Nakon „Viva Magenta“ iz 2023. godine, Pantone je upravo otkrio boju koja će postaviti ton modne scene u 2024. godini: meku nijansu „Peach Fuzz“.

Predviđanja su se dobro odvijala: za 2024. modni trend je već postavljao crvenu kao ultimativnu boju godine. Ali nadmoć u tom pitanju, čuvena kompanija specijalizovana za tabele boja, Pantone, odlučila je drugačije otkrivanjem ove boje koja će postaviti ton za sledeću godinu: pod nazivom „Peach Fuzz“, ova meka nijansa breskve je oda nežnosti, utehe i saosećanja.

Pantone Color 2024: ovo je „Peach Fuzz“, baršunasta nijansa koja će ulepšati novu godinu.

Ako pobeda „Peach Fuzz“, boje Pantone 2024, može biti iznenađujuća, ona je ipak rezultat razmišljanja i analiza trendova koje su sproveli stručnjaci Pantone Instituta za boje.

Ova nijansa svetle breskve, koja treba da bude mešavina princes roze, bež i pastelno narandžaste, trebalo bi da odražava globalnu kulturu trenutka, kako objašnjava Leatris Eiseman, izvršna direktorka Instituta za boje Pantone: „Tragajući za nijansom koja odražava našu urođenu želju za bliskošću i povezanošću, odabrali smo boju koja zrači toplinom i modernom elegancijom. Nijansa koja odjekuje saosećanjem, nudi opipljiv zagrljaj i bez napora premošćuje jaz između mladalačkog i vanvremenskog.”

Pantone Color 2024: meka nijansa kao odgovor na naše vreme

Smatra se da je doza udobnosti posebno neophodna u ovim teškim vremenima, ova boja Pantone 2024 takođe izražava „želju da budemo bliski sa onima koje volimo i radost koju osećamo kada dozvolimo sebi da slušamo ko smo i jednostavno uživamo u tišini trenutka samoće.

Morala je biti boja čiji bi topao zagrljaj dobrodošlice preneo poruku saosećanja i empatije. U vreme previranja u mnogim aspektima naših života, naša potreba za brigom, empatijom i saosećanjem jača, kao i naša mašta o mirnijoj budućnosti“, kaže izvršna direktorka brenda.