Leti obično pijemo lagana, osvežavajuća citrusna pića. Limunada i sok od pomorandže najčešći su letnji napici.

Ali zašto se tu zaustavljati?!

Jeste li probali da u čašu vode dodate listiće aromatičnih biljaka, recimo, nane, matičnjaka ili bosiljka? Matičnjak miriše na limun! Ili kolutove krastavca i latice ruže? Samo vodite računa da ruže nisu prskane sredstvima protiv insekata.

Pročitajte i ovo: Umetnost pijenja vode – Najbolje je da pijemo bioaktivnu vodu!

Predlažemo vam da se osmelite i probate nove kombinacije. Možete i da osmislite neku svoju. U obzir dolaze i komadići lubenice i dinje. I breskva je OK! A tek kupine, maline ili borovnice kakvu bogatu aromu, miris i ukus daju najobičnijoj vodi, koja život naš nasušni znači. Ni boja nije zanemarljiva.

Pročitajte i ovo: Da li su nam potrebni antioksidansi?

Pročitajte i ovo: Bugarska ruža – eliksir visokih vibracija

Koju god kombinaciju da probate, sigurno se nećete pokajati. A tek đumbir kako zna da da osveži. Isto samo stavite par komadića u bokal vode. Pazite, on je jak, da ne preterate. Ali to samo može lepo da vam produva sinuse i poboljša probavu – za stanje u stomaku gasova i nadimanja bez.

Pročitajte i ovo: Kora limuna – najjeftinija investicija u vaše dobro zdravlje

 

Pročitajte i ovo: Detoksikacija na balkanski način

Ako još negde uspete da nađete mladu koprivu, stavite rukavice u pokidajte sve vrhove na koje naiđete. Očaravajući sok od koprive pravi je letnji delikates, kada su napici u pitanju.

Pročitajte i ovo: Sok od celera – Moćan zdravstveni eliksir ili samo još jedan wellness hir

Pročitajte i ovo: Jednostavni recepti za domaće napitke za detoksikaciju

Ali u ovom trenutku, najveće blago svakako jesu lubenice i dinje! Fakat, malo dodatne vode biće vam potrebno. Uz par listića osvežavajuće, sveže nane, parče limuna, imaćete najbolji osvežavajući, letnji koktel na dohvat ruke tokom celog dana. Živeli!

Pročitajte i ovo: Umetnost pijenja vode – kako da pravilno hidriramo svoje telo