U bojama okeana i podvodnog sveta, uz prisustvo glumačke ekipe i kreatora filma, u Dolbi teatru u Holivudu sinoć je održana svetska premijera najnovijeg Diznijevog hita “Mala sirena”.

Igrani film reditelja Roba Maršala naći će se od 25.  maja i u domaćim bioskopima 

Sinoć je u Dolbi teatru u Holivudu održana svetska premijera Diznijeve, ponovo kreirane priče “Mala sirena”. Na svečanoj premijeri filma prisustvovala je celokupna autorska i glumačka ekipa među kojima su plavim tepihom prošetali istaknuti glumci Havijer Bardem i Melisa Makarti, reditelj Rob Maršal, scenarista Dejvid Megi, kao i glumci mlađe generacije Džona Hauer-King u ulozi princa Erika i glavna glumica filma Hale Bejli, kao Arijel.

Javier Bardem, Daveed Diggs, Jonah Hauer-King, Halle Bailey, Melissa McCarthy, Awkwafina and Jacob Tremblay attend the World Premiere of Disney’s “The Little Mermaid” at the Dolby Theatre in Hollywood, CA on Monday, May 8, 2023
(photo: Alex J. Berliner/ABImages)

Za DEADLINE dvadeset i tri godine stara glumica Hale Bejli ističe da je veoma zahvalna i da joj ovaj momenat znači sve: “Počasvovana sam i srećna što je konačno došao dan kada svi možemo da pogledamo film.”

“Mala sirena” je poznata i voljena priča o Arijel, prelepoj i temperamentnoj mladoj sireni koja žudi za avanturom. Najmlađa i najneposlušnija ćerka kralja Tritona, Arijel čezne da sazna nešto više o svetu iznad mora, ali kada dospe do same površine ons se zaljubljuje u energičnog mladića, princa Erika. Dok je sirenama zabranjeno da komuniciraju sa ljudima Arijel odlučuje da prati svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom Ursulom koja joj pruža šansu da oseti život na zemlji, stavljaući time u opasnost krunu njenog oca kao i sam njen život.

Nakon svetske premijere film “Mala sirena” naći će se 25. maja u domaćim bioskopima, u sinhronizovanoj i originalnoj verziji.