Stalno gomilamo i gomilamo šminku, a gotovo, svaki dan šminkamo se na isti način. Ostatak šminke skuplja prašinu, dok mu ne istekne rok.

Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, Bring Out The Sparkle

Slična stvar je i sa garderobom!

Ako jednom po sezoni ne vidimo čime raspolažemo, lako završimo svaki dan u sličnoj, neinspirativnoj odevnoj kombinaciji.

Pa, odakle početi kada je šminka u pitanju?

Kao i u svakom sređivanju – od odbacivanja suvišnog!

Pobacajte sve čemu je istekao rok!

Imajući u vidu da je rok za maskare nekad kraći nego što je navedeno na pakovanju (ako je prečesto koristite ili ne zatvarate do kraja) a da za proizvode u prahu može biti duži nego što je naznačeno na pakovanju.

Odvojite u stranu sve što vam se čini da su neadekvatne boje, što dugo ne koristite ili ne znate kako da upotrebite. Kasnije ćete da mu nađete neku kreativniju namenu.

Foto: Mala škola šminkanja
Foto: Mala škola šminkanja

Sad, kad ste odbacili sve suvišno i odvojili ono što ne koristite, preostali deo stvari podelite u tri kategorije:

  • Šminka za lice – puderi, korektori, rumenila, bronzeri, highlighteri
  • Šminka za oči – od baza, preko senki do maskare
  • Šminka za usne

Pronađite make-up organizer (ima zanimljivih u Alexandar Cosmetics) ili jednostavno, odaberite nekoliko korpica i grupišite srodne proizvode, kako bi vam uvek bili dostupni i to na način koji vam omogućava da u svakom trenutku vidite sa čime raspolażete.

Foto: Mala škola šminkanja
Foto: Mala škola šminkanja

Sa gomile stvari, koje ne koristite ili su vam neodgovarajuće za namenu za koju ste ih kupili, razmislite za šta biste mogli da ih upotrebite.

Budite kreativne i dajte mašti na volju, kada je šminka u pitanju!

Tek kada sve organizujete, imaćete jasnu sliku i u vidu šta vam je još potrebno da dokupite. Osim toga, dobićete neverovatnu, novu inspiraciju za eksperimetisanje, kada se spremate i doterujete za posao ili izlaske!

Foto: mala škola šminkanja
Foto: Mala škola šminkanja