Ponekad je zimi teško zadržati modno dostojanstvo jer kada je spoljna temperatura niska i zima pokaže svoje oštro lice, sve što želimo jeste da se dobro utoplimo, bez obzira na to kako ćemo da izgledamo. Samo da preguramo do toplih dana!

Da nevolja bude veća, adekvatno utopljavanje često zahteva da na sebe navučemo sve što nam dođe pod ruku. Mada, ako biramo kvalitetne zimske materijale, koji održavaju toplotu i ne propuštaju hladan vazduh, možemo da prođemo i sa samo par slojeva odeće na sebi.

Pročitajte  ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Zato, pažljivo birajte! Uz termo potkošulju i dugačke gaće (dobro, helanke) dovoljni su bluza i pantalone. Ali, ako hoćemo da budemo obučeni po poslednjoj modi, ipak, treba da imamo u vidu koji su to osnovni zimski, modni komadi koje bi žena trebalo da ima tokom ove zimske sezone.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Krenimo od onoga što glavu čuva, dok za kraj ostavljamo ono što je krasi!

#1 Kratke čizme, do gležnja

Gležnjače su osnovni zimski modni komad već decenijama. Kako elegantne, tako i svestrano praktične, gležnjače ne stare i nikad ne izlaze iz mode. Nose se uz sve i uvek!

Pročitajte i ovo: Kaubojske čizme – ultimativni trend sezone

Aeyde, net-a-porter.com

#2 Čizme iznad kolena

Čizme iznad kolena nisu samo vrlo šik i seksi, nego i tople. Greju cele noge, pogotovo, kolena, koja znaju dobro da se smrznu tokom zime. Možete da ih nosite uz farmerke, skinny jeans, koje, pritom, možete i da uvučete u čizme, i džemper za svaki dan ili da uz njih obučete mini suknju u večernjim prilikama.

Pročitajte i ovo: Karirani kaput – hit sezone među kaputima

Fendi, net-a-porter.com

#3 Uske farmerke

Uske farmerke iliti, već pomenute, skinny jeans, odlične su za zimu jer dozvoljavaju da preko njih nosimo više slojeva odeće radi što boljeg utopljavanja. Mogu da se nose sa ravnom obućom i kožnom jaknom tokom dana ili sa cipelama sa visokom potpeticom i svilenom bluzom u večernjem izlasku. Sa njima, jednostavno, nema greške. Uvek dobro dođu, čak i po kući.

Pročitajte i ovo: Dolazi zima – odaberite kapu, šal i rukavice

M.I.H Jeans, net-a-porter.com

#4 Rolka

Pored toga što u rolci izgledate vitkije i mršavije, o, da, da, rolka je praktična, pored toga što je vrlo šik, jer možete da je nosite ispod kombinezona, haljine bez rukava, košulje, sakoa i slično. Kombinacija ima bezbroj, a svaka je pobednička.

Pročitajte i ovo: Deset najtraženijih modnih komada godine

Joostricot, net-a-porter.com

#5 Kašmirski džemper

Ništa nije tako šik kao džemper od kašmira. Ali ni toplo! Sa njim, nema zime! Ni što se trenda tiče, a ni hladnoće. Džemper od kašmira ide uz sve, od mini, midi, maksi suknje, farmerki, kariranih, somotskih, u boji ili kožnih pantalona, jednostavno, zaista ide uz sve. I uvek u njemu dobro izgledate. Za džemper od kašmira vredi poslovica – nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari.

Pročitajte i ovo: Klasični modni komadi koje bi svaka žena trebalo da ima

Arje, net-a-porter.com

#6 Džemper haljina

Udobro i praktično! Pored toga, džemper haljina je najlakši način da malo otkrijete i pokažete noge tokom zime, a da vam pritom bude toplo i prijatno. A da se dodatno utoplite, uz džemper haljinu možete da nosite grilonke, vunene čarape i samo preko nabacite kaput. Uz nju idu i cipele i čizme, u zavisnosti od temperature i prilike.

Pročitajte i ovo: Ključ dobrog stila je u detaljima

Nanushka, net-a-porter.com

#7 Kožna jakna

Treba li da kažemo zašto treba da imate kožnu jaknu? Zato što ste cool! Uz farmerke i majicu ili rolku, kožna jakna ima moć da preobrati vaš izgled iz zimskog sivila u fabulozno šmekerski u roku od jednog treptaja oka.

Pročitajte i ovo: Praktično i šik Stella McCartney

Yves Salomon, net-a-porter.com

#8 Kaput

Tokom zime, kaput je najvažniji odevni komad i aspest vaše garderobe. Pre svega, najviše se vidi, ali i najviše nosi. Stoga, treba da ostavi dobar utisak, svakog dana, u svakom trenutku, od jutra do večeri. Dobro odabran kaput može da otvori ili, pak, zatvori vašu odevnu kombinaciju. Na vama je da odaberete kakav stilski utisak želite da ostavite.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Stand, net-a-porter.com

#9 Vunena ešarpa /šal /pončo

Široki, oversized, vuneni šal uvek dobro dođe. Odlično nam posluži da ga ogrnemo preko blejzera ili kožne jakne, ali i da se dobro u njega umotamo, preko kaputa, kada je jaka zima. Čak i unutra, u radnom prostoru, recimo, dobro dođe da ga ogrnemo preko bluze, ako grejanje nije najbolje. Drugo, može umnogome da poboljša ukupan izgled, ukoliko je efektnog dizajna. A tek koliko je kombinacija za umotavanje oko vrata!

Missoni, net-a-porter.com

#10 Fedora šešir

Jer šubara glavu krasi, mada nije zanemarljiva ni zaštiita od hladnoće, a dobro dođe i kad nemamo lepu frizuru. Iako vam šešir možda nije prvi na pameti kada je zima u pitanju, možda pre pomislite na vunenu kapu, vuneni Fedora šešir je sjajan način da se ugrejemo, bez žrtvovanja dobrog stila i stajlinga, jer ovaj modni dodatak može da učini da svaka odevna kombinacija bolje izgleda. Vrlo je šik! A i manje ćete pokvariti frizuru noseći šešir, nego kapu, zar ne?!

Philip Treacy, net-a-porter.com