Prepoznavanje pogrešnih muškaraca na vreme omogućava vam da ne gubite vreme ili da pobegnete pre nego što bude prekasno. Evo kako da ih prepoznate!

Pogrešni muškarci od kojih se morate držati na sigurnoj distanci, nažalost, svet je pun, ali postoji najmanje pet tipova muškaraca koji se mogu prepoznati na vreme … trčeći što brže, koliko vas noge nose, pre nego što izgubite previše vremena i prolijete more suza.

Od najprijatnijeg i najopasnijeg narcisa koji nas zarobi u mreži lažne osetljivosti do onog koji je vrlo blizak svojoj majci, koji u početku takođe može da bude beskrajno sladak, mio i drag, ali će je onda uvek stavljati na prvo mesto, pogrešnih muškaraca koji potkopavaju našu sreću ima na pretek (ko li preostaje?!), stoga, trebalo bi da ih upoznamo do detalja. Da se ​​ne zavaravamo.

Pročitajte i ovo: Ako ste u ovakvoj vezi, počnite da pakujete kofere – znaci koji ukazuju na to da vaša veza nema budućnosti

Photo by John Fornander on Unsplash

Narcis

Jedan od najgorih tipova muškaraca na koje ćete naići na putu traženja ljubavi je narcis.

U najboljem slučaju ga je vrlo lako prepoznati (uvek želi da bude u centru pažnje; potrebno mu je stalno divljenje, zahteva naklonost svih, čak i pekara kad kupuje kifle; izbezumljen je u potrazi za obožavanjem i potvrđivanjem) , ali postoji i verzija koju nije tako jednostavno uočiti.

Spolja, u stvari deluje šarmantno, simpatično i nežno. Najzavodljiviji je od svih. Ali onda, pažljivim okom, prepoznavanje se nastavlja ovako: pre svega, on je snob.

Pročitajte i ovo: LJUBAV SA NARCISOM ILI SOCIOPATOM: Zašto su moji bivši srećniji sa drugima nego sa mnom?!

Ima osećaj sopstvene važnosti za sebe i veruje da ima visok status.

Drugo: on mašta o uspehu, moći, lepoti i šarmu i neprestano traži savršenu polovinu, idealnu partnerku (ali, eto belaja, nikako je ne nalazi, nemam mu ravne). Zato veruje da je poseban i da ga shvataju samo drugi posebni ljudi.

Ali te „posebne ljude“ potom iskorišćava i manipuliše, a sve zbog totalnog nedostatka empatije. Prikriveni narcis ne može da se stavi na mesto drugog, čak ni ne zna šta je to poistovećivanje sa nekim drugim osim sa sobom.

Karta žrtve je ona na koju najviše voli da igra, njegov as u ruci kada mora nešto da se izvuče ili izađe iz teške situacije (na primer, ona u kojoj oseća da će uskoro da bude otkriven).

Pročitajte i ovo: Promeniće se on: Dok kupujete vreme, prodajete sve vredno i važno što imate

Konačno, veoma je zavidan drugima, ali čini sve da to ne pokaže, uspevajući vrlo dobro, osim nagoveštaja sarkazma koji ćete primetiti kada neko drugi postigne uspeh.

U praksi, narcis traži lepe, uspešne i bogate žene kao „žrtve“, u početku ih terajući da poveruju da je vrlo nežni gubitnik koji je u životu imao toliko pehova.

Ono što on želi je da o njemu brinu, maze ga i vole kao da ste mu majka, ali bez da vam zauzvrat ukaže ni najmanju naklonost i pažnju.

Photo by Ben White on Unsplash

Mamin sin

Glavna zamka kod ovog tipa muškarca je urođena nežnost kojom odiše i koju udahljuje u vaše biće.

Medicinskim rečnikom: naše urođeno majčinsko čulo navodi nas da sinovljevu ljubav doživljavamo kao nešto dobro, pohvalno, zdravo.

Ali postoji jedna stvar: kada pređete prag od trideset godina i ponašate se kao dete koje ide u osnovnu školu sa mamom, ovde mama priprema zaveru.

Pročitajte i ovo: DVADESET saveta kako da uništite vezu ili brak

Odrasli muškarac koji se još uvek mazi i ljubi sa roditeljem pomalo je perverzan. I nije da će se vremenom promeniti, već naprotiv: morbidni odnos sa majkom obično je nešto što postaje gangrenozno, sigurno ne i da ide ka rešenju.

Dakle, znajte da će u vašem paru uvek da bude treća osoba.

Pročitajte i ovo: Da li je kompatibilnost važnija od privlačnosti?

Prva njegova pomisao uvek će ići na nju, njegov broj jedan je ona – mama. U najboljem slučaju, doći ćete na drugo mesto – uzmite ga ili ostavite.

Photo by Eirik Skarstein on Unsplash

Večiti Petar Pan

Umesto toga, postoje oni koji presecaju pupčanu vrpcu, prekidajući vrlo bliske i simbiotske veze sa majkom, ali koji se ipak ponašaju kao dete. Ako ne baš osnovna, onda srednja ili viša škola.

Večiti mladić, onaj sa Peter Pan sindromom koji dijagnostifikujete na stotinu metara, druga je vrsta muškarca koji dribla.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Ne želi da raste ergo, ne želi da preuzme nikakvu odgovornost, ni u pogledu ličnog života ni u pogledu posla.

Tako ćete imati posla sa višegodišnjim dečačićem čija su briga: prijatelji, prijatelji i još više prijatelja. Zatim, hobiji.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica – drugi deo

U praksi je to tinejdžer koji se ugnezdi u telo odrasle osobe i uvek ćete morati da trčite za njim, nadajući se da će pre ili kasnije napraviti veliki skok u svet starijih godina.

Takođe, ne, hvala.

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Don Žuan

Šarmantni naočit muškarac koji ima opsesiju da udovolji svima jedna je od najpodlijih figura koje postoje.

Jer? Jer će vam život učiniti paklenim, izluđujući vas.

Pročitajte i ovo: ŽENOHOLIK  – dominantni seksualni predator

Ljubomora je otrov kojim vas truje u malim dozama i to onako kako njemu to odgovara. Jer daje ukus, onaj pikantni ukus, ljuti ljuti ukus vezi.

Ali ako pokuša da zavede sve što hoda na dve noge, ljubomora postaje nepodnošljiva.

A ako su vaša negativna osećanja nesalomljiva, vreme je da presečete izvor koji ih uzrokuje. Njega, zaista.

Pročitajte i ovo: Emocionalno iskustvo ljubavnog trougla

Ali kako prepoznati Don Žuana na prvi pogled?

Ako vas je zaveo s lakoćom sa kojom obično traži maramicu da izduva nos, ovde ste naišli na jednog koji će verovatno biti varalica.

Ima i onih koji zavode druge žene uprkos tome što su zvanično posvećeni, u vezi ili braku. Čisto vežbe radi, jednostavno, može im se. To im dođe nešto kao svakodnevna rutina, hobi, možda bolje rečeno životna hrana.

Pročitajte i ovo: Neodoljiva privlačnost manipulatora

A najluđe od svega je kad kažete DA takovm muškarcu i zaručite se. Zar nije logično da on može iznova i iznova da radi isto? Tačno: čak i sa vama.

I ne zaluđujte se da ste bolja od prethodne. Tu ste tek u problem. Ovde ne radi o vama, već o njemu.

Patološki lažov

Da budemo jasni: ovde ne govorimo o onom koji povremeno izgovori po neku laž, što može da se desi bilo kome.

Umesto toga, upiremo prstom u mitomanijaka, patološkog lažljivca koji govori neistinite stvari kako bi drugima pokazao da ima uzbudljiv život, da je proživeo neverovatna iskustva i jedinstvene avanture.

Pročitajte i ovo: Zašto se muškarci ne razvode čak ni kada imaju drugu?

To je kompulsivni poremećaj, takođe nazvan „fantastična pseudologija“, za koji se koriste verodostojne laži kako bi se drugima učinio zanimljivijim.

Cilj nije varanje, već deformisanje stvarnosti po svom ukusu.

Granica između istine i laži postajaće sve zamućenija sve dok se dve stvari ne stope / potpuno ne zbune.

Pročitajte i ovo: Volite li one sa kojima živite? Kako se osećate dok ste kod kuće sa partnerom?

Život pored takve osobe je očigledno nemoguć jer nikada nećete saznati šta je istina, šta oni zaista misle, šta su zaista uradili. Zbog toga će nedostajati neophodna osnova za zdravu i čvrstu vezu: poverenje.