Sezona venčanja je u toku. Pozvani ste na jednu takvu svečanu ceremoniju i ne znate šta da obučete?

Imajte na umu da je manje je više. Što ne znači da treba da idete polugoli. Naprotiv! Izbegavajte ovih 15 stvari ako hoćete da ostavite odličan utisak.

Pročitajte i ovo: Kolor terapija – obojite svoj život haljinama u živopisnim bojama

Bela haljina, ne, nikako! Bela haljina rezervisana je za mladu! Sem ukoliko nije White Wedding, tj. dress cod ne nalaže da svi gosti budu u belom. Takođe, izbegavajte i sve varijante bele boje – ljuska jajeta, slonovača, bež.

Pročitajte  ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Crvena haljina i sve ostale jarke boje smatraju se neukusnim za venčanje jer privlače suviše pažnje, a vi ne želite da privlačite više pažnje od mlade. Pristojni ste, stoga, nemojte da kradete tuđe venčanje. Oteto, prokleto. Imajte na umu da ste zvanica, a ne zvezda događaja.

Pročitajte i ovo: &Other Stories, pozdrav proleću u pistaći zelenom sakou

Platforme, koje će da vas vinu u Ginisovu knjigu rekorda, osim ako se venčanje ne dešava u disko klubu ili striptiz baru.

Provokativni outfit – negližeima je mesto u vašoj spavaćoj sobi. Nikakve bretele, čipka, providno, tesno, ne dolaze u obzir.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih letnjih parfema

Farmerke – nema izgovora da vam to najbolje stoji ili da vam je tako udobnije. Venčanje je svečanost i tako bi trebalo da se odnosite prema tome. Sa druge strane, svojom odećom pokazujete koliko cenite domaćine.

Pročitajte i ovo: Najzavodljivijii ženski parfemi 

Bluze do pupka – dolaze u obzir samo za plažu! Takođe se odnosi na proreze, rupe, koje nisu izjeli miševi.

Velike tašne – nema mesta svakodnevnim tašnama i vrećastim torbama na svečanim ceremonijama. Clutch ili mala tašna na rame je sasvim dovoljna i jedino ukusna. Niste se valjda spremili da orobite restoransku stonu galanteriju i ponesete je svojoj kući sreće radi?!

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Japanke – znam, ima ih u različitim varijantama i vrlo su trendi ali ne, nikako! Čak ni za preobuku jer vam noge otiču. Znate kako se kaže, cipele broj veće, brushalter broj manje.

Pročitajte i ovo: Boje u trendu za proleće leto 2019

Neformalna odeća – niste pošli ni na plažu, ni na pijacu, još jednom napominjem. To ne znači da treba da potrošite bogatstvo na svoj outfit za venčanje, već nađite pristojno rešenje.

Pročitajte i ovo: Izbor od 100 najlepših pari cipela i sandala za proleće – leto 2019

Ekstravagantna odeća – previše! Ne preterujte.

Tijare i veliki šeširi – pošto sam sigurna da niste pošli na venčanje Vilijama i drage Kejt, izbegavajte da nosite bilo šta na glavi, sem ukoliko venčani par nije tako zahtevao. Uostalom, šeširi otpadaju posle šest sati uveče.

Pročitajte i ovo: Više od 100 hit ženskih tašni za proleće – leto 2019

Šljašteća odeća – šljkokice, srebro, zlato ostavite za svoje večernje izlaske. Venčanje ne podnosi tu količinu blještavila. Naročito, danju.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2019

Okov, glomazan nakit – niste krenuli na kićenje novogodišnje jelke, stoga, nikakvi okovi oko vrata ne dolaze u obzir. Pristojan, decentan nakit prava je mera dobrog ukusa.

Patike – jeste da su moderne ove sezone da se nose uz haljine, ali ne na venčanju.

Pročitajte i ovo: Mala bela haljina je nova ne-mogu-da-živim-bez-nje-haljina! Najnoviji modeli

Šorc – ostavite za plažu! Jeste da imate lepe, duge, preplanule noge, ali venčanje nije mesto gde treba da ih reklamirate. Najkraća dužina pantalona sme da bude do kolena.

Pročitajte i ovo: Tufne – najradosniji modni trend za proleće – leto

Crno – bojim se da ste omašili ceremoniju. Sahrane su do tri popodne i dešavaju se na groblju. Loša sreća! Sigurna sam da to ne želite mladencima. A vi ćete izgledati tako tužno i depresivno, nikako elegantno i umereno, što vam je možda bila prvobitna namera.