Ako mislite da je plivanje u bazenu brutalno teško, probajte da to radite sa repom, kao morska sirena!

Da, to je nova fitness fora! Naime, hotel del Coronado, u San Dijegu, počeo je da nudi specijalno osmišljen nedeljni fitness program za žene, visokog intenziteta, što bi rekli full body workout, pod nazivom Fitness za morske sirene, za koji ne sumnjamo da će se uskoro prošiti širom sveta.

sirene1Vežbačice, koje učestvuju u programu, treba da odbace svoje helanke i patike i uskoče u blistava peraja morskih sirena.

Program je osmislila Veronika Rohan, fitness instruktorka u navedenom hotelu, koja će nesumnjivo postati svetska fitness zvezda koliko ovog leta.

Radi se o kružnom treningu, u kombinaciji sa vežbama na ivici bazena. Najpre se pliva duž bazena, da bi se ubrzao puls, što je kardio deo. Pored toga, u program su uključene i stacionarne vežbe, kao čučnjevi i vežbe za ruke sa loptom za plažu.

sirene2Program traje 45 minuta, u plitkom delu bazena, tako da je potpuno bezbedno. Repovi morskih sirena napravljeni su od laganog materijala za kupaće kostime.

Za  one koji se nađu u Kaliforniji ovog leta, ovo je idealna prilika da na brzinu zategnu svoje telo do nivoa morske sirene. A mi ostali, sačekaćemo da morske sirene doplivaju do naših krajeva.