Lepota je nedostižna stvar. Jednog dana osećamo se kao Helena Trojanska, a već sledećeg poželimo da se sakrijemo u tom njenom Trojanskom konju.

Ali, budimo iskrene, svo to depiliranje i mršavljenje nije uslovljeno time da li nam se barmen nasmešio iza aparata za espreso dok je šikljala para iz istog, spremajući nam prvi, jutarnji macchiato. Ne, ne. Stvar je daleko komplikovanija od toga.

woman-1283226_1280Svi mi čvrsto smo ubeđeni u to da se lepota krije u tome kako se osećamo, a ne kako izgledamo.

I svi smo za to da radimo i nosimo stvari koje čine da se sjajno osećamo, bez obzira na to da li su dobile pečat odobrenja od drugih 50%. E, pa u duhu podizanja srednjeg prsta za mišljenje drugih, uključujući i naših partnera, predstavljamo vam nekoliko načina šminkanja koje muškarci ne podnose da vide na nama ženama. Ali koga briga, zar ne?! Ili, da?!

#1 Izrazito naglašene, jako iscrtane, žbunaste, muškobanjaste obrve!

U jeku popularnosti obrva, jednostavno, vrlo je teško odupreti se tom trendu i zanemariti njihovo dodatno sređivanje jer one, ipak, daju karakter našem licu. Iako moda 90-tih pravi povratak na velika vrata (predvode je vratne ogrlice, davilice), ipak mislimo da sa velikom sigurnošću možemo da kažemo da obrvice-tanke-kao-pijavice naše mladosti mogu mirno da počivaju u analima modne istorije.

Poenta jeste u tome da postignemo jasan, ali ipak prirodan izgled obrva koji ženu čini markantnom, ali i dalje ženstvenom.

#2 Veštačke trepavice

U modi su! I tako su zgodne i praktične! Kad staviš sve te nove veštačke trepavice, koje se nadograđuju, bilo od nerca ili svile, ne moraš da se šminkaš. Samo staviš karmin ili sjaj na usne i spremna si za večernji izlazak, a kamoli dnevni. I uvek si lepa i spremna za bilo koju priliku. Pored toga i slikanje, što nije nebitno i za zanemarivanje u današnje vreme.

Veštačke trepavice, jednostavno, štede i skraćuju vreme. Sa njima bez po muke postižemo taj toliko željeni, a nikad dostižni no make up look. A da ne pričamo o – ovako sam se probudila momentu.

Ali zaista deluje kao da imamo blatobrane na očima, kada se pogleda sa strane, ili da ga gledamo kao ispod kišobrana. A nije lako ni naočarima za vid da se izbore sa lažnjacima.

Ali i pored nošenja veštačkih trepavica, ne znači da smo se u potpunosti oslobodile svih ostalih kozmetičkih đakonija. Dodaj još malo rumenila, pa daj i senku, jednu, dve, tri, čemu cela paleta ako je ne koristimo, pa smokey eye, a kako da izađem bez crvenog karmina, malo da pojačam obrve i eto novogodišnje jelke pred njim, od koje se vi n-e v-i-d-i-t-e. Mora da razgrće grane da bi vas uopšte video. Vodite pritom računa da ne izgubi strpljenje u razgrtanju, dok ne dođe do vas!

Pritom, ne pominjemo stravu i užas od stavljanja onih lažnjaka što se lepe, pa odu ukrivo, bar jedna, dok se druga redovno odlepljuje u po gutljaja, druge čaše šampanjca. Noćna mora!

Zato, dobro razmislite pre nego što se odlučite na stavljanje veštačkih trepavica bilo koje vrste. Ne znamo šta bismo vam preporučili! Rizik je na vašoj strani!

#3 Kratka kosa

Prvi put kada smo videli Miju Farou u filmu Rozmarina beba, znali smo da put u odraslo doba vodi preko kratke, takozvane, Piksi frizure. Zaista postoji nešto sasvim odlobađajuće, bezobrazno i smelo u odbacivanju suvišne kose sa svojih ramena i glave bar jednom u životu. Ako ni zbog čega drugog, to je odličan izgovor da se pozabavite svim tim ludim preparatima i proizvodima za kosu. A tek bojama!

Međutim, fakat je da muškarci ne vole žene sa kratkim frizurama.

#4 Okrnjeni lak za nokte!

Mislile ste da ne primećuju, ali ste se grdno prevarile!

Koliko dana prođe dok nam se lak na noktima ne okrnji?! Može li bar jedan? Ili dva? Srećnicama velikim možda potraje cela tri, a velike pare spucamo na taj manikir, zar ne?

Nemojte pogrešno da nas shvatite, ne postoji ništa tako lepo kao besprekorni manikir, i daleko smo od toga da zagovaramo neuredni izgled noktiju, ali savršenstvo nije održivo. Osim toga, na okrnjeni lak za nokte gledamo kao na ratne rane žena koje naporno rade. Ne možete čukati po tastaturi cele nedelje, a da nemate ijedan ožiljak kojim biste se pohvalile! Ili oribati kupatilo bar jednom?!

Avaj, možda pomogne gel tehnika, ali je i ona padu sklona. Uostalom, kao da su oni savršenog izgleda, svakoga dana u svakom trenutku?! Daleko od toga! Da ne počnemo da nabrajamo!

#5 Lepljivi sjaj za usne!

Jedino gore od crvenog ruža za usne, koji btw svi muškarci obožavaju da vide na ženi, ali ne i da skidaju, da ne kažem, ljube, jeste lepljivi, gusti sjaj za usne, baš onaj koji mi žene najviše volimo jer najduže traje i ima neprevaziđen sjaj.

Mada, iako muškarci govore da ne podnose kad im ostanu tragovi sjajeva i karmina na njihovim usnama, duboko u sebi znamo da ipak uživaju u preostalim ukusima jer mame na sećanje sladostrašća.

Pa vi sad odlučite same! Velike ste devojčice!