Došlo je vreme da se oprostimo od ultra ljubičaste boje, koja je bila Pantone boja 2018. godine i da u naše živote unesemo mnogo nežniju i živopisniju, koralnu nijansu – Living Coral, formiranu od strane Pantone Instituta za boje.

Kompanija Pantone objavila je da je boja Living Coral, svetlo koralna nijansa, boja 2019. godine. Iako u prirodi deluje više kao roze boja, kompanija Pantone opisuje nijansu Living Coral kao živopisnu nijansu narandžaste boje, sa zlatnim podtonom.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Pantone Color Institute

”Globalni tim stručnjaka pročešljao je svet u potrazi za novom bojom godine”, kako kaže Laurie Pressman, potpredsednica Pantone Instituta za boje. ”To uključuje industriju zabave, filmsku produkciju, industriju putovanja i umetničke kolekcije, nove umetničke pravce, sve oblasti dizajna, mode, popularne turističke destinacije, kao i nove životne stilove, uključujući i društveno-ekonomske uslove. Uticaji, takođe, mogu da proisteknu iz novih tehnologija, materijala, tekstura i efekata koji utiču na boju, relevantne platforme društvenih mreža, čak i predstojeće sportske događaje koji privlače pažnju publike širom sveta.”

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu

Pantone navodi da je nijansa Living Coral boja bezbrižne sreće. U saopštenju kompanije se navodi da to simboliše našu urođenu potrebu za optimizmom i radosnim događajima – osećanje za kojim, pretpostavlja se, ljudi danas žude.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Prema rečima Laurie Pressman, boja Living Coral unapređuje i utiče na način na koji doživljavamo život.

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

”Kao senka koja afirmiše život kroz dvostruku ulogu napajanja i negovanja, Pantone 16-1546 Living Coral ističe kako boje mogu da otelovljavaju naše kolektivno iskustvo i odražavaju ono što se dešava u našoj globalnoj kulturi u jednom trenutku.”

Dosadašnje Pantone boje godine

Pantone Color Institute