Šta ako je tajna ispunjenog seksualnog života posle 50 godina bila u vašoj korpi sa voćem?

Studija koju je IFOP sproveo za časopis Marianne 2014. godine otkrila je da je 46% žena odustalo od seksualnog života nakon 50. godine.

Ova ista anketa je kvantifikovala seksualne odnose pedesetogodišnjaka sa manje od jedne prijave nedeljno (22%), a 17% ispitanih je izjavilo seksualnu aktivnost manje od 2 prijave nedeljno.

Dok je 11% reklo da imaju manje od tri puta seks nedeljno u poređenju sa 4% koji imaju više od tri puta seks nedeljno. Tada se postavlja pitanje kakav je ovaj pad u praksi. A prema studiji, rešenje je u vašoj korpi sa voćem.

Image by prostooleh on Freepik

Faktori opadanja seksualnih odnosa kod žena starijih od 50 godina

Zašto žene starije od 50 godina imaju manje seksa?

Mnogo faktora može objasniti ovu promenu… Smanjenje libida, hormonske promene, nedostatak kontakta, odnos prema telu ili čak menopauza su glavni uzroci koji se izdvajaju.

Međutim, hrana takođe može doprineti tome da vas dovede do seksualne pustinje. Šećer se može pokazati štetnim za žeđ za seksom, pa je preporučljivo voditi računa o ishrani i odlučiti se za hranu baziranu na antioksidansima.

Image by Freepik

A plod koji menja igru je…

Hrana koncentrisana u antioksidansima je stoga ključ za penjanje na sedmo nebo… Ipak, morate se kladiti na pravog konja da biste pronašli dobru dozu libida.

Bez obzira na godišnje doba, može se naći na policama supermarketa, ali i u vašim voćnim korpama, zaista govorimo o jabuci. Ovo voće bogato vitaminima AB i C, mineralima i elementima u tragovima ima prave afrodizijačke vrline kada se često konzumira. Osim što je dobro za vaše zdravlje, takođe je odličan pojačivač za više maženja ispod jorgana.