Istorijska drama zasnovana na zapanjujućoj, istinitoj priči o najistaknutijem izraelskom špijunu, Eli Koenu, koji je bio infiltriran u najviše redove sirijskog društva i Vlade tokom 60-tih godina 20. veka.

Preporučila bih vam da pogledate sjajnu seriju The Spy (Špijun), rađenu u NetFlix produkciji, u kojoj glavnu ulogu igra Saša Baron Koen.

Nisam sigurna da li vam to ime nešto znači, ali ako vam kažem – Borat, sigurno ćete se setiti o kome se radi. E, ovo je ništa slično tome! Vredi Sašu upoznati i sagledati njegove fantastične glumačke kvalitete iz sasvim drugog ugla, izraelskog špijuna u Siriji.

Pročitajte i ovo: Patrick Melrose – briljantna saga o odrastanju kroz bolnu traumu

Radi se o istorijskoj krimi – drami, rađenoj prema istinitoj priči. Takođe, vrlo je zanimljivo zaviriti u svet špijunaže i proveriti kako to sve funkcioniše. Neću se čuditi ako odmah sutradan krenete da se osvrćete oko svoje ose i počnete drugim očima da gledate na ljude oko sebe.

Pročitajte i ovo: Serija Dogs Of Berlin

Scenario i režiju potpisuje Gideon Raf, koji je, između ostalog, bio jedan od scenarista sada već čuvene američke serije Homeland (Domovina), a koja je, usput budi rečeno, rađena prema originalnoj izraelskoj seriji o špijunaži i organizaciji MOSAD.