Poklanjamo dva puta po dve karte za plesni performans EU-ROPE , koji se igra u subotu, 18. marta, u 20 sati, na sceni Bitef teatra, čitaocima portala Sito&Rešeto, koji se prvi jave na email adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com, a prethodno su lajkovali našu Facebook stranicu i prijavili se za primanje nedeljnog newslettera.

EU-ROPA je projekat umetničkog istraživanja odeće – kroz izvođačke umetnosti i medije – istraživanja odeće koja nas pokriva i ulepšava, daje nam identitet i boju, dok istovremeno neke druge ljude lišava njihovih osnovnih ljudskih prava i uništava i zagađuje životnu sredinu  procesom proizvodnje.

Odeća je najčešći razlog zbog koga stojimo ispred ogledala, tako da projekat EU-ROPA ima za cilj da nas postavi ispred ogledala ali na jednom dubljem nivou. Da nas suoči sa našom situacijom građana zapadne civilizacije, da nas podstakne na promišljanje o našem načinu života, da nas suoči sa našom humanošću, da uporedi odeću koja pokriva naša tela sa telom koje pokriva našu dušu, kao trajna a ipak privremena i nepostojana haljina. Kao što odeća može značiti zatvor i ropstvo za neke ljude, isto tako naša tela mogu biti naša tamnica, ukoliko ne pronađemo put ka slobodi.

Koncept su osmislili Gisela Fantacuzzi, iz Argentine, i Franco Sacchetti, iz Italije, a autorke i izvođačice performansa su Sabrina Železnik (Slovenija) i Gisela Fantacuzzi.

 

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.