji parfema. Prosto mora.

Molecule_02

Intelektualac

Pomalo razbarušen i boemski nastrojen, ljubitelj umetnosti i dobre muzike, uvek zanimljiv za društvo, mora imati intrigantan miris koji će za njim ostavljati trag misteriozan i privlačan u isto vreme. Diptyque Tam Dao, inspirisan džunglama Azije, moćan miris sandalovine spaja se sa kedrom, uz mističan dodir koriandera i đumbira.

diptyque-tam-dao-parfum

 

Hedonista

Bilo da je hrana, vino, dobra masaža, super automobil ili putovanje iz snova, on zna da izabere najbolje. Zato što zna da uživa. Njegov je miris – miris poznavaoca, onaj koji nosi neku malu tajnu za koju drugi ne znaju. Odin 11 – Semma, brend kreiran u njojorškom pomodnom muškom butiku. Parfem inspirisan skupim (i dobrim) duvanom, umotan u cimet i začinjen biberom i karanfilićem, domaćinski je bogat miris, a ipak tako neuobičajen.

odin 11

 

Autorka teksta: Ljiljana Grujić