Ovaj godišnji horoskop za Ovna namenjen je osobama rođenim sa Suncem u Ovnu (otprilike od 21. marta do 20. aprila, u zavisnosti od godine) i onima rođenim sa Ascendentom (podznakom) u Ovnu.

Sledi godišnji horoskop za horoskopski znak Ovna za 2024. godinu, istražujući glavne teme koje Ovan može očekivati tokom godine.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Oblasti širenja u 2024. za Ovna: novac, lična imovina, samovrednost, komunikacija, povezanost

Vaš horoskop u Ovnu ukazuje na oblasti života koje su predodređene da se šire i rastu tokom godine. Napomena: Jupiterovi trendovi pokazuju teme rasta, razvoja i mogućnosti.

  • Vrednosti i talenti
  • Novac je važan
  • Lične finansije
  • Predmeti i dragocenosti
  • Komunikacije
  • Transport
  • Međusobna povezanost

Do 25. maja, novac, lična imovina, dragocenosti i samopoštovanje nastavljaju da se šire, povećavaju, poboljšavaju i rastu. Vaša želja za sigurnošću i udobnošću je sada velika, a vi ćete se baviti ovim stvarima sa više samopouzdanja i poleta. Osećate da zaslužujete više ili da ste u fazi kada želite da temeljnije uživate u plodovima svog rada.

Ovaj uticaj se nastavlja od prošlog maja! To je dobro vreme za kupovinu dugoročnih dragocenosti. Verovatno ćete tokom ovog perioda donositi veće odluke o svojim materijalnim resursima.

Ovaj ciklus je od vitalnog značaja za privlačenje više novca, posebno objavljivanjem ili deljenjem vašeg znanja. Putovanja, religija, obrazovanje, promocija ili zakon mogu se ove godine povezati sa finansijama. Budite oprezni ako ste iznenada u poziciji da dobijete, na primer, kreditnu liniju ili pozamašan zajam – trošite mudro. Bilo bi najbolje da pazite na prekomernu potrošnju jer ste mnogo sigurniji i optimističniji u ovim oblastima.

Može doći do nekih posledica ili izazova sa vašim novim odnosom prema novcu. Može doći do odliva vaših resursa od prijatelja, eksperimentisanja sa novim poduhvatima ili društvenih aktivnosti. Ako dobijete više novca, možda ćete imati stav da vas čeka još. Nakon toga, možda ćete potrošiti previše ekstravagantno.

Potencijalne poteškoće: Budite oprezni za nepažljiv odnos prema novcu. Ako prebrzo nagomilavate ličnu imovinu, to može dovesti do nereda i dezorganizacije. Ako ste previše samouvereni u svoju sposobnost da zaradite novac, mogli biste da preuzmete glupe rizike, kao što je pozajmljivanje iz svoje budućnosti. Pazite i na preterano uživanje. Budite posebno oprezni ako pozajmljujete. Naročito u maju, najbolje je izbegavati rizik. Ambiciozniji ste sa ciljevima i težnjama za sreću, ali je najbolje da ne preuzimate toliko da razvodnjavate svoje napore.

Inače, ovo je snažan period za donošenje svežeg, pozitivnog i samouverenog stava prema sopstvenoj vrednosti i praktičnim poslovima. Mogli biste biti više entuzijastični ili optimistični u pogledu zarade za život. Takođe je moguće da će se problem novca rešiti. Velika kupovina ili prodaja može biti značajna. Ovo može biti vreme značajne uspomene ili finansijske koristi, nove stvari ili neočekivanog novca.

Tokom ovog dugogodišnjeg tranzita, možete proširiti svoje resurse, razviti svoje talente i poboljšati svoju novčanu situaciju. To može biti vreme prijatnog osećaja samodovoljnosti. Može doći do značajnih promena u načinu na koji gledate na svoj novac, resurse, imovinu, lične stvari i prirodne talente ili moć zarađivanja tokom ovog perioda.

Povezivanje sa svojim snovima, verovanjima i vizijama pomaže u jačanju osećaja sopstvene vrednosti. Svakako, možete biti odlučni da budete odgovorni za sopstvene prihode. Može biti dobar period za finansijske i profesionalne blagoslove. Posebno se poboljšava vaša vera u zaradu. Možda ćete morati da se pobrinete za neki nedovršeni posao pre nego što novac poteče.

U aprilu i maju ste u posebno jakoj poziciji da učinite da se stvari dešavaju svojim novcem i stvarima. Mogu postojati prijatna iznenađenja i kreativni zaobilaznici koji će vam pomoći da poboljšate ove oblasti svog života.

Kosmička atmosfera je električna u aprilu – cilj je da se prilagodite pozitivnim porukama koje primate. Iznenađujuće prijateljstvo može se čak razviti kroz aktivnosti koje se vrte oko finansija, kao što su bankarstvo ili kupovina. Privlačite prave ljude i prave resurse, a susreti sa drugima stalno idu u vašu korist.

U maju će vam možda biti lakše doći do finansijske podrške i možda ćete rešiti teške finansijske probleme. Izdavački ili promotivni napori mogu biti posebno ubedljivi. Intuitivniji ste sa studijama visokog obrazovanja ili novim temama od interesa.

Ovo je vreme kada ćete možda dobiti više novca ili drugih materijalnih resursa, možda kroz poklone ili povećanje plate. Alternativno, vaša percepcija vaših resursa je takva da imate dovoljno, a zatim nešto.

Od 25. maja pa nadalje, vreme je da proširite svoja lična interesovanja, um i veze. Spremni ste za velike projekte! Vaše poverenje u budućnost je veoma snažno tokom ovog ciklusa koji će ostati sa vama do 9. juna 2025.

Tokom ovog trenda, vaša komunikacija se povećava i širi. U zavisnosti od vaše trenutne situacije i vaše jedinstvene ličnosti/okolnosti, ovaj uticaj se može odigrati na više načina: uživate u većoj sposobnosti (i želji) da se izrazite, a vaša lična interesovanja rastu. Ili, možda ćete ove godine potpunije razviti mentalno interesovanje ili projekat.

Možete doživeti sreću sa vozilima, transportom i industrijom komunikacija, ili ova sreća dolazi od braće i sestara, drugova iz razreda ili komšija. Vi ste oštriji, pronicljiviji, a drugi su prijemčiviji za vaše ideje. Mogu vam se otvoriti nove mogućnosti za komunikaciju.

Ovo takođe može biti naporan, uzbudljiv i koristan period za učenje.

Potencijalni problemi: Preuzimanje previše svakodnevnih aktivnosti, komunikacija, novih interesovanja i poduhvata ili učenja sada može biti problem. Nemojte preopteretiti tanjir. Može postojati stvarna tendencija da želite da uradite sve, zaboravljajući svoje granice sa vremenom i energijom. Međutim, preuzimanje previše projekata ili previše ukorenjenost u detalje može izazvati probleme.

Veća je verovatnoća da ćete naići na neke od ovih izazova u avgustu i decembru.

Ali, uglavnom, verovatno ćete uživati u više mogućnosti kroz svoju komunikaciju i kontakt sa drugima tokom ovog ciklusa.

Pojačani tranzit koji podržava ove napore dešava se u junu, kada možete mnogo učiniti kreativnim pisanjem, govorom, povezivanjem i deljenjem. Ove potrage mogu napredovati. Sa vladarima vašeg devetog i osmog polja u harmoniji, mogli biste da komunicirate svoje ličnije misli i osećanja, možda se fokusirajući na prošlost ili više privatnih materijala. Prijateljstvo može doneti radost, ambiciju ili fokus u vaš život.

Velike su šanse da ćete ove godine pronaći ljupku osobu od poverenja – nekoga sa kim ćete podeliti svoje svakodnevne aktivnosti i misli – čak i ako je ovo prijatelj na mreži ili neka druga povremena veza. Brat ili sestra vas može upoznati sa novom grupom ili prijateljem. Šta god da je slučaj, iskoristite priliku da podelite svoje misli sa nekim ko vam nije previše blizak. Verovatno ćete biti prepuni ideja o tome kako da ostvarite svoje najdublje želje i snove. Umrežavanje je jako za vas, otvara vam mnoge nove mogućnosti i ideje.

Linije komunikacije se takođe otvaraju na divne i možda neobične načine u julu i oktobru, posebno. Dok kreativno pomerate svoje lične granice, otkrivate da se uspešnije izražavate svuda. Komunicirate sa više osećajnosti i srca, što izaziva divljenje.

Više angažovanja u vašem neposrednom okruženju, zajednici i komšiluku takođe može biti značajno.

Pronalazite svoj glas i potpunije uživate u onome što radite, učite, podučavate i delite. Možda ćete otkriti da ste zauzetiji lokalno. Vaše razmišljanje je optimističnije, pozitivnije i perspektivnije, kao i način na koji se izražavate.

U stvari, ovo je odlično vreme za poboljšanje vaših komunikacijskih veština i opšteg stava ili razmišljanja. Mogu postojati važne prilike kroz sastanke, kurseve, podučavanje i veze koje uspostavite u komšiluku ili preko braće i sestara. Ako postoje, problemi sa braćom i sestrama ili komšijama mogli bi da se reše sada, iako bi se u početku mogli uvećati da problematična područja izađu na videlo i konačno dođu do rešenja. Ako je primenljivo, možete se vratiti u školu ili pohađati neke kurseve.

Tokom ovog perioda može doći do pojačane komunikacije sa braćom i sestrama, kolegama iz razreda i vršnjacima uopšte. Možda ćete primetiti da sada dostupne opcije prevoza ili komunikacije čine život malo prijatnijim. Vaše putovanje na posao je bolje ili uređaji koji vas povezuju sa drugima se poboljšavaju.

Možda će vam u ovom trenutku biti lakše izraziti misli, osećanja ili intuiciju rečima. Drugi će vam se možda obratiti za vašu mudrost i savet.

Takođe ste više zainteresovani i sposobni da saopštavate svoje ideje i uverenja. Možda češće artikulišete i delite svoju ličnu filozofiju tokom ovog perioda. Podučavanje, učenje, deljenje i vođenje su u snažnom fokusu i veoma nagrađujući.

Oblasti sticanja navika i lekcije iz jednostavnosti: unutrašnji svet, duhovnost, privatnost

Tokom cele godine, oblasti vašeg života koje zahtevaju pristup „povratku na osnove“ povezane su sa sektorom vaše solarne karte koji upravlja duhovnošću i povlačenjem. U ovim oblastima života mogu postojati neka vrsta testova – kao da univerzum proverava da li su temelji čvrsti. Stvari izgrađene na slabim temeljima mogu vrlo dobro da popucaju pod pritiskom ovih testova. Oni koji su jaki izdržaće i ojačati.

Ovaj uticaj traje od marta 2023. do 2025/2026.

Ovaj tranzit ćete verovatno najjače osetiti ranije ili kasnije u ciklusu, u zavisnosti od toga da li ste rođeni ranije ili kasnije u znaku Ovna. Ove godine će najviše uticati na one rođene od 24. marta do 10. aprila i sa Ascendentom u Ovnu od 3-19 stepeni. Ovaj uticaj je manje akutan za one sa Ascendentom u Ovnu od 0-2 stepena i rođenim od 21. do 23. marta – oni su to najjače iskusili prošle godine. Ostatak znaka će direktnije osetiti svoj uticaj sledeće godine.

Sve što leži ispod površine u vašem životu sada dolazi na uvid, a vi sada morate da uradite neko ozbiljno „prolećno čišćenje“ svoje psihe. Oslobađanje od zastarelih vezanosti i ispitivanje i odbacivanje iracionalnih strahova nije neophodno samo za dalji rast i razvoj – to je na kraju veliko olakšanje.

Dajte sve od sebe da ne razmišljate o prošlim neuspesima ili krivici za ono što niste uradili tokom ovog ciklusa. Odvojite se od ovih stvari što je više moguće. Ciljajte da stvari odmorite.

Ovo takođe može biti vreme kada se dajete drugima, jer cenite dobročinstvo više nego obično. Možda se borite sa problemima sopstvene vrednosti, a ovo je dobar trenutak da zaista istražite šta je to što vas koči da ne idete za onim što želite i zaslužujete u životu.

Mogli biste da osetite da imate više posla sa završecima nego novim počecima u nekim oblastima života tokom ovog tranzita, dok se oslobađate zastarelih vezanosti i nesvesno se pripremate za Saturnov tranzit Ovna počevši od 2025. godine [napomena: Saturn će preći u Ovna 2025. i 2026.], kada ćete vredno raditi na preradi svoje individualnosti i ličnog identiteta.

Do tada, možete biti pomalo introspektivni i možda ćete se na neki način izolovati od drugih – proces koji u ovom trenutku obično dolazi prirodno.

U ovoj fazi može postojati povučeni, donekle povučeni ili privatni element vaše ličnosti. Možda ćete morati da pazite da se ljudi u vašem životu ne osećaju odbačeno zbog vašeg povlačenja. Zdravstveni problemi, ponekad emocionalne prirode, mogu doći do izražaja. Alternativni načini života su vam privlačni, a privlače vas polja za samostalno učenje, kao što je psihoanaliza.

Srećom, može se mnogo naučiti i uživati tokom ovog ciklusa. Sa Saturnom u pozadini vašeg horoskopa, možda ćete se često osećati prilično slobodnim od ograničenja. Poslednji put kada se Saturn kretao kroz Ribe kao što je trenutno, bilo je kratko vreme 1993. godine, a zatim od januara 1994. do aprila 1996. godine, a ako ste bili živi ili dovoljno stari da se setite okolnosti svog života tada, slične teme se mogu pojaviti i sada.

Možda ćete svoj životni put ili planove za karijeru držati bliže grudima tokom ovog ciklusa. U vašim odgovornostima ili profesiji mogu biti skriveni elementi iza scene. Možda provodite više vremena u svojstvu negovatelja ili vaš posao uključuje psihološku negu.

Naročito u februaru, septembru i novembru, u dobroj ste formi da očistite problematična područja, čak i ona dugotrajna, kroz beneficije za novčana pitanja, poslovne i lične stvari (materijalna dobra). Može biti osoba od pomoći koja je sastavni deo poboljšanja vašeg trenutnog finansijskog stanja ili poverenja u vaše talente i samopoštovanje.

Vaši napori da organizujete svoje poslove mogu dovesti do povećanja prihoda. Činjenica da strukturišete svoju potrebu za samoobnavljanjem i zastojima je možda najveći trag zašto je vaš pristup tako uspešan.

Vaše ideje za poboljšanje vašeg duhovnog života pozitivno utiču na vaš materijalni svet i obrnuto. Strukturiranija pažnja na zastoje može poboljšati vaš fokus kada se bavite praktičnim ciljevima.

Možda ćete tražiti osobu u vašoj profesiji ili na vlasti koja je skriveni neprijatelj ili možda teret tokom ovog perioda. Oprez se preporučuje sa asocijacijama koje su nedorečene. S druge strane, ovaj uticaj može ukazivati samo na veze u karijeri koje se sklapaju privatno ili anonimno, ili na ciljeve životnog puta koji su duhovnije prirode i koji se menjaju.

Posebno u avgustu i decembru, vodite računa o tome šta kažete ili puštate. Drugi ga mogu koristiti protiv vas, na primer, ili možda koristiti vaš rad bez vaše dozvole/primiti zasluge. Umesto toga, nerešene stvari, nedostatak zatvorenosti ili strahovi sa kojima se borite mogu privremeno potkopati vašu želju da se povežete i slobodnije komunicirate.

Mogli biste da radite na projektu u samoći ili iza kulisa, a kada izađete sa njim, to bi moglo biti prilično isplativo. U idealnom slučaju, svoj idealizam i ideje možete prevesti u praktične primene u svom životu.

Oblasti uzbuđenja, inovacija, nezavisnosti i brzine: finansije, samopoštovanje, lična imovina

Vaš horoskop za 2024. ukazuje na oblasti vašeg života koje izgledaju ubrzano da biste mogli da rizikujete, uvodite novine i revolucionarne preokrete.

Tokom cele godine, Uran prolazi kroz vaš sektor resursa. Ovaj uticaj je sa vama tokom 2024. godine i preći će iz ove oblasti vaše solarne karte 2025. i 2026. Tokom ovog perioda, vaš stav prema ličnim finansijama, kao i vaš sistem vrednosti, brzo se menjaju. Postoji potreba da se oslobodite određenih vezanosti tokom ovog dugotrajnog ciklusa.

Finansijski usponi i padovi su mogući, ali učite da živite sa određenom nepredvidljivošću. Što se pre prilagodite ideji da živite sa izvesnom neizvesnošću u ovim oblastima života, to bolje. Odlično je vreme da razmislite unapred i razmislite da li ste postali previše vezani za određene metode, stvari i načine života koji vam više ne služe dobroj svrsi.

Kada je u pitanju prihod, okolnosti vas izazivaju da razmišljate van okvira kako biste smislili održive planove za poboljšanje vaših finansija. Na primer, možda sada tražite alternativne izvore prihoda. Ovo može biti vreme slobodnog rada ili raznih izvora prihoda. Prijatelji ili umrežavanje mogu uticati na vaš prihod. Ili, glavni izvor prihoda dolazi od internet poslovanja i ono što se dešava na mreži može imati veliki uticaj na vaš finansijski status.

Može doći do naglih promena u vašem materijalnom statusu ili izvorima prihoda tokom ovog dugoročnog ciklusa ili promene stava prema gomilanju imovine i/ili imovine. Prilike su posebno verovatne 2024. godine u februaru, aprilu, septembru i novembru, kada otvorenost za različite načine upravljanja novcem, stvarima, dragocenostima ili odnosom prema prošlosti i vezanostima može značajno poboljšati vaš svakodnevni život.

Promene u vašem stavu prema novcu su možda ponekad dovele do toga da se osećate nesigurno na praktičnom nivou, ali uticaji u aprilu donose divna iznenađenja i prilike. Oslobađajuće promene u stavu vam omogućavaju da eksperimentišete sa različitim načinima zarađivanja novca. Uticaji sada donose stav pun nade, korisne veze kroz napore umrežavanja i poboljšan finansijski status. Može doći do iznenadne promene u finansijskom položaju, čak i neočekivanog novca ili značajnog poklona, iznenadne želje za trošenjem ili ulaganjem novca, nove ideje ili projekta za zaradu novca koji izgleda kao da dolazi niotkuda, novih uvida u novac, zarađivanja novca sposobnost ili samopoštovanje. Veća je verovatnoća da ćete novac i stvari po njihovoj vrednosti videti kao sredstvo za postizanje veće slobode u svom životu. Rešavanje problema dolazi mnogo brže i intuitivnije.

Takođe dolazite do razumevanja koliko ste ili koliko malo cenili svoje veštine i talente i odražavali te vrednosti drugima.

Povezivanje sa vašim ciljevima sreće može dovesti do novog odnosa sa vašim „stvarima“ ili novcem.

Oblasti promena, čišćenja i transformacije: karijera, reputacija, prijateljstva, grupe, novac, resursi, nezavisnost

Vaš horoskop za Ovan za 2024. otkriva oblasti života u kojima se dešavaju promene i transformacije. Vreme je za „napolje sa starim, unutra sa novim“.

Do 20. januara i od 1. septembra do 19. novembra, karijera, profesionalna pitanja i javni život nastavljaju da se transformišu, zahtevajući duboke i trajne fundamentalne promene. Ovo je veoma dugoročan uticaj koji tek prelazi (počeo je 2008. i traje do 2024.).

Mogu postojati testovi vašeg nivoa stručnosti, a možda čak i izlaganje slabih oblasti. Za najbolje rezultate, tretirajte ih kao izazove za poboljšanje.

Od 20. januara do 1. septembra i od 19. novembra pa nadalje, sa vama je novija tema o Plutonu. Ovaj tranzit će trajati mnogo godina!

Stavovi prema prijateljima i grupnim angažmanima se menjaju. Vidite početke dugoročne faze koja je moćna za umrežavanje i povezivanje. Ovaj uticaj vas dobro pozicionira da unapredite svoja interesovanja kroz svoje veze sa drugima, a iskustva koja imate mogu biti nagrađujuća, edukativna i osnažujuća. Čak i tako, može postojati jaka vezanost koja nije uvek udobna i koja uključuje možda složena osećanja.

Možda tražite jači osećaj pripadnosti kroz povezanost sa nečim većim od vas samih. Iako promene ponekad mogu biti uznemirujuće, prilike kroz ove promene će se verovatno pojaviti.

Prijateljstva ili grupna udruženja koja vas nisu osnažila ili to više ne čine mogu biti ostavljena, ali to otvara prostor za autentičnije, zdravije veze. Tokom ovog trenda, dobra je ideja da se zaštitite od preterane vezivanja i mikroupravljanja svojim društvenim životom ili da se previše čvrsto držite ciljeva i snova do te mere da više ne uživate.

Naročito u periodu od maja do juna, mogu se pojaviti prilike da izađete iz uobičajene rutine i da zablistate na nivou komunikacije. Možete biti prepoznati po svojim idejama ili sposobnosti da se izrazite. Imate velike mogućnosti da steknete prijatelje i utičete na ljude! Snaga tvojih reči je posebno jaka. Obavestite svoje proizvode ili usluge – ovo je odlično vreme za promociju uopšte. Konkurencija vas čini jačim, tako da ne brinite previše ako naiđete na mali otpor.

Pomračenja ove godine izazivaju vas da razvijete i uravnotežite svoje resurse. Nastavljajući u 2024., težite nezavisnosti i boljem partnerstvu. Ravnoteža „ja-ti“ u vašem životu je predmet ispitivanja.

U 2024., Mesečevi čvorovi i aktivnost pomračenja nadograđuju se na gornju temu, ali septembarsko pomračenje uvodi novu.

Tranziti ove godine naglašavaju lekcije vezane za nezavisnost, hrabrost, samopouzdanje i partnerstvo. Oni vas podstiču ka razumevanju vaših potreba za autonomijom i druženjem. Istražujete ove teme, a takođe pokušavate da pronađete dobar balans.

Ovo ukazuje na istinsku potrebu da naučite kako da se oslonite na sebe, što će vam na kraju doneti više radosti i mogućnosti. Vreme je da postignete ravnotežu između partnerstva i nezavisnosti. Vaša ličnost i vaša partnerstva se razvijaju na važne načine. Lični izgled, vaše telo, vaš imidž i vaša nezavisnost su oblasti od posebnog fokusa u 2024. (do marta 2025.). Ove i sledeće godine može doći do važnih promena u odnosima.

Severni čvor nastavlja da prolazi kroz vašu prvu solarnu kuću ove godine. To je u vašem znaku! Ovo je snažan podsticaj da poboljšate sebe i svoj život. Vreme je za razvijanje istinskog samopouzdanja – dozvoljavajući sebi da zablistate.

Septembarsko pomračenje, međutim, pokreće novu temu, a radi se o balansiranju fizičkog zdravlja i mentalnog zdravlja i rada i zastoja. Ova tema će se potpunije razviti 2025. godine, a radi se o povezivanju sa vašom svrhom, duhovnošću i balansiranju pažnje prema fizičkom i emocionalnom zdravlju.

Vaš planetarni vladar u 2024.: Mars je vaš planetarni vladar i ove godine postaje retrogradan, iako tek pred kraj 2024. – samo u poslednje 3,5 nedelje. Međutim, ako uzmemo u obzir pre-retrogradnu senku, to je skoro tri meseca uticaja, bilo direktnog ili indirektnog.

Ove godine Mars počinje retrogradni period u znaku Lava 6. decembra 2024. i nastaviće da se kreće u retrogradnom kretanju do 23. februara 2025. Važno je da tokom ovog perioda dobijete odmor koji vam je potreban i da izbegavate da unapredite sebe ili svoje lične planove i poduhvate. Posmatrajte, razmislite i budite strpljivi koliko god možete.

Imajte na umu da ne postoji samo period mamurluka nakon retrogradnog ciklusa u kojem se preorijentišemo, već postoji period pre retrogradne senke u kome je najbolje da ne gurate svoje poslove napred. Ova pre-retrogradna faza senke se dešava ove godine od 4. oktobra pa nadalje. U idealnom slučaju, vi ćete se baviti svojim većim inicijativama van ovih perioda, ali ako morate da nastavite sa nečim, bolje je da se nosite sa tim u postretrogradnoj senci (posle 23. februara 2025.) nego što je pokrenuto u pre-retro senka.

U opštem smislu, ovo znači kretanje napred i prirodan tempo za vas od 2024. do oktobra, nakon čega je preorijentacija i stvaranje resursa i energije od vitalnog značaja.

Mars dobija dodatnu podršku 2024. 11.-12. januara, 21.-22. januara, 29. januara, 7. februara, 4-6. marta, 18-19. aprila, 20-22. jula, 13.-14. avgusta, 24.-26. avgusta i 22. novembra.