Na početku svake nove veze biće praktično nemoguće pretvarati se da niko od vas nikada ranije nije bio prisan sa nekim drugim.

Veoma je retko da savremena odrasla osoba danas ne bi imala iskustva u zabavljanju i vezama. I uglavnom bi trebalo da bude u redu razgovarati o bivšim i prošlim vezama.

Zapravo, takve vrste diskusija treba podsticati kako bi se promovisale otvorenost i transparentnost odnosa. Međutim, postoje i ograničenja. Morate znati granice. Morate znati svoja ograničenja. Postoje samo neke stvari o kojima ne biste smeli da pričate svom novom partneru.

I evo nekoliko njih!

Izbegavajte bilo kakvo direktno poređenje

Izbegavajte bilo kakvo direktno poređenje između bivšeg i sadašnjeg partnera, posebno sa načinom na koji oni rešavaju određene situacije.

Na primer, kada niste zadovoljni načinom na koji vaš novi lepotan nešto radi, nemojte ga kritikovati govoreći: „Tako je moj bivši to uvek radio …“

close-up-portrait-beautiful-couple-love-hugging - People photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Odmor ili putovanje na koje vas je možda poveo

Nikada ne želite da vaš novi partner ima mentalne slike vas i vašeg bivšeg na zabavnom putovanju gde god.

Možete neobavezno spomenuti da ste putovali, ali pripazite da nikada ne ulazite u detalje o onim putovanjima na koja ste nekada išli zajedno.

Veličina njegovog … juniora

Ovo je borba sa kojom će se mnoge nove veze uvek morati suočiti: činjenica da su partneri imali intimnu istoriju sa drugim ljudima.

A kada ste još uvek u friškoj vezi, želećete da maksimalno ograničite nelagodnost takve teme.

Zato samo za sada izbegavajte bilo šta što se odnosi na vašu intimnu istoriju. I obavezno NIKADA ne razgovarajte o veličini bivšeg „juniora“.

Iznos novca koji je zaradio

Ovo je naročito tačno ako je vaš bivši u karijeri zaradio mnogo novca. Bilo bi sigurno pretpostaviti da, pošto ste u novoj vezi, zapravo ne znate koliko novca zarađuje vaš novi partner. I ne želite da se oseća ugroženo pominjući koliko je novca nekada zarađivao vaš bivši. To bi moglo doneti mnogo nesigurnosti.

Priča o tome kako ste se upoznali

Vas dvoje ste tek počeli da izlazite jedno s drugim. Dakle, za vas bi bilo najbolje da se trenutno usredsredite na detalje vaše veze. Ne želite da razgovarate o tome kako ste se vi i vaš bivši upoznali s obzirom na to da ste se i vi i vaš novi partner tek sad upoznali.

Najbolje osobine njegove ličnosti

Evo malog saveta za vas ako ga do sada još uvek niste dobili: vaš novi partner ni u kom svojstvu ne želi da čuje za vašeg bivšeg. I definitivno ne želi da čuje koliko je bio sjajan u određenim aspektima. Pazite da NIKADA ne razgovarate o najboljim osobinama koje je nekada imao vaš bivši (a sadašnji ih nema).

Činjenica da se on zaista sviđao tvojim prijateljima

Možda mislite da je ovo vrlo ležerno i nevino što možete reći svom trenutnom partneru. Ali istina je da će to ovako shvatiti: podrazumevaće se da mu zapravo pretiš da se pobrine da se i on obavezno dopadne vašim prijateljima.

Stepen slomljenog srca koji vam je prouzrokovao

Samo za sada izbegavajte ulazak u detalje. Možda ovu temu kasnije možete razmotriti kad uđete duboko u vašu vezu. Ali trenutno samo držite stvari nejasnim i dvosmislenim. Samo recite da ste imali loš raskid i da vam još uvek nije prijatno da razgovarate o tome. Razumeće.

Pokloni koje vam je kupovao

Opet, ovo će ga žuljati na pogrešan način. Zbog ovoga će se osećati kao da ga pritiskate da vam kupuje iste stvari. I to nije vrsta pritiska koji biste želeli da vršite na svog partnera.

Sličnosti koje bi mogli deliti

Nema poređenja. Opet. Nema poređenja. Zaista je važno da ovo razumete.

Kakav vam je bio seks

Nepotrebno znanje. Jer ni ti ne želiš da znaš kakav seks je on imao sa svojom bivšom.

Da ga još uvek voliš … ili da ga mrziš

I naravno, nikada ne želite da mu govorite o bilo kakvim dugotrajnim osećanjima koja biste još uvek mogli gajiti prema bivšem. Bez obzira na to da li su ova osećanja pozitivna ili negativna, uvek morate biti sigurni da odišete ravnodušnošću prema svom bivšem partneru.