Briljatna završnica jedne od najboljih književnih trilogija XXI veka, Pohvale“ autorke Rejčel Kask čije prethodne knjige „Obris“ i „Tranzit“ polako dobijaju kultni status među domaćim čitateljkama i čitaocima.

Autorka slavljena i hvaljena kao jedna od najprogresivnijih koje stvaraju u XXI veku, po mnogima rodonačelnica savremene „autofikcije“ kojom se proslavio i njen prijatelj Karl Uve, romanom Pohvale na savršen način kruniše svoj magnum opus – troknjižje započeto romanom Obris, a nastavljeno romanom Tranzit.

POHVALE, Rejčel Kask, BOOKA

Pohvale dostižu nivo tehničkog savršenstva. Vrhunski izbrušeno štivo u kome gotovo da nema reči kojoj tu nije mesto… Veličanstven završetak majstorske trilogije Rejčel Kask.

Sali Runi, Slate

Malo se književnih projekata poslednjih godina menjalo s vremenom tako nenametljivo kao ova trilogija… Da li poslednja knjiga ostvaruje izražajni potencijal koji ovakav poduhvat posredno zahteva? Završna scena, po mom mišljenju, savršeno zaokružuje celinu, i to – što je ključno – s lakoćom.

Džef Dajer, Daily Telegraph

Kaskova zadire duboko u svaki vid međuljudskih odnosa, kako bi pronašla i preispitala etičnost svega što činimo onima koje volimo… Kad se ima u vidu čitav opus Rejčel Kask, apstrakcija u Pohvalama i te kako ima smisla. Ona je u svom novom načinu izražavanja, staloženom i sabranom, pronašla glas zrelosti, iza čije se prividne apstrahovanosti kriju duboka prisnost i vedrina.

Melisa Kaculis, The Times

Lako je navući se na tako neobično, vedro viđenje sveta, i stoga smo željno iščekivali Pohvale kao završni deo trilogije o Fej. Ovo je dobar roman koji zaslužuje hrpu nagrada kao znak priznanja za izuzetno dostignuće, kakvo predstavlja ova trilogija.

Kejt Klenči, Guardian

Kaskova je ostvarila nešto što je u isto vreme i radikalno i prelepo… Pohvale su knjiga o porazu koji zapravo uopšte nije poraz. Štaviše, to je zadivljujući uspeh.

Kejti Voldman, The New Yorker