Neki muškarci imaju tendenciju da budu malo naporni kada sami sebi pružaju zadovoljstvo. To je ono što nazivamo fenomenom “smrtnog stiska”, na šta upozoravaju urolozi.

Pročitajte i ovo: Da li muškarac koji često masturbira brže svršava u seksualnom činu sa ženom? 

I za muškarce i za žene masturbacija je poput onih malih četvrt sata zadovoljstva koje sebi dopuštamo u jednom danu. Trenutak u kojem najčešće uživamo sami, koji neki vide kao način da se oslobodimo pritiska, da se oslobodimo stresa čineći dobro za sebe.

Pročitajte i ovo: Frojd o seksualnim fantazijama – svaki seksualni odnos je proces u koji su uključene četiri osobe

Neka vrsta male sebične i intimne zagrade, koje bismo pogrešili da se lišimo i koju svakako ne bismo želeli da nam nanese više štete od bilo čega drugog. Pa ipak, postoji greška koju mnogi muškarci prave kada poliraju svoju ručku, što u nekim slučajevima može biti posebno za osudu.

Image by fxquadro on Freepik

Mnogi stručnjaci za seksualnost upozoravaju na fenomen koji se na popularno naziva “smrtni stisak”. To uključuje hvatanje penisa malo previše nasilno i agresivno tokom masturbacije, do te mere da dovede do njegove desenzibilizacije.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Kako urolog i seksualni edukator dr Rena Malik objašnjava u video snimku koji je podeljen na Jutjubu i koji je preneo Men’s Health, mnogi muškarci ne shvataju da suviše snažno stiskanje penisa tokom seanse drkanja zapravo štete sebi više od bilo čega drugog.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o spermi

Penis se navikava da bude zategnut i prestimulisan, tako da može naknadno smanjiti vašu sposobnost uživanja u seksu sa partnerom.

„Vaša ruka može da stvori mnogo više sile i pritiska od vagine, u zavisnosti od toga koliko čvrsto uhvatite penis“, kaže dr Rena Malik. Ona nastavlja: ​​„Dakle, kada imate penis-vaginalni seks, možda nećete osetiti istu stimulaciju u smislu čvrstine ili pritiska, što će otežati orgazam jer se vaše telo sada naviklo na ovaj osećaj.

Image by Freepik

Idi polako…

Osim jednostavne desenzibilizacije penisa, prema ekspertu, ovo takođe može dovesti do erektilne disfunkcije, poteškoća sa ejakulacijom i neizbežnog pada samopouzdanja i samopoštovanja.

Pročitajte i ovo: Sporedni efekti u seksu: Gadi mi se…

Stoga je prikladno na neki način preispitati način na koji masturbirate i usvojite nežnije i manje nasilne tehnike. Podrška urologa može biti neophodna u određenim slučajevima.

„Pokušajte da istražite sve svoje genitalije. Nemojte se koncentrisati samo na osovinu penisa ili glavu, istražite ih u celini“, preporučuje lekar, koji vas takođe poziva da se više koncentrišete „na osećaje koje osećate i na način na koji telo uživa u zadovoljstvu. ”

Pročitajte i ovo: ZAŠTO JE SEKS ZA MENE BOLAN: Duga lista razloga zašto penetracija može da proizvodi bol

„Vremenom ćete doći do tačke u kojoj ćete ponovo moći redovno da masturbirate, ali definitivno ne želite da se vraćate na ona netipična ponašanja koja su možda izazvala ove probleme.’’ , zaključuje ona.