Kejt Vinslet glumi Mare Sheehan, detektivku iz malog grada u Pensilvaniji, koja istražuje lokalno ubistvo dok se život oko nje ruši.

Svetska filmska zvezda pridružila se HBO-ovom krimi – detektivskom vozu igrajući glavnu rolu u novoj, već u najavi, hit seriji Mare of Easttown.

HBO nastavlja da ispunjava kvotu za ubistva novom serijom pod nazivom Mare of Easttown, u kojoj Kejt Vinslet glumi večito tmurnu detektivku, koja je nešto poput ženskog Pistol Pita* iz njenog malog grada u Pensilvaniji: Još uvek je obožavana zbog svog igračkog umeća tokom košarkaškog šampionata, ali izgleda da decenijama kasnije ne pobuđuje puno poštovanja kada je reč o porodici ili poslu.

Stvari, međutim, počinju da se menjaju kada preuzima istragu ubistva tinejdžerke u potoku, što je ustalasalo atmosferu na šokantan način u malom mestu u provinciji i uprlo prst sve članove male zajednice.

„Osećam ovo očekivanje od ljudi“, govori detektivka Mare u seriji, „da budem nešto za šta mislim da nisam dovoljno dobra.“

Prema saopštenju HBO-a, serija se bavi „istraživanjem tamne strane bliske zajednice i autentičnim ispitivanjem toga kako porodične i stare tragedije mogu da definišu našu sadašnjost.

Ova krimi – drama predstavlja ponovno okupljanje Vinslet i Pearcea, koji su poslednji put zajedno igrali u nagradom Emmy nagrađenoj miniseriji “Mildred Pierce”, koja je prvi put emitovana 2011. godine.

Seriju je kreirao Brad Ingelsby („The Way Back“), koji se vratio u svoju postojbinu Pensilvaniju da napiše seriju, a sve epizode ​​režirao je Craig Zobel („The Leftovers“, „Hunt“).

U seriji ’Mare of Easttown” takođe igraju Julianne Nicholson (“The Outsider”) kao Lori Ross, najbolja prijateljice detektivke iz detinjstva; Jean Smart ( “Watchmen”) kao Helen, majka detektivke; Angourie Rice (“Black Mirror”) kao Siobhan Sheehan, tinejdž ćerka; Evan Peters (“American Horror Story”) kao detektiv Colin Zabel, državni detektiv pozvan da pomogne detektivki Mare; Guy Pearce (“Mildred Pierce”) kao Richard Ryan, lokalni nastavnik kreativnog pisanja; David Denman (“Outcast”) kao Frank Sheehan, bivši muž; Cailee Spaeny (“Devs”) kao Erin McMenamin, usamljena tinejdžerka koja živi sa svojim nasilnim ocem; John Douglas Thompson (“Let Them All Talk”) kao šef policije Carter; Sosie Bacon (“Here and Now”) kao Carrie Layden, majka Drew i Kevinova bivša devojka; i Neal Huff (“The Wire”) kao rođak detektivke Mare, otac Dana Hastingsa.

Sedmodelna miniserija premijerno počinje da se prikazuje na kanalu HBOMax od 18. aprila.

* Peter Press Maravich (Petar Maravić, 22. jun 1947. – 5. januar 1988.), poznat pod nadimkom Pistol Pete, bio je američki profesionalni košarkaš. Igrao je za tri NBA tima, sve dok se zbog povrede nije prinudno povukao 1980. godine, nakon desetogodišnje profesionalne karijere.

Jedan od najmlađih igrača ikad primljenih u Memorijalnu košarkašku kuću slavnih, Maravić je važio za najvećeg kreativnog ofanzivnog talenta ikad i za driblera svih vremena. Iznenada je preminuo u 40. godini tokom pick-up utakmice 1988. godine, što je, kako je kasnije pokazano, bila posledica neotkrivene srčane mane.