Osim ako ste u poslednjih pet godina živeli u pećini, sigurno već znate da su kokosovo ulje i soda bikarbona dobri za sve.

Hoćete da izbelite zube? Kokosovo ulje i soda bikarbona! Hoćete da sredite zanoktice? Kokosovo ulje je pravi izbor! Ima li bilo kakvih nedoumica?! Koristite kokosovo ulje! I, naročito, soda bikarbona!

baking-soda-768950_1280Soda bikarbona i kokosovo obiluju zdravim i lekovitim svojstvima u tolikoj meri da je zaista neophodno da ih imate u svojoj kućnoj apoteci, a i kuhinji.

Danas ćemo vam pokazati kako da napravite kućnu verziju pilinga za lice i telo. Vrlo jednostavno, brzo i jeftino, a njegova svojstva su zaista fantastična. Uverite se i sami!

Sve što vam je za ovaj piling potrebno su soda bikarbona, najbolje bez aluminijuma, kupuje se u apoteci, kokosovo ulje, možete da ga pronađete u prodavnicama zdrave hrane i bolje snabdevenim supermarketima, mala činija i kašika.

coconut-1125_1280Najpre sipajte kašiku sode bikarbone u činiju. Kašikom razbijte krupne, stvrdnute komade praha. Dodajte istu količinu kokosovog ulja. Masu mešajte kašikom, dok se ne sjedini. Stavite u mikrotalasnu pećnicu na 20 sekundi ili na jaku vatru, da se masa otopi i u potpunosti sjedini jer kokosovo ulje dolazi u čvrstom stanju.

Kada je smesa potpuno glatka, stavite je u friz da stoji desetak minuta da se malo stegne. Kada smesu budete nanosili na telo, počeće da se topi jer se kokosovo ulje topi na temperaturi tela.

beauty-treatment-898251_1280Piling od kokosovog ulja i sode bikarbone pogodan je za sve tipove kože i ne iritira akne.

Nanesite smesu na vlažnu kožu lica i tela. Ostavite da stoji desetak minuta. Masirajte pritom kožu kružnim pokretima da pospešite cirkulaciju. Isperite mlakom vodom. Koža lica i tela biće vam glatka, nežna i mirišljava posle upotrebe ovog pilinga.

Postupak možete da ponavljate jednom nedeljno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.