Koliko se obrezani i neobrezani muškarci razlikuju, kada je reč o izgledu, zdravlju, vašem i njegovom osećaju?

Do stope obrezivanja u bolničkim uslovima u Srbiji nemoguće je doći, ali američko iskustvo govori da je stopa pala sa 65% u 1979. na 58% u 2010. godini.

Iza brojeva kriju se kontradiktorni stavovi pedijatara, koji su dratično promenili svoj stav prema obrezivanju, od 1999. godine, kada su odlučno prekinuli da preporučuju rutinsko obrezivanje, što su do tada zdušno radili.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Bez obzira na to da li je vašem odabranom partneru preostao taj patrljak kožice ili ne, evo šta to zapravo znači za vas.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

Kako izgleda?

Neobrezan: ćelava glava sa kapuljačom ili zamislite penis sa rolkom.

Obrezan: podseća na Dart Vaderov šlem ili vibrator iliti dildo, za gadljive.

Koliko je zdrav?

Neobrezan: održavanje higijene zahteva posvećivanje dodatnog vremena jer je potrebno da se zarola kožica na glaviću nekoliko puta, napred, nazad da bi se dobro očistio ali čak i ako se higijena dobro održava, u neobrezanoj kožici postoje ćelije za koje se bakterije vezuju.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Obrezan: istraživanja rađena u Africi pokazuju da su obrezani heteroseksualci čak 60% manje podložni virusu HIV-a, kao i da ištrickana kožica značajno smanjuje gomilanje bakterija u toj oblasti.

Clark Kent

Kakav je njegov osećaj?

Neobrezan: Teško je utvrditi razliku jer jednostavno, ne postoji način da se sazna, zato što većina muškaraca nema sa čim da uporedi jer se najveći broj obrezivanja radi u dečjem uzrastu. Iako neobrezani kažu da imaju veću seksualnu osetljivost penisa.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Obrezan: opet, kako se većina obrezivanja radi u detinjstvu ne može se govoriti o bilo kakvom seksualnom gubitku, već se sve svodi na priče šta bi bilo kad bi bilo.

Kakav je njen osećaj?

Neobrezan: pored više posla, vrste listanja, pri rukovanju aparatom, osećaj je isti. Mada, neka iskustva govore da se više podmazive tečnosti zadržava u ispod kožice kapuljače, što pruža osetljiviju senzaciju, ako se tako može reći.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Obrezan: iskustva govore da se erekcija lakše postiže, kao i da je seksualni odnos mnogo trajniji, duži i izdržljiviji sa obrezanima. Takođe, ne mora se praviti velika pauza nakon jednog seksualnog odnosa, da bi se prešlo na sledeći.