Ko sme da tvrdi da je moć nedeljiva? Samo onaj ko je prisvoji celu.

A kada to učini, da li je spreman da pogleda svoj odraz? Iskrivljeno ogledalo daće mu pravu sliku: kompromis ne postoji, jer on je odraz slabosti. Nema ni lojalnosti, jer ona je odraz izdaje.

“Tajkun” stiže – premijerno 15. marta, nedeljom od 21h na Superstar TV, a već od 16. marta, ponedeljkom od 20h na RTS1. Produkcijska kuća FIREFLY Productions obogatiće novom serijom uzbudljive sadržaje na Superstar TV – kanalu koji je glavna destinacija za najprestižniji domaći serijski program.

Dok se misterija o progonu Tajkuna bude odigravala pred očima gledalaca, ova serija će svojim kvalitetom i tretmanom nesumnjivo pomeriti granice u domaćoj televizijskoj produkciji.

“Tajkun” je triler sa kriminalističkim zapletom u kom dominiraju elementi porodične drame. U centru priče je Vladan (Dragan Bjelogrlić) koji je u javnosti omražen zbog bogatstva stečenog na sumnjiv način, tokom devedesetih godina prošlog veka.

Godinama je iz senke upravljao svojom moćnom kompanijom ali se sve menja kada biva primoran da izađe na medijsku svetlost. On postaje progonjen čovek, prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe, svoje kompanije i porodice. Pored javnih i tajnih neprijatelja, Vladan je sukobljen i sa onima koji bi trebalo da mu budu najbliži.

Pročitajte i ovo: Serija Hidden – briljantna krimi drama koja će vas zakucati za fotelju od prve epizode

Njegov sin i budući naslednik bogatstva Bojan (Vuk Jovanović), i ostatak porodice i najbližih saradnika imaju svoje javne i tajne želje i planove, a na prividnom okupu održava ih samo Vladanovo bogatstvo koje svi žele da prisvoje. Kako biti korak ispred neprijatelja čije je lice skriveno? Kako razlikovati lojalnost od izdaje u trenutku kada prošlost traži svoj danak?

Intrigantni život domaćih tajkuna, njihovih veza sa podzemljem i vlastima

Serija prikazuje intrigantni život domaćih tajkuna, njihovih veza sa podzemljem i vlastima. Ova tematika je u žiži interesovanja upravo zato što govorimo o ličnostima koje deluju van pogleda javnosti, koje po svaku cenu izbegavaju eksponiranje i publicitet, a o čijim životima saznajemo kroz senzacionalističke naslove tabloida.

Pročitajte i ovo: Filmska preporuka – Dobar lažov, Helen Mirren i Ian McKellen u glavnim ulogama

Serija „Tajkun“ je priča o ljudima koji kriju svoju prošlost dok iz senke vladaju današnjicom.

Naslovnu ulogu tumači Dragan Bjelogrlić, glumac koji je integralni deo naše popularne kulture, jedna od naših najvećih zvezda i lice koje je obeležilo generacijska ostvarenja. U seriji “Tajkun” svedenim i svežim pristupom udahnuo je život liku Vladana Simonovića.

Popularnog Bjelu videćemo u potpuno novom svetlu, kako kroz minimalističku izvedbu donosi kompleksan i višeslojan lik čoveka koji proživljava poslovnu i porodičnu krizu. Iako je na površini hladan i ne odaje svoje misli i namere, u njemu se odvija životna bura, koja se neće smiriti sve dok ne poveže sve konce svog rasparanog života.

Pročitajte i ovo: Preporuka: The Outsider – pakleno jeziva triler serija rađena prema romanu Stivena Kinga

“Tajkun” je okupio vrhunsku ekipu kreativaca iz Srbije i regiona

Iako je po prirodi i zastupljenosti lika Vladana Simonovića, u prvom planu nedvosmisleno Dragan Bjelogrlić, misteriju koju je osmislio scenarista Đorđe Milosavljević izneće ili nosi snažan glumački ansambl.

Snažan po renomeu onih iskusnih i dokazanih, ali i po kvalitetu novih i ne tako poznatih imena. Svaki od likova predstavlja delić velike zagonetke u koju se pretvorila potisnuta prošlost kontroverznog tajkuna. Mladi Vuk Jovanović tumači lik Bojana, Vladanovog sina, možda i previše spremnog da nasledi oca.

Pročitajte ovo: Preporuka: Serija COBRA, akciona drama koju već upoređuju sa serijom Černobil, po uzbudljivosti i napetosti

U njegovoj izvedbi upoznajemo osobu koju je lako prezreti, ali koja je preko glave preturila događaje koji bi nekom potpuno uništile ličnost. On je u sukobu sa svojim ocem Vladanom, koji je naizgled prisniji sa svojim saradnicima nego sa porodicom.

Jedna od Vladanu najbližih osoba je Ksenija, koja je zaposlena u njegovoj korporaciji “Sigma,” ali koja se ne uklapa do kraja u stereotip poslovne žene, već svojim duhom i prirodnošću unosi dah svežine i originalnosti u hladne poslovne odnose. Ovaj lik tumači zvezda hrvatske scene u usponu, Tihana Lazović.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Stigao je ”Novi papa”, nastavak serije Paola Sorentina ”Mladi papa”

Među onima koji Vladana proganjaju sa pravne strane i kroz državni aparat su Bane Trifunović i Hana Selimović u ulogama inspektora Nikole i tužiteljke Jovane i njihov profesionalni odnos će se preneti i na lično polje.

U svoje najbliže saradnike Vladan ubraja i Balšu i Lidiju u izvedbi Marka Baćovića i Dude Kovjanić.

Sa preko četrdeset pratećih likova u tumačenju vrhunskih glumaca, prestižnim lokacijama i nadahnutim scenarijem, ova serija će nam doneti uzbudljivu i atmosferičnu misteriju jedinstvenog ritma i izgleda za domaće produkcijske pojmove.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija Deadwater Fell, mračni triler sa Dejvidom Tenantom (Broadchurch) u glavnoj ulozi

Posebnu notu celom projektu, koji nastaje pod dirigentskom palicom nove produkcijske kuće na domaćoj sceni FIREFLY Productions, daje režija Miše Terzića.

Tema zadiranja u život jednog tajkuna sa sobom donosi mnoštvo kompleksnih odnosa koji se odvijaju između najbogatijih članova jednog društva, ali takođe uvodi gledaoca u svet raskoši i luksuza koji odlikuje život na visokoj nozi. Mnoštvo lokacija dosad neotkrivenih oku kamere samo su deo bogatih prizora koji nas čekaju u ovoj novoj seriji, od 15. marta na Superstar TV.

Pročitajte i ovo: Poslednja sezona špijunskog serijala HOMELAND: Da li je moguće da je (konačno) kraj?!

Od poslovnog okruženja Vladana Simonovića, do njegove kuće, kroz ovaj desetodelni serijal, odškrinućemo vrata i nazreti život ispunjem komforom koji odslikava moć jednog pojedinca.

Ova serija donosi i veliki kontrast koji je u srži nastanka bogatstva svakog tajkuna, naličje luksuza čine progoni napuštenih fabrika, kao i mračne lokacije na kojima se odvijaju sumnjiva dešavanja.

Sve ovo videćemo okom Radana Popovića, direktora fotografije, koji je kroz svoju karijeru snimio neka od najimpresivnijih ostvarenja domaće kinematografije, poput Crnog Bombardera i Balkanskih pravila.

Pročitajte ovo: Serija BAGHDAD CENTRAL, uzbudljivi triler koji preispituje prisustvo zapadnih sila u Iraku

Režiser Miroslav Miša Terzić, reditelj nagrađivanih filmova “Ustanička ulica” i “Šavovi”, sa minucioznim okom za detalj i vrhunskom estetikom kadra i vizuelnog tretmana ove slojevite dramske serije, insistira na rešenjima koja čine da ova serija zaista odskoči na svakom planu, od rada sa glumcima do izgleda finalnog proizvoda.

„Tajkun“ je okupio vrhunsku ekipu kreativaca iz Srbije i regiona. Autor scenarija je Đorđe Milosavljević, jedan od najboljih domaćih scenarista.

Uz Dragana Bjelogrlića, u glumačkoj postavi nalaze se Bane Trifunović, Marko Baćović, Hana Selimović, kao i mlade glumačke nade Vuk Jovanović, Neven Bujić, Vanja Nenadić i Miloš Petrović Trojpec.

Pročitajte i ovo: Poslednja sezona špijunskog serijala HOMELAND: Da li je moguće da je (konačno) kraj?!

Uz  Tihanu Lazović, tu su još dve gostujuće regionalne zvezde: Janko Volarić Popović i Toni Mihajlovski. Publici će biti posebno zanimljivo da u jednoj od epizodnih uloga vidi legendarnu pevačicu Bebi Dol.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter