Izložba ilustratora i slikara Steve Mandića, pod nazivom Update yourself daily, biće otvorena u petak, 23. decembra, u Galeriji Cesla, u Novom Sadu, na Sunčanom keju 13, sa početkom u 18h.

Izložba crteža pod nazivom Update yourself daily, nastalih u poslednje dve godine, metaforične su priče svakodnevnih dešavanja današnjeg čoveka. Sukob ili mirenje sa sobom, otkrivanje ili razotrkivanje, nedorečenost ili zbunjenost, strahovi i zablude o sebi ili ljudima oko sebe. To su kratke priče – ogledala u kojima će svako pronaći deo sebe. Crteži pokreću na razmišnjanje, ali i akciju – budi danas bolji nego juče, kaže autor.

talas1Stevo kaže da je naziv izložbe isprovociran svakodnevnim “Update-ovanjem” raznoraznih mobilnih aplikacija i softvera koji nam se nude, nameću, na mobilnim telefonima i kompjuterima. Ljudi ne propuštaju priliku da prate nove cyber trendove i u komunikacijskoj šumi gube humani deo sebe. Zato, Update Yourself Daily.

toreadorInače, Stevo Mandić je dizajner, animator, ilustrator, slikar, vajar, sa preko 20 godina iskustva rada u advertajzing agencijama na mestu Art direktora i rad sa mnogim svetskim i domaćim klijentima.

carapa”Sve ove godine kreativnog stvaralaštva su miks, koketiranje, sa različitim stilovima i formama, od animiranog filma i video forme, grafičkog dizajna, do slikarstva, vajarsva, ilustracije i crteža. Ideja oko koje se vrti kreativni proces nikada nije robovanje određenom stilu i formi, već potreba da se u jednom trenutku ispriča priča koja će sama da nametne stil ili izraz, bilo da je to apstraktna forma ili enformel slikarstvo, skulptura, video forma ili vrlo jasan realistički crtež. Stvaralački moto nije menjanje sveta oko sebe, već menjanje sebe unutar sveta”, napominje autor.

uteha