Serija „Pet“ je priča o pet mladih žena, protagonistkinja serije sa kriminalističkim zapletom.

Splet okolnosti, drugarice iz detinjstva, posle mnogo godina spaja u centru obračuna kriminalnih klanova.

„Životi koje su živele pre toga i jesu ih i nisu pripremili za ono što će im se dešavati. Pre njih, sa one strane zakona u nekim ludim godinama iza nas, bili su njihova braća, očevi, momci, muževi… Ostale su bez njih i kada su poverovale da je to vreme prošlo, dogodilo se nešto posle čega više nisu mogle da biraju“, ističe reditelj serije.

Pročitajte i ovo: Nove serije koje ćemo gledati na RTS-u ovog proleća

„Nisu se za to spremale, ne znaju kako da se ponašaju, ali briga za decu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidive protivnike koje niko nije očekivao na kriminalnoj pozornici. Gotovo kao superheroine, one, iako slabije, znaju kako da pobede“, kaže glumica Gala Videnović.

Pročitajte i ovo: Seksualno obrazovanje – bezobrazno zabavna serija o seksualnom sazrevanju

Pre njih, sa one strane zakona u nekim ludim godinama iza nas, bili su njihova braća, očevi, momci, muževi … Ostale su bez njih i kada su poverovale da je to vreme prošlo, dogodilo se nešto posle čega više nisu mogle da biraju. Nisu se za to spremale, ne znaju kako da se ponašaju, ali briga za decu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidive protivnike koje niko nije očekivao na kriminalnoj pozornici. Gotovo kao superheroine, one i ako slabije znaju kako da pobede.

Pročitajte i ovo: Serija Dogs Of Berlin

U prvoj epizodi upoznajemo Ninu, Nataliju, Aleksandru, Katarinu i Sonju. Proći će neko vreme dok ne shvate da ne mogu jedna bez druge, dok se ne pojačaju i ojačaju i dok ne smisle način kako da pobede. Nijedan muškarac koji će im se pridružiti nije običan, jer na stranu slabijeg, u svetu na koji su one krenule, malo ko staje.

Pročitajte i ovo: Serija Bodyguard

Ovu žensku bandu brižnih majki i sestara, odanih ćerki i suprugâ igraju glumice Jelena Đokić (Nina), Hristina Popović (Natalija – Tili), Marija Karan (Aleksandra), Gala Videnović (Katarina) i Milena Radulović (Sonja).

„Ligu izuzetnih džentlmena“ predstavljaju Jovan Lole Savić, Nebojša Dugalić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Žarko Laušević, Viktor Savić, Miodrag Dragičević, Nikola Kojo, Marko Gizdavić, Vuk Đukelić.

Pročitajte i ovo: Gomora – serija o najozloglašenijoj napuljskoj mafiji

Igraju još Svetozar Cvetković, Marko Nikolić, Radovan Vujović, Igor Benčina, Nebojša Glogovac, Gorica Popović, Cvijeta Mesić, Rada Đuričin, Ivana Popović, Nikola Ristanovski, Slavko Labović, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Dragana Varagić, Slobodan Ćustić, Maja Šuša, Nenad Stojmenović, Nina Janković.