Mislim da većina žena koje nemaju dobar oblik obrva zapravo ni ne znaju koliko bi to doprinelo njihovoj lepoti.

Što su obrve bolje oblikovane (a pod tim se podrazumeva oblik koji odgovara licu i oku, u smislu luka obrva i debljine koja je za određeno oko prava), to su oči naglašenije, crte lica izražajnije, a osoba koja ih nosi deluje mlađe.

Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, beauty edukatorka
Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, beauty edukatorka

Najčeśća greška koju žene čine je preterano stanjivanje obrva i podizanje njihovog luka, u želji da izgledaju mlađe, da kapci deluju podignutije, a oko veće. Zapravo, upravo je suprotno – što su obrve tanje to oko deluje sitnije jer se povećava prostor kapka.

Da biste odredili idealan oblik obrva, postoje dva načina:

  1. Iscrtavanje tačaka, da biste znali kako da čupate ili iscrtavate obrve, i to: tačka početka obrve (postavite olovku uz ivicu nosa, ispratite sam unutrašnji ugao oka i povucite liniju), luka obrve (olovka od strane nosa do spoljne ivice obojenog dela oka) i kraja obrve (olovka od strane nosa do spoljnog ugla oka)
  2. Pogledajte se ravno u ogledalo i prstom podižite obrvu – tu gde vam se luk učini najprirodniji uz vaše lice je obično i deo gde on treba da bude.

Ukoliko su vam obrve jako tanke, najbezbolnija varijata puštanja je postepeno puštanje – red po red. Iako traje duže, deluje znatno urednije i lakše ga je primeniti.

Ukoliko su obrve retke, a oblik je dobar, dovoljno je popuniti ih nekom senkom koja je u svetlijoj nijansi od boje obrva.

Za one žene kojima ne rastu dlačice uopšte, japansko iscrtavanje može biti idealno rešenje, dok je za one srećnice koje imaju pune obrve kojima samo treba oblikovanje, idealno da prvi oblik naprave kod profesionalca, a da onda ostatak same održavaju.

Kako bilo, fantastične obrve mogu potpuno promeniti, podmladiti vaše lice i učiniti da izgledate sjajno!