Letnji dani su prošli, a sa njima i dugoočekivani trenuci odmora i razonode.

Dok „skroluješ“ po ekranu svog mobilnog telefona tragajući za idealnom fotografijom za društvene mreže primećuješ da se jesen neumitno približava i sa sobom donosi povratak u uobičajenu rutinu života.

Nagle promene raspoloženja usled povratka redovnim obavezama, pritiska zbog nove školske godine, pokretanja brojnih dilema, gubitaka, raskida, usamljenosti ili neprijatnih događaja u porodici mogu polako prelaziti u depresiju, a ona se nečujno i polako uvlači pod tvoju kožu i odjednom shvataš da nisi OK, da ti nije ni do čega.

Ako osećaš naboj svih ovih negativnih emocija, koje su te zapljusnule odjednom – nemoj da brineš. Reč je o „jesenjoj melanholiji“, psihološkom stanju vezanom za promenu godišnjih doba, temperaturne oscilacije i povratak uobičajenim aktivnostima i obavezama.

On sa sobom donosi osećaj potištenosti, beznadežnosti i brojne probleme sa spavanjem, gubitkom apetita, manjkom koncentracije i izostankom interesovanja za različite životne aktivnosti.

Samo priznanje sebi da je OK da ne budeš baš uvek OK je već značajan i važan korak koji će ti pomoći da se hrabro suočiš sa svim poteškoćama koje su te preplavile.

I nemoj brinuti oko toga hoćeš li imati novca da sebi priuštiš savete stručnjaka – oni su sada potpuno besplatni i anonimni i možeš ih na veoma jednostavan način pronaći na edukativnoj internet platformi „Sve je OK“.