Pogledajte transformaciju Sofije Vergare u „Griseldu“

La Jefa dolazi u januaru 2024. — pogledajte trejler sada.

Nikada niste videli ovakvu Sofiju Vergaru. U trejleru za predstojeću dramu Griselda, komičarka veteranka (Moderna porodica) je La Jefa („Šef“) do kraja. Vergara glumi istoimenu Grizeldu Blanko, a takođe je i kao izvršna producentkinja na projektu koji izlazi 25. januara na Netfliksu.

Sa šest sati dugih epizoda, Griseldu su kreirali Erik Njuman (Umirivač bolova) i Andres Baiz — koji režira svaku epizodu — ponovo ujedinjeni u timu koji stoji iza Narkosa i Narkosa: Meksiko.

„Od najranijih dana mog istraživanja onoga što je postalo Narkos, Griselda je skočila na mene kao fascinantan lik“, kaže Njuman za Tudum. „Uvek sam nastojao da humanizujem komplikovane ljude, od kojih su mnogi smatrani zlima, a Griselda je ponudila i najveći izazov i priliku.

Griselda Netflix

Ko je bila Griselda Blanko?

Predstojeća serija je inspirisana Griseldom Blanko, pametnom i ambicioznom kolumbijskom poslovnom ženom koja se iz mraka podigla i postala „Kuma“ podzemlja.

Griselda priča priču o odanoj majci koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u istoriji. Svedočite kako joj je njena smrtonosna mešavina neslućenog divljaštva i šarma pomogla da se stručno kreće između posla i porodice kada se serija premijerno pojavi.

„Nikada nije postojala žena koja se približila postizanju moći, bogatstva i poštovanja kao Griselda. I nijedan trgovac ljudima, žena ili muškarac, nikada nije izazvao isti nivo straha“, kaže Njumen. „Griselda je priča o usponu i padu kakvu još nismo videli. To je uzbudljivo, emotivno, smešno, zastrašujuće i tragično. Grizelda je antiheroj najvišeg reda i niza protivrečnosti u suprotnosti sa samom sobom.

Uprkos tome što je ozloglašeni lik prilično drugačiji od svih koje je Vergara igrala ranije, Njumen dodaje da nije bio iznenađen što je glumica to uspela. „Ona je prirodna sila i nema sumnje da može da postigne šta god da joj je na umu“, kaže Njumen. „Bila je savršena za tu ulogu ne samo zato što je, kao i Grizelda, samohrana majka koja je došla u Ameriku iz Kolumbije bez ičega i izgradila carstvo, već zato što je to bilo neočekivano od nje. Sofija je gledana na jedan način, kao lepa i briljantna komična glumica, a ona je mnogo više od toga.”

Vergara se potpuno transformiše u nemilosrdnu La Hefu (Šeficu) i ne suzdržava se kada su u pitanju njena porodica i carstvo. Kao što trejler pokazuje, uglađeni krajolik Majamija 70-ih i 80-ih oživljava usred žestokog gradskog rata protiv droge koji vodi sama Griselda.

Baiz kaže Tudumu: „Majami nam je 1970-ih i 1980-ih pružio priliku da zaista budemo drski i zabavimo se sa izgradnjom sveta. Muzika, arhitektura, garderoba, scenografija su me zaista inspirisali da stvorim jedinstven ton, koji je pomalo nadrealan, radostan, seksi, ali i transgresivan i nekonvencionalan.”