Došlo je vreme da se oprostimo od ultra ljubičaste boje, koja je bila Pantone boja 2018. godine i da u naše živote unesemo mnogo nežniju i živopisniju, koralnu nijansu – Living Coral, formiranu od strane Pantone Instituta za boje.

Kompanija Pantone objavila je da je boja Living Coral, svetlo koralna nijansa, boja 2019. godine. Iako u prirodi deluje više kao roze boja, kompanija Pantone opisuje nijansu Living Coral kao živopisnu nijansu narandžaste boje, sa zlatnim podtonom.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Pantone Color Institute

”Globalni tim stručnjaka pročešljao je svet u potrazi za novom bojom godine”, kako kaže Laurie Pressman, potpredsednica Pantone Instituta za boje. ”To uključuje industriju zabave, filmsku produkciju, industriju putovanja i umetničke kolekcije, nove umetničke pravce, sve oblasti dizajna, mode, popularne turističke destinacije, kao i nove životne stilove, uključujući i društveno-ekonomske uslove. Uticaji, takođe, mogu da proisteknu iz novih tehnologija, materijala, tekstura i efekata koji utiču na boju, relevantne platforme društvenih mreža, čak i predstojeće sportske događaje koji privlače pažnju publike širom sveta.”

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu

Pantone navodi da je nijansa Living Coral boja bezbrižne sreće. U saopštenju kompanije se navodi da to simboliše našu urođenu potrebu za optimizmom i radosnim događajima – osećanje za kojim, pretpostavlja se, ljudi danas žude.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Prema rečima Laurie Pressman, boja Living Coral unapređuje i utiče na način na koji doživljavamo život.

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

”Kao senka koja afirmiše život kroz dvostruku ulogu napajanja i negovanja, Pantone 16-1546 Living Coral ističe kako boje mogu da otelovljavaju naše kolektivno iskustvo i odražavaju ono što se dešava u našoj globalnoj kulturi u jednom trenutku.”

Dosadašnje Pantone boje godine

Pantone Color Institute
Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.