„Piše mi, ali ne želi da se vidimo“ zlo je decenije: ovo je način prepoznavanja muškaraca koji nikada ne pređu na stvar (da biste ih izbegli).

To je neobjašnjiv fenomen, ali hronični povuci – potegni tipovi postoje i (očigledno ih je sve više). To su oni koji vam neprekidno pišu danima, nedeljama ili mesecima, koji vas možda čak i mole da izađete, ali se onda ti susreti (o kojima toliko pričate, raspredate, zajedno ih planirate, ponajviše on) nikada ne ostvare.

Udvaraju vam se, ubeđuju vas da mu se sviđate, prate vas na svim društvenim mrežama, ali onda izgleda da nemaju nameru da izađu (iz virtuelnog) i vide se sa vama (u stvarnosti).

Oni nikada ne materijalizuju pozivnicu, ili ako to i učine, povuku se u poslednjem trenutku izmišljajući niz izgovora da vas (ipak, i pored najveće želje) ne vide.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Budući da su takve stvari dugoročno iscrpljujuće, a ako tražite ljubavnu vezu, one su kontraproduktivne za vaše mentalno zdravlje. Stoga, da biste se što pre rešili muka i spasili sebe bede, evo kako da ih prepoznate kako biste mogli da ih izbegnete i ne gubite (više) svoje dragoceno vreme.

Uvek ima apsurdan izgovor

U svakom trenutku ima drugačiji (i apsurdan) izgovor.

Uvek nađe halucinantni izgovor, poput toga da mu se automobil pokvario, zemljotres je bio samo u njegovoj zgradi, majka se otrovala hranom, mačka povraća, pada kiša, a on je hidrofoban i ne može izaći ili mu je pas pojeo ključeve od kuće i on je je zaključan unutra bez mogućnosti izlaska.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

Trebalo bi da ih sakupiti sve u jednoj teki: jednog dana će vas puno nasmejati.

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Želi da vas vidi, ali onda ne želi

Uvek je taj koji želi da vas vidi i zakaže sastanak, tek onda se predomisli.

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

Pozvao vas je na izložbu, ali onda je tamo otišao sa prijateljima, a vi to znate, jer je takođe objavio na Instagram Stories; pita vas za kafu, a zatim otkazuje; traži od vas da odete na pivo i onda se ne pojavi (uz apsurdni izgovor), ali vas zamoli da odložite za sledeći dan, ali onda ni taj dan ne može…

Rizikuješ da poludiš.

Uvek vas upozori u poslednjem trenutku

Očigledno je da se povlačenje (udice) uvek odvija deset minuta pre sastanka.

Već ste prešli pola grada da biste otišli ​​do mesta koje je on odabrao i koje je deset minuta od njegovog doma i pola sata od vašeg doma i bibiiiip, stiže poruka kojom najavljuje svoje „hvatanje (i prodavanje) magle“.

Pročitajte i ovo: Za žene koje bi sve uradile za svog muškarca

Ako jednom dopustite da prođe sa ovim, blokirajte ga pri drugom pokušaju na svim društvenim mrežama i telefonu, tako da nikad više ne može da vas nađe.

Foto Christopher Campbell

Nakon slanja poruke izvinjenja on nestaje

Očigledno je da je dinamika uvek ista, on pritiska send da pošalje halucinantni izgovor i onda ništa više, ne odgovara na vaše poruke, ne javlja se na telefon, nestaje, reapsorbovan kosmičkim ništavilom ne dajući više znakove života.

Pročitajte i ovo: Da li je prvi utisak zaista pravi?

Pojaviće se nakon nekoliko dana kada bude predložio da ponovo izađete, kad mu se najmanje budete nadali (kao da se ništa desilo nije).

Foto Christopher Campbell

Kaže vam da ne izlazi i onda ga vidite napolju

Slučajno ga sretnete u izlasku.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Svašta se može desiti sa ovakvim osobama, čak i da ih sretnete u izlasku iste večeri kada vam je prodao neki potpuno suludi izgovor, i što je najgore od svega, u tom trenutku kad se sretnete, on će ispaliti još luđi izgovor, bez ikakvog blama, govoreći vam stvari poput “da, mislio sam da te pozovem, ali onda sam se osećao krivim zbog toga što sam otkazao naš sastanak i nisam hteo da te još više naljutim“.

Ludo, burazeru, ludo.

Foto Pablo Heimplatz

Usred večeri odlazi

Čak i ako uspete da se vidite, on pronađe izgovor usred večeri, poput „Moram da idem na koncert sa mojim prijateljem, izvini, ali potpuno sam zaboravio na to, tako da imamo samo sat vremena, u redu?”

Potpuno iznebuha i usred (naizgled) prijatnog razgovora.

Pročitajte i ovo: Popularna psihopatija – kako da prepoznate psihopatu u svom okruženju

Molim vas da učinite sebi uslugu, nemojte uopšte više da ga uzimate u obzir, a kamoli dogovarate viđenje sa njim, ne bi trebalo da zakazujete sastanak na sat, to nije vaš zubar.

Foto Jordan Bauer

Traži vas, ako mu više ne odgovorate

Ako mu ne odgovorite na pozive ili poruke, on se vraća da vas pronađe.

Pročitajte i ovo: Tajanstveni zavodnik – psihopata, ženskih srca lomilica

Nema logičnog objašnjenja za ovu dinamiku (sem da je psihopata, što je jasno od samog početka), sem da hroničnom povuci – potegni frajeru je potrebna njegova omiljena igra (duševna hrana), on od nje ne odustaje, pa čak i ako više niste dostupni, on više ne zna koga da izluđuje i počinje da vas cima (muči) da pokušate ponovo i vidite se.

Pročitajte i ovo: Oslobodite se emocionalnih manipulatora

Možda vas čak i odobrovolji jednim redovnim (finim, normalnim) sastankom, ili čak dva, čisto da vam zamaže oči, ali znajte da će se kad – tad (čim se upecate i primate) vratiti na istu, identičnu, staru (patološku) dinamiku.

Klasični psihopata. Patološki slučaj. Bežiteeeeeee!