Kada se pred nama otvara novo godišnje doba, svako od nas razmisliće o tome kom dezenu da se privoli u novoj modnoj sezoni.

Iako se neke stvari nikad ne menjaju, kao činjenica da će pruge uvek biti prisutne, opet svako od nas želi da unese neku promenu u svoju garderobu, bez obzira na to koliko voleli neki dezen. Kao, recimo, pruge, koje će uvek biti moderne i nikad neće izgubiti svoju privlačnost. Postoji li neki novi način na koji možemo da nosimo pruge, pored klasične Breton majice, i njene teget ili crvene verzije? Malo inovacije i promene nikad nije na odmet. Osvežava i oku prija!

Stoga, hajde da vidimo kako se pruge nose ove sezone, koji su to novi prugasti dezeni moderni, da biste mogli da odaberete neki dobar novi prugasti modni komad za predstojeću sezonu.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za jesen – zimu 2019/20

Victoria Beckham, net-a-porter.com

Davno su prošla vremena kada su se postavljala stroga modna pravila, jer sada svako od nas postavlja svoja modna pravila, koja mu najviše prijaju oku i nošenju, ali praktični saveti uvek dobro dođu, kada želimo da proširimo vidike i pomerimo sopstvene granice.

Pročitaje i ovo: Boje u trendu za jesen – zimu 2019/20

Kada je u pitanju uklapanje sa ostalim dezenima u odevnoj kombinaciji, tanje pruge je uvek lakše uklopiti sa ostalim dezenima. Modni stručnjaci kažu da tanje pruge deluju lepršavije.

Wales Bonner, net-a-porte.com

Za pantalone je najbolje odabrati okomito vertikalne pruge. Poprečne značajno mogu da vas skrate, a to naročito nije preporučljivo ako ste nižeg rasta. Pored toga, horizontalne pruge mogu vas učine širim nego što jeste, dok će vertikalne pruge izdužiti siluetu.

Pročitajte i ovo: Modni hit: Pelerina se vraća na velika vrata u ženski ormar ove jeseni i zime

Ovo se isključivo odnosi na pantalone jer vodoravne pruge na suknjama dobro izgledaju na svim visinama.

JW Anderson, net-a-porte.com

Slobodno kombinujte pruge sa ostalim dezenima. Nemojte da se bojite da ih uklapate sa cvetnim dezenom, što može da bude naročito dobra kombinacija (Dolce&Gabbana i Carolina Herrera je obožavaju), dok sa tufnama pruge deluju vrlo šik.

Pročitajtei ovo: Diesel za nežne: NOVO! Plišani teksas – udobno, atraktivno i seksi

Takođe, vertikalne i horizontalne pruge dobro idu zajedno. Kada kombinujete pruge, bilo bi dobro da su pantalone sa tanjim, uzdužnim prugama, sa kojima se odlično slaže gornji deo odeće sa širim, horizontalnim prugama.

JW Anderson, net-a-porte.com

Bez osećaja krivice slobodno kombinujte pruge u različitim bojama. Što više boja, to je veseliji život.

Pročitajte i ovo: LIU JO glamurozna jesen – cveće kao simbol nežnosti i sofisticiranosti 

Ako do sada niste nosili pruge ili bili ljubitelj, uđite na mala vrata u blaženi svet pruga. Počnite sa malim tako što ćete u svoju garderobu dodati po neki komad prugastog aksesoara, tašnu, dobar komad nakita. Pa čak i cipele, zašto da ne?!

Wright Le Chapelain, net-a-porte.com
Veronica Beard, net-a-porte.com
Palmer Harding, net-a-porte.com
Preen Line, net-a-porte.com
Unravel Project, net-a-porte.com
Saint Laurent, net-a-porte.com
Sacai, net-a-porte.com
Rosie Assoulin, net-a-porte.com
JW Anderson, net-a-porte.com
Khaite, net-a-porte.com
Loewe, net-a-porte.com
Miu Miu, net-a-porte.com
Monse, net-a-porte.com
JW Anderson, net-a-porte.com
Jil Sander, net-a-porte.com
Haider Ackerman, net-a-porte.com
Altuzarra, net-a-porte.com
3.1 Plillip Lim, net-a-porte.com