Netflix je izbacio celovečernji trejler za film Don’t Look Up / Ne gledaj gore u kojem Meril Strip glumi predsednicu SAD – i odjednom je sve u redu sa svetom.

Da li smo spomenuli da su u glumačkoj postavi Leonardo Di Kaprio, Dženifer Lorens i Arijana Grande?!

OK, imamo ključno ažuriranje o tom Netfliksovom filmu sezone, Don’t Look Up / Ne gledaj gore, u kojem glumi-možeš-li-zapravo-da-poveruješ-da-se-to-dešava postava koju čine Leonardo Di Kaprio, Meril Strip, Dženifer Lorens i Arijana Grande.

To je apokaliptična naučno-fantastična komedija koju smo svi čekali, čak i otkako je prvi tizer trejler izašao u septembru.

Nakon nemilosrdnog golicanja mašte od strane giganta za strimovanje (kao i kraćeg trejlera ove godine, bilo je nekoliko snimaka sa snimanja), sada imamo najnoviji trejler u punoj dužini – koji traje nešto duže, tačno dva minuta i 46 sekundi – što nam daje malo jasniju ideju o tome šta možemo da očekujemo.

Trajler u punoj dužini objavljen je ove nedelje – i nije razočarao. Snimak počinje tako što Leo – neprepoznatljiv nakon što se ugojio da bi glumio astronoma dr Rendala Mindija – izjavljuje: „Ovo nije stvarno, ovo se ne dešava…“. Što je bila upravo naša reakcija kada smo čuli da ovaj zvezdani film stiže na Netflix, ali smo zastali.

U svakom slučaju – nekoliko trenutaka kasnije, ulazi Meril Strip, koja igra izmišljenu predsednicu SAD Dženi Orlean, u paradajz crvenom odelu i mačkastim naočarima, naš omiljeni izgled na ekranu još od onih legendarnih Mamma Mia majica.

Tu je i Džona Hil, koji igra Orleanovog šefa kabineta i sina Džejsona Orleana koji izgleda uglađeno u skrojenom odelu.

Kao i Leo, Dženifer Lorens takođe se istinski posvećuje svom liku sa mikro šiškama i farbanom crvenom kosom, glumeći koleginicu astronomkinju Kejti Dibijaski.

I nemojmo biti toliko zaokupljeni uzbuđenjem da zaboravimo da je Arijana Grande uključena u ovaj projekat.

U komičnom trenutku tokom (inače, prilično stresnog) trejlera pop zvezda igra možda parodičnu verziju sebe, govoreći Leovom liku astronoma dr Rendalu Mindiju: „Imam tetovažu zvezde padalice na leđima“.

Dakle, vaš je izbor da li želite da ga gledate na velikom platnu, ili da uživate u njemu iz udobnosti sopstvene sofe. U svakom slučaju, nećete morati više da čekate.

O čemu se radi u filmu Don’t Look Up / Ne gledaj gore?

Prema Netfliksu, priča je o paru astronauta koji kreću na medijsku turneju kako bi upozorili čovečanstvo na približavanje asteroida koji će uništiti Zemlju.

Adam Mekej, čovek koji stoji iza Step Brothers, Anchorman-a i The Big Short-a, pisao je i režirao Don’t Look Up / Ne gledaj gore, tako da očekujemo duhovitost i humor britke kao žilet.

Ko igra u njemu?

Hm, u suštini svi. Zvezdani sastav je jedan od najvećih kakav nismo videli još od Ocean’s 11.

Zajedno sa gore pomenutom ekipom Meril Strip/Dženifer Lorens/Džona Hil/Arijana Grande, ostali članovi glumačke ekipe do sada uključuju – i pripremite se za ovo – Kejt Blančet, Himeš Patel, Timoti Šalamet, Kid Kudi, Metju Peri i Tomer Sisli.

Uzbuđeni? Zainteresovani? Upozorili smo vas.

U intervjuu za Radio Times, reditelj Mekej je rekao: „Tako sam oduševljen što snimim ovaj film sa Džen Lorens. Ona je ono što su ljudi u 17. veku nazivali „dinamičkim činom“. A činjenica da Netflix ovaj film vidi kao svetsku komediju postavlja visoko letvicu za mene i moj tim na uzbudljiv i motivišući način.

Gde je snimano Don’t Look Up / Ne gledaj gore?

Snimanje je počelo još u decembru u SAD i dok su producenti navodno držali većinu lokacija snimanja u tajnosti kako bi produkcija bila bezbedna i izolovana usred pandemije koronavirusa, ekipa i glumci su primećeni na snimanju u centru Bostona u Masačusetsu.

Don’t Look Up / Ne gledaj gore biće dostupan za strimovanje na Netflix-u i u bioskopima 24. decembra 2021.

Datum objavljivanja Don’t Look Up / Ne gledaj gore objavljen je u prethodnom trejleru prošlog meseca. Dolazi na Netflix i u bioskope 24. decembra 2021.