Osim ako ste u poslednjih pet godina živeli u pećini, sigurno već znate da su kokosovo ulje i soda bikarbona dobri za sve.

Hoćete da izbelite zube? Kokosovo ulje i soda bikarbona! Hoćete da sredite zanoktice? Kokosovo ulje je pravi izbor! Ima li bilo kakvih nedoumica?! Koristite kokosovo ulje! I, naročito, soda bikarbona!

baking-soda-768950_1280Soda bikarbona i kokosovo obiluju zdravim i lekovitim svojstvima u tolikoj meri da je zaista neophodno da ih imate u svojoj kućnoj apoteci, a i kuhinji.

Danas ćemo vam pokazati kako da napravite kućnu verziju pilinga za lice i telo. Vrlo jednostavno, brzo i jeftino, a njegova svojstva su zaista fantastična. Uverite se i sami!

Sve što vam je za ovaj piling potrebno su soda bikarbona, najbolje bez aluminijuma, kupuje se u apoteci, kokosovo ulje, možete da ga pronađete u prodavnicama zdrave hrane i bolje snabdevenim supermarketima, mala činija i kašika.

coconut-1125_1280Najpre sipajte kašiku sode bikarbone u činiju. Kašikom razbijte krupne, stvrdnute komade praha. Dodajte istu količinu kokosovog ulja. Masu mešajte kašikom, dok se ne sjedini. Stavite u mikrotalasnu pećnicu na 20 sekundi ili na jaku vatru, da se masa otopi i u potpunosti sjedini jer kokosovo ulje dolazi u čvrstom stanju.

Kada je smesa potpuno glatka, stavite je u friz da stoji desetak minuta da se malo stegne. Kada smesu budete nanosili na telo, počeće da se topi jer se kokosovo ulje topi na temperaturi tela.

beauty-treatment-898251_1280Piling od kokosovog ulja i sode bikarbone pogodan je za sve tipove kože i ne iritira akne.

Nanesite smesu na vlažnu kožu lica i tela. Ostavite da stoji desetak minuta. Masirajte pritom kožu kružnim pokretima da pospešite cirkulaciju. Isperite mlakom vodom. Koža lica i tela biće vam glatka, nežna i mirišljava posle upotrebe ovog pilinga.

Postupak možete da ponavljate jednom nedeljno.