Od onoga koji vam pruža zabavno olakšanje do onoga sa kim delite svoje strasti, Dolly Alderton navodi pet osoba bez kojih ne biste smeli da budete.

Svi znamo da vam nije potreban romantični partner da biste bili srećni, ali svima nam je potrebna ljubav.

Spisateljica i novinarka Dolly Alderton navodi pet osnovnih odnosa koje sve žene zaista treba da imaju da bi se osećale negovano, voljeno i ispunjeno.

Bez obzira na to da li ste samci ili sa partnerom, jedna osoba ne može da ispuni svaku funkciju prijateljstva. Od onoga koji vam nudi zabavno olakšanje do onoga koji deli vaše strasti, to su osobe bez kojih ne biste trebalo da budete.

# 1 Saveznik u poslu

Ako radite u kancelariji – ova osoba će vam trebati više od, recimo, spajalice ili znanja kako da promenite kertridž u štampaču.

Oni ispunjavaju vaš svakodnevni život i čine da se osećate prijatno i opušteno. To je vaš drug, vaš šampion; vaša kafe kuvarica i štek slatkiša za krizne trenutke, i obrnuto.

Pročitajte i ovo: EMOCIONALNO ZAKLJUČANI LJUDI: Krijući sebe, zapravo, gubimo sebe

Ako ste frilenser – ta osoba je ta koja vam objašnjava kako se radi završni obračun i ispunjavaju poreske prijave i pomaže vam u pisanju otresitih mejlova brend i account menadžerima koji kasne sa uplatama horonara i predlažu „radni dan“ zajedno (popodne uz ispijanje piva sa zatvorenim laptopima) kada ste oboje bili u zatvorenom prostoru bez kontakta sa ljudima četiri dana.

# 2 Prijatelj(ica) „do kraja sveta i nazad“

Oni dele istu strast kao i vi i nijedan nivo diskusije ili analize nije previše zajedljiv za vaše zajedničko vreme. Vaša opsesija je kolektivna i, dakle, dvostruko veća od monomanijakalne.

Odete zajedno u kinesku četvrt po novogodišnje ukrase, a zatim žurno i bez daha raspravljate o svakom kadru nove Netfliksove hit serije posle unosa svakog zalogaja piletine sa kikirikijem spakovane u kartonske kutije za poneti koju čapkate smrznutim prstima jer ne možete da dočekate da stignete do kuće koliko ste ogladnele.

Pročitajte i ovo: Svim lepšim polovinama, damama, ženicama i praktičnim ženama

A već sutradan se vozite petosatnim vozom iz … Male Krsne, pa do šatre u dalekoj južnoj pokrajini da prisustvujete festivalu u počast omiljenog pokojnog pevača narodne muzike.

Oni su vam slučajni partner i ne znate s kim biste razgovarali o svim tim stvarima da ih niste upoznali.

# 3 Prijatelj(ica) „ali koliko je čaša zapravo u flaši“

Uvek je spremna za viđanje u kafiću, čak i u ponedeljak uveče. Ona je tvoja prijateljica za svako novo iskustvo ili za upoznavanje novih ljudi.

I što je najvažnije – ona ​​nije sklona predrasudama niti da sudi ili osuđuje bilo koga, ni bilo šta (što vi uradite).

Pročitajte i ovo: LJUTNJA: Glavno oružje u funkciji zašite sopstvenih potreba koje pokreće na promenu

Imate vašu internu izreku koja kaže: „ovo je u trezoru“, u vezi sa bilo čim što biste joj rekli, a ne biste nikom drugom rekli.

Znate da je trezor zaključan katancem za koji samo vi imate kalauz, a on se uvek radosno otvara uz čašu ružičastog vina broj tri kako biste ugurali još jednu poverljivu tajnu u vaš trezor, što donosi sjajan osećaj katarze.

# 4 Ona s kojom se smeješ

Možete da se vratite i pročitate vašu What’s App istoriju poruka kada ste neraspoloženi ili ne možete da zaspite, kao da je to omiljeni i najsmešniji strip ili roman.

Glasovne beleške šaljete jedna drugoj, imitirajući svog instruktora vožnje ili šefa ili omiljenog lika iz serije Friends od pre sto godina, koji je, iz nekog vama bitnog i ličnog razloga, još uvek smešniji od bilo kojeg komičara uživo kod popularnog voditelja u prajm tajmu petkom uveče.

Pročitajte i ovo: LJUBAV IZ SAŽALJENJA: Iskrivljeni način davanja ljubavi

Čitate ove poruke naglas na zajedničkoj večeri ili prosleđujete te klipove drugim prijateljima, jer ne možete sebi pomoći i želite da se svi ostali zabave ovim komičnim genijem koji je ova vaša specifična prijateljica, jer niko je tako dobro ne poznaje kao vi.

A kad vam se dogodi nešto loše, kasnije možete uvek da pronađete mrvicu radosti misleći na najsmešniji deo katastrofe da to prijateljici kažete tokom večere za vikend.

#5 Dugoročna ljubav

Prijateljica koji vas poznaje i voli do same koske. Pričate u šiframa. Razumete se pogledima.

Pročitajte i ovo: Transgeneracijski prenos narcizma: Najviše boli ono na šta nismo mogli da utičemo

Zna ime svakog kućnog ljubimca iz vašeg detinjstva, bočnu stranu kreveta na kojoj spavate i sendviča koji kupite u lokalnoj pekari. Ona je tvoja istorija i tvoja budućnost; ona je tvoj put do sebe.