Ako ste seksualno aktivna žena, verovatno ćete u svom seksualnom životnom putovanju sresti i obrezane i neobrezane penise. Evo ukratko razbijajući mitove o tome šta to znači i za vlasnike penisa i za vas.

Obrezivanje – uklanjanje kožice penisa ubrzo nakon rođenja – se izvodi iz „higijenskih“ ili verskih razloga.

Danas, stope obrezivanja padaju globalno, ali je i dalje izuzetno uobičajeno u SAD i unutar određenih religija.

Iako se može reći da obrezivanje ima određene zdravstvene prednosti kao što je smanjen rizik od infekcija urinarnog trakta, temeljno pranje ispod kožice postiže isti efekat.

Jedan od manje očiglednih razloga zašto se ova praksa nastavlja i danas je pornografija – „obrezani“ penisi su veoma omiljeni u erotici!

Pročitajte i ovo: Kakav je osećaj orgazma? Kako ga doživljevaju žene a kako muškarci

Ako ste seksualno aktivna žena, velike su šanse da ćete na putovanju naići i na obrezane i na neobrezane penise. Zato hajde da izazovemo nekoliko zabluda upravo ovde i sada.

Obrezan penis je lepši

Ovo je stvar ličnog ukusa i onoga na šta ste navikli. Prelistajte neke stare fotografije i većina nas će se naježiti od užasnih odela za koje smo mislili da izgledaju prokleto divno pre deset godina. Činjenica je da jesu – u to vreme.

Pročitajte i ovo: Moj partner želi da masturbiram pred njim: Kako da to uradite 

Moda se menja, a tako i naša percepcija onoga što izgleda dobro. Ako ste spavali samo sa obrezanim muškarcima, neobrezani penis izgleda drugačije i naša prirodna reakcija je da budemo zatečeni.

Ako su svi sa kojima ste spavali neobrezani, a vi nabasate na obrezanog, i vama će izgledati smešno.

Neobrezanim muškarcima nije tako teško

Verujte mi, krv isto tako žestoko pumpa kroz neobrezani penis kao i obrezan. Razlog zašto se ne oseća tako teško oko glavića (glave) je taj što ga dodatna koža malo „ublažuje“. Uvek tako malo.

Pročitajte i ovo: Upomoć! On želi da progutam… Šta da radite u tom slučaju 

Neobrezani penis smrdi

Neobrezani muškarac mora da vodi računa o svojoj ličnoj higijeni kako bi izbegao probleme sa mirisom. Ali ako se redovno tušira ​​i pravilno pere – nežno povlačeći kožicu sa penisa i pere ceo penis blagim sapunom – mirisaće (i ukusan biti) jednako slatko kao i obrezan muškarac.

Pročitajte i ovo: Koliko često treba da imate seks? 

Neobrezani muškarci su osetljiviji

Istraživanje iz 2013. na 1000 muškaraca pokazalo je da su neobrezani muškarci osetljiviji. To je verovatno zato što je glava njegovog penisa prekrivena kožom i stoga nije izložena stvarima poput trljanja o odeću.

Pročitajte i ovo: Evo 10 najčešćih seksualnih fantazija žena i kako da ih sprovedete u delo

Ali to ne znači da će brže svršiti: Unutar vagine, osećaj je u suštini isti i to je ono na šta je navikao.