Krajem meseca, očekuje nas planetarni rat Marsa i Saturna, tačnije, od 29. marta do 2. aprila 2020. godine.

Pošto je ulazak Marsa u znak Jarca doneo potres, nadamo se da će Jupiter koji krajem meseca ulazi u Jarca, prema Vedskoj astrologiji, ipak ublažiti ovu kombinaciju.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Nadamo se da će tako biti i za svet jer kada gledamo konstelacije, one vrede za ceo svet, a natalne karte država pokreću ove kombinacije, kako je to bilo kod zemljotresa kada se upalila kombinacija Saturn – Mars u karti Hrvatske.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ipak, kao što je Jung rekao, pošto ljudi nisu dosegli fazu razvijenog mišljenja, pa probleme premeštaju u projekcije, ovi događaji koji dolaze, u stvari, su stvar odbijanja čovečanstva da prihvati odgovornost samorazvoja kao smisla života koji je razlog zašto smo došli na ovu planetu.

Većina živi na nivou prve dve čakre, ili narcisoidnosti.

Takođe, brzo smo zaboravili da su bili u konjukciji Saturna koji nosi asketizam i introverziju sa Ketuom koji nas usmerava na duhovno, te Strelac i Jupiter koji označavaju smisao.

Oni su doneli svetsku krizu i prinudni asketizam gde smo zatvoreni u domove.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Nije li to prisilna meditacija ili teranje čoveka da ponovo razmisli o sebi?

Životinje dele ono što imaju, a čovek ne deli sa drugima ono što ima.

Nadamo se da ova kriza neće biti duga.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Konstelacije nisu poziv na strah, nego na shvatanje da ne možemo da razmišljamo na način: rekao je doktor.

Tačno je, rekao je, ali isto tako postoji i psiha. Potrebno je da bolest gledamo šire i o tome govore akupunktura i ayurveda.

Čovek ne može da funkcioniše na principu: rekao je, jer kroz savetovanja sam upoznao ljude kojima je doktor rekao da neće nikada hodati.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Primera radi, jedna klijentkinja nakon takve dijagnoze je hodala, a i vozila bicikl od Slovenske Bistrice do Dubrovnika.

Čovek je neiscrpno bogatstvo i čudo koje nikada ne možemo da tumačimo jednodimenzionalno. Ovo je odlično vreme da čovek shvati da je razmak od dva metra danas prirodni razmak čoveka koji uopšte nema pojma o odnosima niti ga oni zanimaju. Oni govore o brojkama, a ne o ljudima.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Pošto ova bolest ne napada decu, a napada pluća koja u ayurvedi predstavljaju poremećaj kaphe ili detinjstva, simbolično svako od nas može da vidi govor nesvesnog.