Tog dana, Šeron Stoun je počela… da se smeje (nervozno).

Šeron Stoun je već imala priliku da govori o seksualnom uznemiravanju koje je pretrpela na početku svoje karijere, 80-ih godina. A u podkastu Hajde da razgovaramo sa kamerom, glumica se vratila na posebno traumatičnu epizodu, koja se dogodila mnogo pre fenomena Basic Instinct. Malo vraćanje filma…

Mi smo u 1980. godini, još uvek nepoznata široj javnosti, Šeron, 22 godine, bila je srećna što je pozvana da upozna šefa studija Sony (čije ime nije spomenula), ali intervju nije baš prošao kako je želela, ili kako se nadala.

Za tu priliku nosila je svoju omiljenu odeću, „moju Ralph Lauren jaknu sa malim volanima na ramenu, moju teksas suknju sa velikim volanima na dnu i moje kaubojske čizme“, priseća se. A onda je ušla u kancelariju gde je sela na sofu. I kao što je bilo moderno u to vreme, “on je praktično bio na podu, znate?” Bile su te džinovske sofe, veoma niske, a pošto sam visoka, imala sam kolena u visini vrata. »

A onda je muškarac počeo da je obasipa komplimentima: „Oh, istina je šta pričaju o tebi, najlepša si… Decenijama nismo videli osobu poput tebe. Svi pričaju o tebi i gledaju u tebe. Dobro se izražavaš. Tako si pametna i tako lepa, a ta kosa… (tada ju je imala baš dugačku). O, ti si samo bla, bla, bla… I prišao mi je i rekao: ‘Ali prvo…’ I stavio mi je penis pod nos”, rekla je Šeron Stoun.

Kako je reagovala?

„Bila sam veoma mlada, bila sam nervozna, a kako sam veselog temperamenta, počela sam da se smejem.

I glumica je nastavila: „Počela sam da se smejem i plačem u isto vreme, nisam mogla da prestanem jer sam postala histerična. Nisam mogla da se zaustavim, a on nije znao šta da radi. Pa ga je, naravno, sklonio i otišao kroz vrata iza svog stola. Nisam znala šta da radim. Sedela sam histerična, a njegova sekretarica je konačno došla i odvela me kući“, rekla je Šeron Stoun, koja će videti i druge u godinama koje su usledile, „ovo nije bilo poslednje od mnogih bizarnih iskustava ove vrste u mojoj karijeri“, dodala je ona.