Stvarno morate da naučite da lupite nogom o pod, šakom o sto, povučete crtu kad ste u vezi = poštujete sebe!

To što ste se navodno zaljubili u muškarca, volite ga i u vezi / braku ste sa njim, imate decu, porodicu, ne znači da morate da tolerišete njegovo grozno ponašanje. U vezi uvek treba da imate prostora za rast i kritiku.

Uvek bi trebalo da možete da kažete svom partneru da niste zadovoljni kako se ponaša prema vama. Ne bi trebalo da zadržavate neprijatne stvari u sebi i kiselo se osmehujete samo zato što se previše bojite da mu protivrečite ili da ga ne biste, ne daj bože, uvredili.

Pročitajte i ovo: Zašto nam se neki ljudi stalno vraćaju u život?!

Naravno, postoje neke stvari koje treba da tolerišete, poput određenih bezazlenih prepirki. Uvek treba da ga prihvatite takvog kakav jeste ako hoćete da ga volite.

Međutim, takođe, morate da budete u mogućnosti da povučete crtu. Postoje neke stvari koje vaš partner radi, a koje su potpuno nepodnošljive – to je potpuno neprihvatljivo. Ne bi trebalo da nastavite da igrate njegovu igru ako vam nije prijatno. I dalje imate potpuno vlasništvo nad onim ko ste i uvek zaslužujete da se prema vama odnosi dostojanstveno. Posebno kada ste u vezi.

Pročitajte i ovo: Strah od napuštanja umesto ljubavi

Potreban vam je muškarac koji ne bi smeo da vam čini ništa od dole navedenog!

#1 Obasipa vas uvredama ili zna da zaluta poneka uvreda na vaš račun (bilo u vašem prisustvu ili iza leđa)

NIKADA ne bi trebalo da vas vređa. Zajedno ste u vezi i on bi trebalo da bude vaš nepokolebljivi branilac. Nikada ne bi smelo da se osećate loše zbog njegovih reči. Nikada ne bi trebalo da vas predstavlja u lošem svetlu.

Pročitajte i ovo: Recept za dobro raspoloženje – kako da popravite loš dan

Generalno, ne bi trebalo da trpiš neprijatne razgovore sa onima koji napadaju tvoj lik.

Photo by Jonas Weckschmied on Unsplash

#2 Pravi šale na vaš račun pred drugima

Uvek je lepo kad ste u mogućnosti da delite smisao za humor u vašoj vezi. To bi značilo da sa partnerom delite život pun smeha i razonode.

Pročitajte i ovo: TEST – proverite koliko zaista poznajete jedno drugo

Ali druga je priča kada ste vi sve vreme predmet zabave, podsmeha i šale. Pritom vas još i ismejava zato što vama to nije zabavno i smetate mu tokom procesa zabavljanja društva – kvarite zabavu. To je nešto što ne bi trebalo da tolerišete u vezi.

Photo by Timo Stern on Unsplash

#3 Dominira u fizičkom i emotivnom obliku

Muška dominacija je veoma česta u mnogim vezama, a takođe može da poprimi različite oblike, na različite načine. Morate da budete sigurni da niste u vezi sa muškarcem koji vas neprestano tera da radite stvari koje vam nisu prijatne.

Pročitajte i ovo: Praktične vežbe za povećanje osećaja zadovoljstva životom

Ne bi trebalo da radite bilo šta što bi moglo da vam našteti, bilo fizički ili emocionalno. Ne bi trebalo da pokazuje svoju (nad)moć nad vama kada ste u vezi, partnerskom odnosu. Uvek bi trebalo da bude nežan prema vama, uvek bi trebalo da se prema vama odnosi s ljubavlju, poštovajem i pažnjom.

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

#4 Potcenjuje vaša osećanja kao nešto lažno ili preterano

Ne bi trebalo da se mirite sa parterom koji vas ne sluša ili ne obraća pažnju na vas. Ne bi trebalo da se ponaša kao da vaše reči, misli i osećanja nemaju nikakvog smisla, kao da su beznačajni.

Pročitajte i ovo: Upomoć, više ne vodimo ljubav! Evo kako da ponovo zapalite vatru u krevetu!

Trebalo bi da vas poštuje dovoljno da uvek bude spreman da vas čuje, šta god da imate da kažete. Ne bi trebalo da se ponaša kao da vaša mišljenja i emocije nisu bitni. Ne bi trebalo da tretira vaša osećanja kao da su beznačajna.

Photo by Courtney Clayton on Unsplash

#5 Prisiljava vas da mu činite seksualne usluge

NIKADA ne bi trebalo da budete prisiljeni da radite BILO ŠTA što vam nije seksualno prijatno i prihvatljivo. Ako ne želite da imate seks sa njim, ne bi trebalo da vam nameće.

Pročitajte i ovo: PRELJUBNIK: U vezi ili braku, a NEVERAN!?!

Ako postoje neke stvari koje niste spremni da isprobate u spavaćoj sobi, ne bi trebalo da vas forsira na to.

Brooke Winters, Unsplash

#6 Flertuje sa drugim ženama u vašem prisustvu

NIKADA ne bi trebalo da flertuje sa drugim ženama kada ste u navodno predanom partnerskom odnosu. To je nešto što nikada ne bi trebalo da tolerišete. To je nešto što stvarno ne bi trebalo da trpite.

Pročitajte i ovo: Ključni sastojci ljubavi – bliskost, strast i odanost + onoga koga volimo duže gledamo

Nema on šta da koketira sa drugim ženama kada je u partnerskom odnosu sa vama. Ako to radi, otkačite ga odmah. Bolje biti neće.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

#7 Diktira vam kako treba da živite svoj život

On nikada ne bi smeo da vas potpuno kontroliše. Nikada ne bi trebalo da bira kako bi trebalo da živite svoj život.

Pročitajte i ovo: Zašto karma ne može da se izbegne?

Vi ste zrela i samostalna osoba i savršeno ste sposobni da sami odlučujete o svom životu. Ne morate uvek da mu dozvoljavate da se meša u vaše stvari, posebno ne kada se radi o odlukama koje se direktno tiču vašeg života.

Photo by Chris Benson on Unsplash

#8 Oslonja se na vašu emocionalnu i finansijsku podršku

U određenoj meri, uvek bi trebalo da budete spremni da podržite svog partnera. To je suština partnerskog odnosa i biti sa nekim u vezi, da delite dobro i zlo. Ali uvek morate da budete u stanju da povučete crtu kad zatreba.

Pročitajte i ovo: LJUBAVNICA – Žena koja je sebi na drugom mestu

Ako imate partnera koji sve vreme traži od vas novac, onda ste vi u vezi sa skitnicom.

Ako ste sa partnerom koji je praktično snežna pahulja, neko ko se raspada tako lako, koga treba da držite kao malo vode na dlanu, to znači da nećete moći da izdržite probleme u vašoj vezi, kada se pojave.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter