Poklanjamo dva puta po dve karte za predstavu „Ptice”, koja se igra u subotu, 28. januara, u 20 sati, na sceni Bitef teatra, čitaocima portala Sito&Rešeto, koji se prvi jave na email adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com, a prethodno su lajkovali našu Facebook stranicu i prijavili se za primanje nedeljnog newslettera.

ptice 1

Predstava je nastala u saradnji sa slovenačkim koreografom Edvardom Klugom. To je nastavak repertoarske politike koja ima za cilj da, kroz velika dela svetske književnosti, (poput Otela, Božanstvene komedije, Soneta, Don Žuana i sl.), približi publici raznovrsne forme i stilove plesnog teatra.

ptice 2Aristofanove Ptice poslužiće ovaj put autoru kao idejna okosnica za duhovito i ironično, savremeno tumačenje ideje utopije, i fenomena radikalnog eskapizma kao bega od  tegobne društvene stvarnosti.

ptice 3Postavu čine igrači Bitef dens kompanije: Ana Ignjatović Zagorac, Miloš Isailović, Nataša Gvozdenović, Dejan Kolarov, Ivana Savić, Nikola Tomašević, Jovana Zelenović, Vladimir Čubrilo, Luka Mihovilović i Tamara Pjević.