OVAN godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Venera će početkom januara ući u znak Jarca i vaše polje posla i karijere i na početku godine će vam doneti mogućnost da ostvarite solidnu zaradu kroz pokretanje velikih projekata poput građevinskih. Uspeh vas očekuje i kroz arhitekturu i dizajn.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Mars će ući u znak Bika i praviće kvadrat sa Saturnom, što će vas finansijski opteretiti jer ćete imati velika ulaganja i troškove. Budite pažljivi u rukovanju novcem do marta.

Sredinom januara će Jupiter praviti kvadrat sa Uranom i doneće vam neočekivane teškoće u odnosima sa saradnicima, što će vam naneti dodatne finansijske pritiske.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

U februaru će Saturn praviti kvadrat sa Uranom i imaćete zastoje na polju novca. Mars će tokom marta i aprila prolaziti kroz znak Blizanaca i bićete više nego obično u pokretu, vodićete intenzivne pregovore o novim poslovima i imaćete uspeha u trgovini. U organizacionom delu posla i u dogovorima nailazićete na teškoće.

Krajem aprila imaćete odličnu ideju kako da zaradite veliki novac i to ćete uspeti da ostvarite. U maju će Jupiter ući u znak Riba privremeno i počećete da pravite tajne planove.

Pročitajte i ovo: Mars kvadrat Neptun – iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Solarna eklipsa u junu dovešće do otkazivanja nekih dogovora i važni pregovori vam neće uroditi plodom, a neke planove ćete morati da menjate.

Krajem juna i na početku jula budite pažljivi sa novcem i izbegavajte rizična ulaganja jer biste lako mogli da se nađete na gubitku. Krajem jula se Jupiter retrogradno vraća u Vodoliju, pa ćete trebati da poradite na poboljšanju saradničkih odnosa.

Avgust i septembar su vam povoljni za odmor. Možete ostvariti uspeh u javnosti. U novembru će vam izazovni aspekti Marsa sa Saturnom i Uranom doneti teškoće i zastoje na finansijskom polju.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

U decembru će Venera krenuti retrogradno u Jarcu i vašem polju posla, pa ćete uspeti da dovršite važne zaostale obaveze.

Nezaposleni Ovnovi će imati povoljne mogućnosti da dobiju novi posao u martu, avgustu i septembru. Vaše veštine će biti tražene u oblastima građevinarstva, industrije i trgovine.

Ako ste u vezi, potrudite se u prvoj polovini godine da zajedničkim naporima sa voljenom osobom ostvarite važne zajedničke ciljeve. U vezi toga ćete se dobro razumeti.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Vaša komunikacija će biti otvorena, iskrena i držaćete se onoga što se dogovorite. Prijaće vam druženje sa zajedničkim prijateljima i nalazićete dovoljno vremena za skladne intimne trenutke udvoje.

Sredina godine donosi vam nesklad i nerazumevanje zbog Solarne eklipse u Blizancima. U vašu vezu će se uvući sumnja i nepoverenje koje će izazivati svađe.

Tokom avgusta i septembra ćete uložiti napor da rešite protekle nesuglasice.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Od oktobra do kraja godine ćete imati sklad i uživaćete u zajedničkim aktivnostima. Zajednički planovi će vam se ostvariti.

Ako ste slobodni, februar vam donosi poznanstvo sa osobom koja je drugačija od većine ljudi koje poznajete i koja se izdvaja po nečem originalnom. Privući će vas njegov slobodan duh i otvorenost u ispoljavanju osećanja.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Vaš odnos će početi kao neobavezno druženje i u početku ćete tu osobu doživljavati kao prijatelja. Vremenom ćete uvideti da postoje obostrane emocije i da je vaš odnos više od običnog prijateljstva.

Sredinom septembra ćete ući u skladnu vezu koja može da traje.

Stariji Ovnovi će tragati za osobom sa kojom mogu da budu u slobodnoj vezi. Već u prvom kvartalu godine će doći do poznanstva sa osobom koja će biti spremna na takvu vezu. Od septembra ćete poželeti ozbiljnu vezu i dobićete šansu.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Bićete osetljivog zdravlja u februaru kada ćete osećati tegobe u zglobovima, posebno ako bolujete od artritisa. U junu ćete biti podložni disajnim smetnjama. Izbegavajte mesta sa zagađenim vazduhom.

U oktobru će vam biti osetljivi bubrezi. Ostalih meseci u godini bićete stabilnog zdravlja. U proleće i leto će vam prijati svakodnevne fizičke aktivnosti.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Neophodna vam je ishrana koja će vaš organizam dovesti u ravnotežu.

U ovoj godini je to hrana koja je bazna, dok vam se preporučuje da znatno umanjite unos namirnica koje povećavaju kiselost organizma.

Limun, zeleno povrće i maslinovo ulje možete koristiti u ishrani svakodnevno. meso, ribu, mleko i jaja jedite umereno. Izbegavajte kafu i mesne delikatese.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Srećni brojevi: 5, 12, 17, 20, 24